אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פינה של קולינריה

איפה אוכלים ומה שותים בראש פינה?

בשר משובח, חומרי גלם מקומיים וקפה טוב - פרט לנוף יפה חשוב גם למלא את הבטן מכל טוב: קבלו את המדריך למסעדות ולברים שיש לראש פינה להציע

תגובות
מסעדת מוסקט במלון מצפה הימים בראש פינה
דרור ארצי

ספק עיירה ספק מושבה כפרית, ראש פינה היפה היתה אחת הראשונות להבין את הפוטנציאל התיירותי הגלום לא רק בה, אלא בכלל בצפון, ובהתאם לכך צמחו בה בשני העשורים האחרונים עשרות צימרים, בתי קפה ומסעדות. למרבה הצער, מבחינה קולינרית, ראש פינה עוד לא יצרה איזו בשורה מרתקת ועדיין שכיחים בה תפריטים כאורך הגלות עם סלטים מוקפצים, פלטות המטוגנים וטוסטים של גבנ"צ. עם זאת, יש גם מקומות שמנסים ללכת בדרך קצת אחרת. הנה כמה מהם.

אחוזת שולמית

לאיכות ולאווירה הנינוחה תורמים הנוף המרהיב הנשקף מבעד לחלונות הזכוכית, המוזיקה הקלאסית ברקע וקירות האבן של המבנה, שמקורו בשנות ה-30 של המאה ה-20. המסעדה הוותיקה מתמחה בבשרים ודגים מעושנים, אך יש גם מנות נוספות, לרבות צמחוניות. לילדים מציעה המסעדה מנות מיוחדות.
פתוח: כל השבוע, בשעות 9:30-1:30.

נוף המרהיב הנשקף במסעדה הוותיקה המתמחה בדגים ובשרים. אחוזת שולמית
דרור ארצי

» אחוזת שולמיתדוד שו''ב 1. טל' 6931485־04, 6931494־04.

גינת המטבח

כאן תמצאו את ארוחת הבוקר הכי חיננית בראש פינה. אמירה, מרק ובני ביתם מפעילים בחצר מאפייה בצד פינת חי וגן ירק. ביום שישי הופך חדר המבואה של הבית לחנות קטנה ומטריפה ובה מיני מאפים - חלות, לחמים (תבלינים, פשתן, שיפון ועוד), קרואסונים, קרקרים וגם גבינות עזים, שמן זית וזיתים. כל אלה ועוד מככבים בארוחת הבוקר, שמוגשת תחת עץ התות שבקדמת הבית.

» גינת המטבחטל' 6936263־04, בתיאום מראש.

דוריס קצבים

דוריס, הפרה החיננית שמככבת בלוגו של דוריס קצבים, קרויה על שמו של דורי, אחד הבעלים. מסעדת דוריס היא למעשה אטליז וגן עדן לקרניבורים - מקרר עם חלון רחב ידיים מקדם את הבאים מיד בכניסה ובו מוצגים נתחי בשר עבים, אדומים ומפתים, ואם רוצים אפשר לקבל הסבר מפי איש צוות סבלני. כל הבשר מגיע מרמת הגולן ומיושן בתלייה במשך 21-25 ימים, ללא שימוש בוואקום, עשוי עם מלח ופלפל בלבד ומוגש נטול רוטב, כדי לא לבלבל את הטעמים. מקורו של מבחר היינות הגדול בצומת עמיעד וצפונה: יינות רמת הגולן ועוד יקבי בוטיק מקומיים. גם מבחר הבירות מכובד, ועם לילה הופך המקום לבר-מסעדה.
פתוח: שני-שבת, האטליז מ-10:00, המסעדה מ-12:00 עד לקוח אחרון.

» דוריס קצביםכביש הגישה לראש פינה, מאחורי תחנת הדלק. טל' 6801313־04. 

דיוינו

קפה-ביסטרו-בר שנבנה על חורבותיה של מסעדת דרכים מתקופת ההגנה, אשר שימשה אז נקודת פעילות מחתרתית להברחת עולים יהודים לארץ ישראל. בתפריט: מבחר דגים, טאפאס ובר אלכוהול עשיר. למי שמעוניין להיזרק יש פינת זולה בצד האחורי של המסעדה ובה פוטונים, שולחנות עץ נמוכים, תקרת במבוק וצמחייה ענפה.
פתוח: כל השבוע, מ-8:00 עד לקוח אחרון.

» דיוינותחנת הדלק פז. טל' 6930808־04.

הבאר מעדנים

איחוד בין פאב הבאר המיתולוגי ובין חנות מעדנים מתוצרת מקומית הביא לפתיחתו של בר-קפה שהוא גם מפעל ביתי לייצור משקאות ולפיתוח מעדנים, בניהולם של בני הזוג סיגל וענבר שפט. מי שלא מסתפק בקפה או באלכוהול מוזמן לברר על סדנאות הבישול המתקיימות כאן או להעשיר את המטבח בלימונצ'לו, ממרח אגסים ביין, ממרח פלפלים ועוד. בימים חמישי ושישי אפשר לקנות מוצרים גם בדוכן הסמוך לאתר השחזור. אפשר גם לתאם מראש עם ענבר פתיחה בקלפים צורניים ונומרולוגיים בפינת הקלפים בבאר.
פתוח: ראשון עד שישי, 8:00-17:00.

» הבאר מעדניםאזור התעשייה צחר, מול הכניסה לראש פינה. טל' 6930340־04.

חומוס אוסול

את רוב מרכיבי המנה ישימו לכם בפיתה אנשי הצוות הצעיר והמשועשע, ואתם תוכלו לתת את הטאץ' הסופי בטחינה ובחריף. גם הלבנה מצוינת ועדינה, וחובבי הז'אנר ייהנו מהפול ומהסביח.
פתוח: ראשון עד חמישי, 9:00-20:00.

View this post on Instagram

Israeli lunches are the best.....

A post shared by Tal McGowan (@talmcgowan) on

» חומוס אוסולהכביש הראשי, טל' 6800838־04.

מוסקט

מסעדת מוסקט שוכנת באתר היוקרתי של מצפה הימים. כל חומרי הגלם מגיעים מהגליל ולכן אין בתפריט פירות ים, והדגים כולם מהכנרת. הירקות, הפירות ועשבי התיבול האורגניים מגיעים מגינת המלון. העלויות בהתאם, אך מחירי תפריט הצהריים - ששומר על הרמה אבל מצמצם את הבחירה - נמוכים יותר. אורחי המלון יכולים להמיר את אחת הארוחות בארוחה של מוסקט בתוספת תשלום צנועה יחסית. מי שמתכוון לשבת במרפסת, שלא ישכח להביא סוודר.
פתוח: כל השבוע, מ-13:00 ועד חצות.

הירקות, הפירות ועשבי התיבול האורגניים מגיעים מגינת המלון- מסעדת מוסקט במלון מצפה הימים
ג`יני

» מוסקטמצפה הימים, על כביש ראש פינה־צפת. טל' 6994523־04. 

מיטבליM

מסעדת שף המתמחה בבשר ובדגים ממטבחם של השפים יניב ונטע חדד, זוג נשוי שמביא באהבה מנות גדולות ועשירות המוגשות בהקפדה ובעיצוב מקורי. הצמחוניים יכולים ליהנות ממבחר של דגים על הגריל או בתנור וממנות האנטיפסטי או החציל בטחינה ברוטב עגבניות פיקנטי. לאוכלי הבשר לעומת זאת, מומלץ להזמין את סטייק הבית בתוספת כבד אווז עסיסי. מתברר, אגב, שיש כמה מכורים כבדים למנת הפרגיות בסילאן.
פתוח: ראשון עד חמישי, מ-12:00 ועד חצות, ו' סגור, שבת: מצאת השבת עד לקוח אחרון.

» מיטבליMכביש ראשי ראש פינה, דרך הגליל. טל' 6860107־04.

מקרוני & גריל מרשת עמבורגר

בסנטר הגליל התמקם סניף חביב ורחב ידיים של רשת עמבורגר המציע תפריט עשיר. ההמבורגרים אכן טובים ומוגשים לשולחן עם קטשופ, חרדל ושאר רטבים, ויש גם סטייקים ופסטות. המחירים נוחים, הקינוחים של באטריס והשירותים יפים במיוחד.
פתוח: כל השבוע, 11:00-2:00. ארוחות עסקיות: ראשון עד חמישי, 12:00-17:00.

» מקרוני & גריל מרשת עמבורגרסנטר הגליל. טל' 6801592־04.

פינה בראש - שירי ביסטרו

נילי, אמה של שירי פרידמן, משכירה חדרים בבית הצמוד, ושאר השטח, ובייחוד החצר הרחבה, מוקדש לביסטרו־בית קפה. במשך שנים סיפקה שירי את ארוחות הבוקר לרבים מהצימרים באזור, ועל כך תהילתה. כשנגמר הבוקר (12:30) עוברים לתפריט ערב שמציע סלטים, כריכים, מנות ראשונות ועיקריות, ובהן פסטות, בשרים ודגים. לצד כל זה, תמצאו גם תפריט יין עם מאות יינות מקומיים. 
פתוח: כל השבוע, 8:00-22:30.

הביסטרו קפה של שירי פרידמן - פינה בראש
ירון קמינסקי ירון קמינסקי

» פינה בראשהחלוצים 8. טל' 6936582־04, 6937028־04. 

פינת אוכל

המבנה ששימש בתקופת הבריטים בית מכס הוא היום מסעדה בשרית כשרה, מהיחידות בראש פינה. האוכל ביתי וטעים ומתמזג עם השירות האדיב של אדיר ומיקי, המנהלים יחד את המסעדה העממית. נסו את קדירת הבשר, ואל תוותרו על החצילים בטחינה.
פתוח: ראשון עד רביעי, 10:00-20:00, יום חמישי 9:30-21:00, יום שישי 9:00-16:00.

» פינת אוכלהכביש הראשי. טל' 6936222־04.

רנה

בית קפה עם מרפסת רחבה הצופה אל הכביש הישן. בערב המקום הופך לבר ולמקום מפגש של כל צעירי הגליל. סלטים, סנדוויצ'ים וארוחות בוקר - הכל חלבי (בלי תעודה).
פתוח: כל השבוע, 9:00-2:00.

» רנההכביש הישן (דרך הגליל). טל' 6860834־04.

שוקולטה

מי שמגיע עם חשק לאכול מטעמי שוקולד איכותיים חייב לבקר בשוקולטה - בית קפה שמגיש מנות על בסיס שוקולד. חוץ מזה, תוכלו ליהנות מארוחות בוקר, סלטים, כריכים, קישים ועוד. מדי פעם מתקיימות במקום הופעות חיות. כשר.
פתוח: כל השבוע, 9:00-23:00.

View this post on Instagram

Mmm 🍰

A post shared by Yossi Raskin (@yossiraskin) on

» שוקולטהאתר השחזור. טל' 6860219־04.

משלוחים אצל כרמלה

אופציה נעימה וטעימה לארוחת בוקר גלילית מפנקת היא ארוחת הבוקר של כרמלה שמגיעה עד לפתח הצימר. כרמלה, שהיתה בעלת מסעדה בראש פינה, מגישה ארוחת בוקר הכוללת מאפי בוקר מגוונים ולחמים ממחמצת שאור, חמישה סוגי גבינה, זיתים, ריבות תוצרת בית וכמובן שתייה קרה. הארוחות מוגשות בכלי קרמיקה מיוחדים והתפריט משתנה בהתאם למצב הרוח הקולינרי ששורה על כרמלה בבוקר הארוחה. מחיר לארוחה: 100 שקל.

» אצל כרמלהטל' להזמנות 2478375־052.

פיצה שלי

פיצרייה מקומית שמציעה משלוחים של מבחר פיצות וסלטים משש בערב. אם המשלוח הוא ברחבי ראש פיצה - מציעים כאן מבצע של פיצה עם שתי תוספות ובקבוק שתייה ב-55 שקלים. כשר.
פתוח: ראשון עד חמישי בשעות 12:00-15:00 ובשעות 16:00-23:30, שבת 18:00 עד חצות.

» פיצה שלידוד שו"ב 57. טל' 6800098־04.

קרן השפע

ירון וקרן גור החליטו לצאת מהקונספט הידוע שנקרא ארוחת בוקר גלילית - לא עוד פיתות ולבנה, מעכשיו ארוחת בוקר איכותית שנפתחת עם כוס שמפניה ופירות יער. הארוחה, המגיעה בהזמנה לצימרים באזור, כוללת בין השאר שלושה סוגי לחמניות, סיידר חם או קר וריבות תוצרת בית. הסועדים יכולים לבחור כתוספת צלחת דגים כבושים או יוגורט עם פירות טריים וגרנולה. מלבד ארוחות הבוקר אפשר להזמין מירון וקרן ארוחת ערב גדולה ומושקעת, ועל המנות האחרונות מופקדת רחלי, בוגרת "מתוקה", המאפייה התל אביבית האהובה.

» קרן השפעטל' להזמנות 2283499־050. 

התאנה המעופפת

איילת בורנשטיין ובת שבע לעפקו פתחו השנה קונדיטוריה ומפעל קטן ואיכותי המייצר אוכל צמחוני וטבעוני. המקום כשר למהדרין ומציע מגוון עשיר של אוכל לקחת הביתה: מבחר סלטי דגנים, פשטידות ודגים, לחמים, קישים, עוגות, מיני מאפים מתוקים ומלוחים. החלוקה בין השתיים ברורה: לעפקו אחראית על הבישול ובורנשטיין על האפייה. לעפקו הגיעה לראש פינה מבית שמש, שם התמחתה בבישול בביתה לפי הזמנה ללקוחות. בורנשטיין, קונדיטורית ראש פינאית, נהגה לאפות גם היא בביתה ולמכור את תוצרותיה באופן פרטי או בירידים באזור. הן הכירו בקורס יזמות עסקית, ולאחר שגילו את אהבתן המשותפת למטבח שכרו בית אבן והחלו לפתח את הקונספט שמאחורי התאנה המעופפת - פאסט פוד מהיר ואיכותי. מי שמעוניין לצאת לפיקניק בסביבה מוזמן להצטייד כאן ב"ארוחה בסלסילה" - סלסילות פיקניק עם סושי טבעוני וצמחוני. אפשר גם להזמין ארוחת בוקר/צהריים/ערב לצימר.
פתוח: ראשון עד שישי, 8:30-16:00.

» התאנה המעופפת. הכלנית 36, שכונת פני גולן. טל' 7970177־077.

טנג'רין

בכל שנה נפתח (ולפעמים גם נסגר) בר ראש פינאי אותנטי, אבל אחד הוותיקים כאן הוא טנג'רין - בר שפתוח משעות הצהריים ומארח הופעות חיות בשעות הערב. טנג'רין נפתח במבנה בן 150 שנה ששימש בעבר כאורוות הסוסים של הברון רוטשילד. מי שאחראי לשיפוץ המקום, לפתיחתו ולווייב הרגוע הוא גל הררי, נגר במקצועו, שהחליט שלראש פינה מגיע "בר רגוע עם מוזיקה טובה ואוכל טוב". בשעות הצהריים מגישים כאן מגוון מרקים ובערב יש תפריט בר שבו מוגשים בין השאר טוסטים, כריך סינטה מעושן וחזה אווז. בר האלכוהול עשיר ומהחבית נמזגות גולדסטאר והיינקן. פעם בשבוע מקרינים כאן סרטי קאלט (ויש אפילו פופקורן) ובשאר ימות השבוע סביר להניח שתמצאו כאן הופעות ג'ז, בלוז, פאנק ורוק.
פתוח: כל השבוע, 12:00-2:00.

» טנג'ריןאתר השחזור, ראש פינה העתיקה. טל' 4776361־054.

פלומרי 29 בחאן ראש פינה

מרכז הקניות חאן ראש פינה נפתח לפני כמעט עשור בצומת ראש פינה, ובמרכזו מזרקה שיוצרת מופע משולב של מים ואורות (מי אמר דיזנגוף סנטר ולא קיבל?). הוא מעוצב בסגנון המדמה חאן עתיק משוחזר בשילוב אלמנטים מודרניים וחוץ מחנויות אופנה שונות, תמצאו בו גם את פלומרי 29, טברנה יוונית אותנטית עם מרפסת המשקיפה אל נוף ראש פינה. בתפריט: מנות שמתומחרות ב-29 שקלים, ממתאבנים - טאפאס או "מזה", המזטים היווניים, כוסות יין וקוקטייילם. המנות מבוססות בעיקר על דגים, ירקות וגבינות, וביניהן למשל טארמה - הגרסה היוונית לאיקרה; סקורדליה, ממרח שקדים ושום; טחינה מעושנת עם חציל שרוף; 'קרפצ'יו' סלק בנוסח רודוס; סרדינים מעושנים; אנשובי כבושים; ברבוניות מטוגנות, עלי גפן ממולאים; צ'יפס בטטה עם גרידת לימון או צ'יפס חציל בנוסח אתונה ומאפה פילאס במילוי גבינת פטה וביצה עלומה. כצפוי, ישנה נוכחות חזקה לאוזו, ובין הקוקטיילים תמצאו למשל, אוזו שקדים עם ליים ונענע או מוחיטו אוזו תפוזים עם אפרול ובזיליקום - כולם כאמור, ב-29 שקלים, כשבמקום מבקשים להנגיש את האוכל והשתייה ולקרבם אל תרבות השפע והשמחה האופייניות לשולחנות הטברנה הטיפוסיים. באותה הרוח, נערכות כאן גם הופעות חיות עם נגני בוזוקי וקבלות שבת שמחות עם דיג'יי יווני בצהרי שישי.
פתוח: כל השבוע.

על הדבש ועל האוזו, פלומרי 29
גיא אביטל

» חאן ראש פינההצטלבות דרך הגליל ורחוב גיא אוני.

פתפוּתים

מאפייה שכל כולה קודש לקמח הכוסמין. תחילה, כל המאפים, הלחמים, החלות, הפרעצלים, הקרקרים, התופינים, העוגות והעוגיות - עשויים כולם מ-100% קמח כוסמין אורגני. שנית, העצמה נשית באווירה משפחתית היא כזו שמורגשת במקום, כשמועסקות בו בעיקר נשים: כולן מהגליל, רובן אמהות. כלומר, יש פה איזשהו אלמנט פוסט-פמיניסטי שעובר כחוט השני. וכן, אפילו במטבח (ובמאפייה). בקיצור, לתפארת פתפותים - הלחם של המילים "פת" ו"פטפוטים", למי שתהו.
פתוח: ראשון עד חמישי, 8:00-20:00, בימי שישי בשעות 8:00-15:00.

View this post on Instagram

Say no more. #pitputim

A post shared by פתפותים-מאפים מקמח כוסמין (@pitputim_bakery) on

» פתפותים, דרך הגליל 46, ראש פינה. טל' 04-8718071.

*#