${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה אוכלים השבוע? חמש המלצות

מסעדת שוק חדשה בתל אביב, מבשלת בירה בצפון, מנות חדשות באל סולטן וספיישל פירות הדר במאפיית לחמים. כל ההמלצות הקולינריות של השבוע

תגובות

גם השבוע קיבצנו עבורכם את חמש ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי. והפעם: מסעדת שוק חדשה בשוק הכרמל, תפריט חדש בטופולינו, מבשלת בירה חדשה בצפון, פירות ההדר מגיעים ללחמים ומנות חדשות באל סולטן.1. מסעדה חדשה בשוק הכרמל בין פינת הרחובות הלל הזקן וגדרה בשוק הכרמל, תוכלו למצוא את גדרה 26, מסעדת שוק חדשה שהגיעה לשכונה. המסעדה, הנשענת על חומרי הגלם הטריים והעונתיים שבשוק, מציעה תפריט כפול - אחד לצהריים ואחד לערב. תפריט הצהריים מבוסס על תבשילים ביתיים עם קריצה למטבח האירופאי, ובין המנות בו תוכלו למצוא: כדורי בשר שוודיים על פירה עם רוטב שמנת-פלפל וריבת פירות יער אדומים (45 שקלים); מרק קובה במיה/ סלק (34 שקלים); שניצל עוף ופירה (38 שקלים) ועוד.בשעות הערב מוגש במקום תפריט פיוז'ן בהשראת המטבח האסייתי והים תיכוני. ובו תמצאו למשל קציצות דגים בחריימה (34 שקלים); סנדוויץ' שרימפס שוודי (42 שקלים); רביולי זנב שור בציר בקר, מיסו וירקות שורש (69 שקלים); סטייק צוואר לבן במרינדת הדרים ודבש (56 שקלים); טום יאם (66 שקלים) ועוד.כמה: בהתאם למה שתזמינוהיכן: גדרה 26, גדרה 26, פינת הלל הזקן, תל אביבסטייל בשוק. גדרה 26 (צילום: בועז לביא)2. תפריט חדש בטופולינו מסעדת טופולינו האיטלקית שבשוק מחנה יהודה בירושלים, מחדשת בימים אלו את תפריטה עם מנות השואבות את השראתן מהמטבח היהודי-רומאי. בין המנות החדשות תוכלו למצוא: ראשי ארטישוק במילוי עגבניות, שום, פקורינו ועשבי תיבול (41 שקלים); פסטה פג'ולי עם קרם שעועית לבנה, כוסברה, שום ושעועית שחורה (65 שקלים); ניוקי סולת אפוי בתנור, עם פרוסות מוצרלה באפלו טריה על רוטב עגבניות ובזיליקום (65 שקלים); עוגת סרדינים וראשי ארטישוק; חצילים אפויים במלית לוקוס (59 שקלים); ספגטיני ביצי סלמון, צנוברים ורוקט (45 שקלים) ועוד.כמה: בהתאם למה שתזמינוהיכן: טופולינו, אגריפס 62, ירושליםבהשראה יהודית רומאית. ארטישוק במילוי עגבניות בטופולינו (צילום: יח"צ)3. מבשלת בירה חדשה בצפון בטרפליי היא מבשלת בירה חדשה, במושב דלתון הצפוני, שהוקמה על ידי שלושה אחים ממשפחת סופר המקומית . שלושת האחים - לילך, רם ובן - החליטו להקים את המבשלה לאחר תקופה ארוכה של ייצור יין ובירה בבית. כעת הם מזמינים גם אתכם להגיע לסיור במבשלה החדשה: במסגרת הסיור  תוכלו לקבל הסברים על תהליך ייצור הבירה, הכנת התירוש, תסיסה ומילוי, זאת לצד טעימות של הבירה בשלבי הייצור השונים. בין מגוון הבירות שמיוצרות במקום תוכלו למצוא בירת רימון - בירה בהירה המאופיינת בטעמים פירותיים; בירה כהה - בירת אייל כהה, בגוון חום-שחור המאופיינת בטעמי קרמל; בירת חיטה אשר אינה עוברת סינון ועוד.מתי: הסיורים מתקיימים בימים ראשון עד חמישי: 09:00-18:00 ושישי: 09:00-15:00. כמה: 15 שקלים למשתתף בסיורהיכן: בטרפליי, פארק תעשיות רמת דלתון כשר בואו ללמוד כיצד מכינים בירה. מבשלת בטרפליי (צילום: יח"צ)4. פירות ההדר מגיעים ללחמים אל דאגה: מאפיית לחמים לא הפכה לירקניה,אבל תגיש במהלך השבוע הקרוב תפריט מיוחד בסימן פירות הדר, ובמסגרתו יוצעו שלל מתוקים בניחוחות הפרדס. בין המוצרים המיוחדים תוכלו למצוא: קולקציית טארטלטים בטעמים שונים: לימון-ליים, לימון-מנטה, לימון-אניס, לימון-כוסברה, לימון-בזיליקום, לימון- ג'ינג'ר ולימון-פסיפלורה (9 שקלים לטארטלט, ולמארז של 6: 47 שקלים); מרנג לימון קלאסי (59 שקלים), עוגת לימון בחושה, בציפוי לימון מזוגג, ועוגת תפוז בחושה בשילוב פרג (35 שקלים); עוגת גבינת לימון, עוגת גבינה אפויה, קרם לימון וג'לי לימון (69 שקלים); עוגיות הבית במילוי תפוז (7 שקלים ליחידה); מקרונים בטעמים: לימון, שוקולד לימון-תפוז, מנדרינה, פסיפלורה (5 שקלים למקרון/ 39 שקלים ל-10 יחידות) ועוד.מתי: תפריט פירות ההדר יוגש עד יום חמישי ה-13.1כמה: בהתאם למה שתזמינוהיכן: לחמים, חשמונאים 99, תל אביב  כשרהוד והדר. עוגת לימון בציפוי מזוגג של לחמים (צילום: דניאל לילה)5. מנות חדשות באל סולטן  בעקבות החורף, מחדשת מסעדת אל סולטן מבית זרזיר את תפריטה במנות מחממות מהמטבח הבדואי אותנטי. במנות החדשות תוכלו למצוא שולבטה - תבשיל בורגול עם קישואים, חצילים ובצל ברוטב עגבניות (15 שקלים); מנזולה - תבשיל חצילים, גרגירי חומוס ושום עם בצל מבושל במרק עגבניות (15 שקלים); סינייה - בשר טלה אפוי בטחינה (45 שקלים); מוחמאר - תבשיל עוף ובשר המוגשים על פיתה מהטאבון (45 שקלים), ועוד. כמה: בהתאם למה שתזמינוהיכן: אל סולטן, בית זרזירבדואי אותנטי. מנזולה של מסעדת אל סולטן (צילום: יח"צ)

*#