${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: 70 סוגי גבינות בקינג ג'ורג'

מעדניה חדשה תציע שפע של גבינות ומעדנים מהארץ ומהעולם, ובננה בר חוגגים את בוא החורף באוכל, וידאו-ארט ומוזיקה

תגובות

מעדנייה חדשה בקינג ג'ורג' לפני שבוע נפתחה ברחוב קינג ג'ורג' המעדנייה על טעם וריח – מקום של גבינות וכל מה שזוהר חגואל, הבעלים, אוהב לאכול ליד הגבינה שלו. זוהר הוא דור שלישי ליצרני גבינות - סבו החל לייצר גבינות לפני שנים רבות ביוון בשיטות מסורתיות. בעשר השנים האחרונות הוא עסק בנדל"ן, שאולי סיפק פרנסה לא רעה, "אבל הלב היה עצוב", הוא מספר. לאחר חופשה של חיפושים הוא הבין שאוכל בכלל וגבינות בפרט זה מה שעושה אותו שמח והחליט ללכת על זה.למה דווקא בקינג ג'ורג'?"הרחוב הזה הוא גשר בין הצפון לדרום. זה משהו שהוא בין לבין ובעצם, כזה אני. טיפוס של פשרה. חשוב לי שיהיה במעדנייה אופי שכונתי, כזה שרוב הלקוחות הם אנשי השכונה, אנשים קבועים שבהדרגה יכירו אותי ואני אותם. המחירים כאן הם מחירי שוק ולא מחירי מעדנייה, כדי לאפשר ללקוחות להתנסות בכמה שיותר מוצרים".את המקום עיצב חגואל בעצמו בסגנון רטרו צרפתי חמים ונעים. כרגע יש במעדנייה כ־70 סוגים של גבינות קשות ורכות מקומיות ומיובאות. זוהר טוען ש"ישן ומסריח זה תמיד טוב" ותמיד ישמח להמליץ ולתרום מהידע שלו ולהתאים גבינות לפי טעמכם האישי. בנוסף, ניתן למצוא במעדנייה טפנאדים, ממרחים, ריבות, קוויאר, יוגורטים, שלל זיתים שזוהר מתבל בעצמו, דגים מלוחים, חרדלים, שמני זית, קרקרים ועוגיות ויינות של יקב בניימינה.

» על טעם וריח. קינג ג'ורג' 97 תל אביב. טל' 03-5358353. פתוח: א'-ה' 21:00-9:00; ו' 16:00-8:00.70 סוגי גבינות. על טעם וריח (צילום: אורן זיו)

ליינים חורפיים בננה בר מדי יום ראשון ב־21:00 יתארח בננה בר הדי.ג'יי יובל דור, עם ג'אם מוזיקלי המשלב מוזיקת עולם, Fאנק וגרוב, בליווי כלי הקשה. האמנית אסיה תלווה את הערב במיצגי וידאו ארט ואמנות, ואת האווירה ישלימו המנות החדשות: סלט אייסברג עם גבינת עזים ואגס על הגריל בוינגרט בלסמי ושקדים קלויים (45 שקל), פטריות פורטבלו ממולאות בקפונטה וגבינת עזים עם קונפיטורת שרי (44 שקל), סביצ'ה בורי וקוביות בטטה (42 שקל) גרבלקס עם בליני תפוחי אדמה קרם פרש וקוויאר אדום (45 שקל) ועוד. בימי שישי תתקיים קבלת שבת חורפית באווירה ביתית בליווי מוזיקה חיה בניצוחו של חיים לרוז עם נגן העוּד אלון אמאנו קמפינו, החלילן אמיר שאהסר ואמנים נוספים שיחברו בין מוזיקה אוריינטלית, ים תיכונית, פרסית, ערבית, טורקית ותימנית לחוויה של טעמים וצלילים ממחוזות רחוקים. על הצד הקולינרי ינצח תפריט מנות חדשות הכולל בין השאר כבד עוף בסויה ג'ינג'ר ודבש (66 שקל), אוסובוקו טלה עם גרמולטה (88 שקל) וספריבס עגל בזיגוג דבש ופפריקה מעושנת (88 שקל). הליין יתקיים פעם בשבועיים בימי שישי, מ־14 בינואר, מהשעה 13:00.» ננה בר. נוה צדק 1. טל' 03-5161915. פתוח: א'-ה' 1:00-9:00, ו'-ש' 1:00-10:00.אוכל, מוזיקה, וידאו ארט. ליינים חורפיים בננה בר (צילום: גרדה גלזר)

*#