חדשות אוכל: בראנצ'ים חדשים בתל אביב, ותערוכת בירה ראשונה בארץ

תערוכת בירות ראשונה בישראל, ארוחות בוקר חדשות באידלסון 10, בראנץ' בחטאים מתוקים ותפריט טעימות במרקדו. כל מה שחדש השבוע

דנה מלמד, עכבר העיר תל אביב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דנה מלמד, עכבר העיר תל אביב

תפריט חדש בבית תאילנדי מסעדת בית תאילנדי מרעננת את התפריט שלה עם מבחר מנות דגי ים טריים בסגנונות מסורתיים. בין המנות החדשות אפשר למצוא פלה פריק - פילה לברק ים מטוגן ברוטב תמרינדי מתוק חריף (49 שקל), פלה נן סאיו - לברק מאודה עם ג'ינג'ר וסלרי (89 שקל), טום יאם פלה - מרק תאי עם דג לברק (87 שקל) ועוד.  » בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. טל' 03-5178568. פתוח: כל השבוע 24:00-12:00.תערוכת בירות ראשונה בישראל  BEERS 2011, תערוכת הבירה הראשונה בישראל, יוצאת לדרך, ובמסגרתה יוצגו מגוון מותגי בירה מכל העולם בצד בירות בוטיק מקומיות, בניהן בירות של מבשלות שעושות את צעדיהן הראשונים ולהן זו הופעה ראשונה.» תערוכת בירות 2011. ה' 13.1, 23:00-17:00. היכל נוקיה. 20 שקל.

תפריט מתחדש של ארוחות בוקר באידלסון 10 הסניף הוותיק של אידלסון 10 ברחוב בן יהודה פינת ירמיהו משדרג את ארוחות הבוקר. ביצים עם תוספות, אנטיפסטי, גבינות, ממרחים, סלטים כמו סלט קצוץ, סלק, טונה, קינואה, סלסילת מאפים עם חמאה וריבה ביתית, שתייה חמה ומיץ טבעי סחוט (51 שקל לסועד, התוספות לביצים 12-4 שקל). נוסף על כך, יוגשו מנות כמו בריוש עם תרד וחלמון מוקרם בגאודה עם סלט ירוק (46 שקל) או גרנולה תוצרת בית עם יוגורט, פירות העונה ודבש (36 שקל).» אידלסון 10. בן יהודה 252, תל אביב. טל' 03-5444154. (צילום: מתן אברמוביץ')דיל פיאסטה מיוחד בפרידה קאלו פרידה קאלו פותחת את החורף עם דיל פיאסטה מיוחד, שבמסגרתו תוכלו לקבל שתי מנות לבחירה וקינוח אחד ב־89 שקל לסועד. במנות: קרפצ'יו פרובנסל עם לבנה עזים, קרוטונים ועלי זעתר; פילה בורי צרוב בסלסת עגבניות על ריזוטו אפונה ובזיליקום, פילה בקר צרוב על פירה אדום, קלמרי שרימפס ונתחי בורי צרובים על קרם כרובית. במתוקים יש קלפוטי דובדבן ופיסטוק, צ'וקולטה דה פרידה ועוד. » פרידה קאלו. לילינבלום 43, תל אביב. טל' 03-5660481. (צילום: דניאל לילה)

ספיישל דוקו־שף ב־yes דוקו מה־9 ועד ה־22 בינואר ישודר ספיישל דוקו־שף ב־yes דוקו, עם שלל סרטים על מסעדנות, על בישול ועל כל מה שרציתם לדעת על חומרי הגלם (וגם כמה דברים שאולי לא רציתם לדעת). בין הסרטים: "שלושה כוכבי מישלן" (א' 9.1, 22:00), שיציג את מאחורי הקלעים של חיי היומיום של השפים שמסעדותיהם דורגו בכוכבי מישלן; "שוקולד: האמת המרירה" (ב' 10.1, 22:00), שחושף את האמת מאחורי תעשיית השוקולד במערב אפריקה, אמת קשה של סחר בילדים ועבדות מודרנית; "מסעדה בנקודת רתיחה" (ג' 11.1, 23:00), העוקב במשך שישה חודשים אחר מסעדת נומה בקופנהגן, שהוכתרה כמסעדה הטובה בעולם, וחושף את האווירה הקשוחה והאכזרית במטבח בעל השם הבינלאומי; "הסעודה האחרונה של פאני" (ג' 18.1, 22:00), שבו המומחה הקולינרי כריסטופר קימבל והצוות שלו מנסים לשחזר במדויק ארוחת ערב אותנטית של 12 מנות מתחילתה של המאה שעברה; "מזון בע"מ" (ד' 19.1, 22:45), שחושף את האמת המטרידה והמזעזעת על מה שאנחנו אוכלים, כיצד זה מיוצר, לְמה אמריקה הפכה להיות ולאן היא הולכת מכאן. כמו כן, תשודר המיני־סדרה בארבעה חלקים "המסעדה הסינית הגדולה בעולם" (החל מא' 9.1, 19:00) שמתעדת את מסעדת ווסט לייק במחוז הונאן, סין, שיכולה להכיל 5000 סועדים בו זמנית ושעובדים בה 300 שפים.

בראנץ' אכול כפי יכולתך בחטאים מתוקים קונדיטוריית חטאים מתוקים מציעה בראנץ' הכולל בופה עשיר ומגוון בסגנון אכול כפי יכולתך, שמוגש בתוספת מארז מתנה הכולל שלושה שקיקי תה מקולקציית ויסוצקי החדשה, בצד כוס תה. את הבראנץ' ניתן לסעוד בחלל הפנימי המעוצב או לשבת בחצר הרומנטית הנסתרת. הוא כולל שתייה קרה חופשית, שתייה חמה בהגשה, וצלחת עוגיות בתום הארוחה. הבופה כולל, בין השאר, מבחר גבינות, עלי גפן ממולאים, גוואקמולי, סלט קאפרזה, אנטיפסטי, עלי גפן ממולאים, ירקות טריים ומגוון סלטים דוגמת סלט בורגול אגוזים וצימוקים, סלט סלק, סלט קישואים, סלט פסטה, סלט ערבי, סלט טונה ועוד רבים אחרים. אגף המאפים כולל, בין השאר, מגוון מאפים מלוחים כמו מאפינס תירס וגבינות צאן, פוקצ'ה במילוי גבינות ומבחר קישים ונוסף על כך, ביצים מקושקשות, שקשוקה, ג'חנון, קציצות כרישה, לחם חיטה מלאה בליווי חמאה וקונפיטורה ביתית ועוד.  הבארנץ' יוגש בימי שישי בחודש ינואר בין השעות 14:30-8:45, והמחיר לסועד הוא 69 שקל.

» חטאים מתוקים. שבזי 67, נוה צדק, תל אביב. טל' 03-5162708.בראנץ' של חטאים מתוקים (צילום: יח"צ)

תפריט טעימות בראנץ' במרקדו מסעדת מרקדו הכשרה של השף אבי ביטון, הממוקמת ביציאה לקומת המצפה של מגדלי עזריאלי, משיקה תפריט טעימות בראנץ' שכותרתו "פינוקים של שישי בבוקר". התפריט כולל סלסילת מאפים טריים, בייבי פוקצ'ות מהטאבון, קורנביף ביתי בחרדל דיז'ון, חציל בלאדי בטחינה לבנונית, סלט ירקות שוק טריים, פטריות פורטבלו צלויות בטאבון המוגשות עם תרד ערבי, מסבחה של גרגירי חומוס וביצה חומה, סרדינים סיציליאניים, שקשוקה אסלית, פריטטה עם עשבי תיבול וקונפי עגבניות שרי, שתייה קלה, טבעית או חמה לבחירה. תפריט טעימות הבראנץ' יוגש בימי שישי בין השעות 14:00-10:00 ומחירו 59 שקל לסועד.

» מרקדו, מגדלי עזריאלי, תל אביב. טל' 03-6093030.(צילום: מנחה נופה)

סופריטו מרקטו סנדוויץ' על חורבות דוכן נקניקיות הגורמה מקס נפתח לפני שבועיים סופריטו מרקטו סנדוויץ'. את המקום פתחו איתי הנדרי, איש קבע במודיעין עד לא מזמן, שמחובר לבישול עוד מהבית, ואבי סמוחה, שניהל סניף של אחת הגלידריות הידועות בתל אביב. השניים הכירו בתדמור, בקורס ניהול והקמת מסעדות, ובהמשך עברו עוד כמה קורסים מזורזים בבישול. מי שעזר לשני החברים בליווי, בייעוץ ובהדרכה הוא המסעדן עדי בן דן, שהיה המורה שלהם ובעליו של דוכן הנקניקיות מקס. איתי, מה זה סופריטו מרקטו סנדוויץ'?"סופריטו זה תבשיל ארומטי שעובר בישול ארוך. במקרה שלנו, מדובר בתפוחי אדמה ובצל שמתבשלים לאט לאט בתערובת תבלינים סודית, עד שהם הופכים לסוג של ממרח המשמש בסיס מקורי לתכולת הסנדוויצ'ים שלנו. מרקטו זה שוק, מה שאומר שהסנדוויצ'ים שלנו מכילים את מה שאנחנו מוצאים בכל בוקר בשוק. חלק מהירקות הופכים לסלטים טריים וחלקם לתבשילים מגוונים שמשתנים מיום ליום. את כל זה אנחנו אורזים בלחם חם ואפשר להוסיף לאלה בשר מתובל צרוב על הפלאנצ'ה".התפריט של סופריטו מרקטו סנדוויץ' כולל סנדוויץ' אנטרקוט חם או קר (29 שקל), חזה עוף במרינדה (27 שקל), סופריטו MEAT כמו רוסטביף, קורנביף או הודו (28 שקל) וקריספי בייגל טוסט בשרי (22 שקל). נוסף  על כך יש סנדוויצ'ים שאינם בשריים כמו טונה (24 שקל), חביתה או חביתת ירק (20 שקל) ועוד. כל הסנדוויצ'ים מוגשים עם מבחר סלטי הבית לבחירה. בנוסף, יש את אותן הנקניקיות המיתולוגיות של מקס שהיו כאן קודם – 24 סנטימטר של 100 אחוז עגל, עוף או בקר עם כרוב כבוש ורטבים (20 שקל). אם תרצו לטעום ממגוון הסלטים, ישמחו להגיש לכם פלטה מגוונת הכוללת חמישה סוגי סלטים כמו קישואים ברוטב בלקני, תבשיל זיתים טריפוליטאי, כרובית הבית, חצילים ברוטב פיקנטי ועוד, בליווי לחם טרי (22 שקל). בתוספות יש פלחי תפוחי אדמה בתיבול ביתי (12 שקל), צ'יפס זיגזג (שמונה שקלים) או טבעות בצל (עשרה שקלים).

» סופריטו מרקטו סנדוויץ'. אבן גבירול 65, תל אביב. פתוח: א'-ה' 2:00-10:00. טל' 03-5323121.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ