שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מנחה נופה, עכבר העיר אונליין
מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

גם השבוע קיבצנו עבורכם את חמש ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי. והפעם: חגיגות ט"ו בשבט בביאלה, מאפה צרפתי בלב כפר סבא, עסקית כל היום בארמנדו, אתנחתא קולינרית בלב מושב בן עמי ובראנץ' שישי באונו.1. חגיגות ט"ו בשבט בביאלה מסעדת ביאלה פותחת את חגיגות ט"ו בשבט כבר ביום ראשון, עם תפריט טאפאס מיוחד בהשראת עצים בטבע: במבוק, מייפל, אורן, אקליפטוס, ועוד. בתפריט המיוחד תוכלו למצוא מנות כמו: כבד עוף במייפל צימוקים ותרד; סלמון מיסו בעישון ענפי אורן; כבד קצוץ עם ריבת בצל חרובים וצ'ילי; לחם קלוי עם גבינת מנצ'גו ועלי הדר כבושים בחומץ; פרגית בלימון ודבש אקליפטוסים; ברוקולי ונצרי במבוק בוינגרט חומץ אורז; ניסואזון טונה אדומה ולבבות דקל ועוד.אירוע נוסף שאסור לפספס הוא פסטיבל שף תאכל 2011 שמתחיל היום ויימשך עד ליום רביעי ה-26.1 במסעדות שונות ברחבי הארץ. במסגרת הפסטיבל יציעו עשרות מסעדות מכל רחבי הארץ ארוחות מלאות של שלוש מנות: ראשונה, עיקרית וקינוח ב- 79 שקלים לסועד. » שף תאכל 2011 - לכל הפרטיםמתי: התפריט יוגש מיום ראשון ה- 16.1 ועד שבת ה-22.1, במהלך כל שעות פעילות המסעדהכמה: מנת טאפאס - 18 שקלים; שש מנות טאפאס - 93 שקליםהיכן:ביאלה, הארבעה 14, תל אביבחגיגות ט"ו בשבט מוקדמות. מסעדת ביאלה (צילום: יח"צ) 2. מאפייה צרפתית סודית בכפר סבא אוהבי המאפים בשרון המתינו לבשורה מתוקה, וכעת היא מגיעה: נומילי, פטיסרי-קפה חדש נפתח לאחרונה בכפר סבא, והוא מציע שלל מאפים וקינוחים צרפתיים. קונדיטור המקום, דן קלי, שמאחוריו לימודים בבית הספר הצרפתי "פרנדי" ללימודי בישול, מכין שם מדי יום מבחר גדול של עוגות, מאפים מתוקים ומלוחים, לחמים וקישים מיוחדים במינם.בין המציאות שאפשר למצוא בנומילי איתרנו קרואסון שוקולד עם פיסטוק (14 שקלים ליחידה); ינשוף - מאפה עם קרם פטיסייר ופיצפוצי שוקולד (14 שקלים ליחידה); בריוש שוקולד לבן (11 שקלים ליחידה); מקרונים בטעמים שונים: שוקולד, פטל, קפה, קרמל, וניל ופיסטוק (5 שקלים ליחידה); עוגת קראנץ פיסטוק-דובדבן (41 שקלים); עוגת קראנץ חלבה (39 שקלים); לחם תמרים (19 שקלים); לחם שיפון (18 שקלים) ועוד.כמה: בהתאם למה שתזמינוהיכן: נומילי, סוקולוב 3, כפר סבאמאפה צרפתי קום איל פו. נומילי

3. קרפים וגבינות בלב מושב בן עמי במרחק לא רב מנהריה, במושב בן עמי הפסטורלי, בין רפת פרות לבתי התושבים, תוכלו למצוא את לה קרפ ז'קוב, אתנחתא קולינרית חביבה ומיוחדת שתחמם אתכם בימי החורף. המסעדה, שמתהדרת בתפריט צרפתי, מציעה מנות קרפ מלוחות ומתוקות, לצד ארוחות בוקר, מרקים, ופלטות גבינות ופונדו.  לצד המסעדה תמצאו מעדניה המוכרת מבחר גבינות ממחלבת טבע עז הממוקמת בסמוך.בין המנות שתוכלו למצוא בתפריט: ארוחת בוקר קלה הכוללת ארבעה סוגי גבינות צאן, סלט ירקות, ריבות, ממרחים וסלסלת לחם (יחיד - 69 שקלים, זוגי - 129 שקלים); פלטת גבינות מחלבת טבע עז (105 שקלים); מרק בצל (29 שקלים); קרפ גבינה, טונה, ביצה ופטריות בשמנת (60 שקלים); קרפ שרימפס ברוטב יין וחרדל, גבינה ופטריות (69 שקלים); ובמתוקים: קרפ פלחי תפוזים מבושלים ברוטב תפוז וקצפת (43 שקלים); קרפ בל הלן עם חצאי אגסים, שוקולד חם, גלידה וקצפת מולהב ברום (48 שקלים) ועוד.כמה: בהתאם למה שתזמינוהיכן: לה קרפ ז'קוב, מושב בן עמיקרפים וגבינות בלב מושב בן עמי. לה קרפ ז'קוב (צילום: מנחה נופה)4. עסקית כל היום בארמנדו לא רבים הם המקומות הכשרים הממוקמים לאורכה של טיילת תל אביב. בין הפיצוציות הרבות ומסעדת גריל כשרה אחת, תוכלו למצוא גם את מסעדת הדגים ארמנדו, שמתפקדת מזה כחודשיים כמסעדה כשרה. עכשיו יוצאת המסעדה בתפריט עסקי המוצע לאורך כל היום, במסגרתו תשלמו עבור המנה העיקרית, ותקבלו בנוסף סלסלת לחמניות ביתיות וכן מבחר של 12 סוגי סלטים, וביניהם: חציל בלאדי, סלט ירקות, סלט חומוס ועוד.במנות העיקריות תוכלו למצוא מנות דגים: פילה סלמון (94 שקלים); דגי ים מעורבים (94 שקלים); פילה שולה (94 שקלים); ברבוניה (94 שקלים); פיש אנד צ'יפס (84 שקלים); פילה לוקוס (129 שקלים); וגם מנות בשר: סטייק פרגית (84 שקלים); אנטריקוט 300 גרם (129 שקלים); פילה בקר 250 גרם (134 שקלים) ועוד. כמה: ארוחה עסקית כל היום במחיר המנה העיקריתמתי: לאורך כל שעות הפעילות של המסעדההיכן: ארמנדו, הרברט סמואל 88, טיילת תל אביב  כשר

עכשיו זה כשר. פילה שולה של מסעדת ארמנדו (צילום: יח"צ)5. בראנץ' שישי באונו מסעדת אונו של השף ניצן רז, מזמינה אתכם להתחיל את סוף השבוע בטעם איטלקי. מדי שישי בבוקר יחכה לכם במקום מזנון בראנץ' עשיר של סלטים קרים וחמים, גבינות משובחות, דגים כבושים, מאפים הנאפים במקום, פריטטות ופסטות, וכל זאת במחיר של 69 שקלים לסועד.

בין המנות המוגשות במזנון הבראנץ' תוכלו למצוא בין השאר: אנטיפסטי ירקות בשמן זית ובלסמי; סלט זיתים חם עם אורגנו וצ'ילי; סלט קפרזה עם מוצרלת בפאלו ועלי בזיליקום טריים; סלט פסטה קר עם פטה עיזים, ירקות טריים ופסטו תוצרת בית; סלט פטריות איטלקי עם עשבי תיבול ורוקט; קיש תרד וריקוטה; גלילות חצילים קלויים עם פרמזן ורוטב עגבניות; סלט לפת ושומר ועוד.

מתי: הבראנץ' מוגש בימי שישי, בין השעות: 10:00-14:00כמה: 69 שקלים לסועדהיכן: אונו, ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב  כשר

לפתוח את הסופ"ש באיטליה. מסעדת אונו (צילום: יח"צ)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ