טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מונטיפיוז'ן: שכונת מונטיפיורי מתעוררת

שכונת מונטיפיורי היא לא רק פנינת נדל"ן לוהטת, אלא גם מתחם קולינרי חדש ותוסס. הצצה לכמה מקומות חדשים וותיקים בה

תגובות

R Coffee Spot: רוטשילד זה כאן כמה צעדים לכיוון מזרח נמצא R Coffee Spot, הסניף השני של קפה רוטשילד (הבוטקה האהוב משד' רוטשילד), שמזמין עצירה לאספרסו וסודה  עם עוגייה קטנה. גיל ניסים, הבעלים, מספר שכאשר המקום נפתח לפני כארבע שנים, כבר החלה לנשב רוח של התעוררות, והיום מרגישים בבירור ש"יותר צעירים מגיעים לשכונה, בעיקר אמנים, מוזיקאים, יוצרים כאלה ואחרים. נו, חבר'ה חמודים. מהכפר שלנו. מדברים כמונו". התפריט מציע מגוון ארוחות בוקר וסנדוויצ'ים קרים עם אווז, עם אבוקדו במבחר וריאציות או עם אנטיפסטי, סנדוויצ'ים במילוי חם כמו קציצות, חזה עוף, פורטובלו או רוסטביף, סלטים, טוסטים (הכל גם בגרסת חצי במחירים נוחים) ועוד כמה נשנושים מתוקים לצד הקפה.» R Coffee Spot - שד' יהודית 11, תל אביבGREEN: אוכל טוב לצד מופע ג'אז  לפני שבוע פתח את המקום אסי דלק, תושב השכונה. "פעם היה פה רק פלאפל דוד. כשהיינו ילדים באנו לשם כדי לראות את יהודה ברקן, זאב רווח וכל אלה. השכונה התחילה להתפתח בשנתיים האחרונות. האופי העממי של דרום העיר הולך ונעלם, ואת מקומו תופס קהל אמנים. מבחינה קולינרית, זו עדיין התחלה, ואנחנו מקווים שתפסנו את הגל בזמן", הוא מספר. GREEN מציע סלטים, כריכים וטוסטים בהרכבה עצמית או מתוך התפריט (27-16 שקל). את כל הממרחים והרטבים מכינים במקום, והם כוללים פסטו קשיו, ממרח פלפלים או עגבניות מיובשות, רוטב פטה, נענע ולימון, רוטב שקדים ופטרוזיליה, וינגרט שומשום וג'ינג'ר או סיידר סילאן. היצע הסלטים כולל סלט סינטה, אטריות אורז אסייתי, לבבות ארטישוק, פטה וברוקולי ועוד. באגף הכריכים מציעים כריך גבינת עזים, כריך סלמון, כריך סינטה, כריך חזה עוף וכריך בריאות. את הטוסטים תוכלו להרכיב בעצמכם מתוך מבחר הגבינות והתוספות. בנוסף מומלץ לדגום כמה כריכוני ביס חמודים בלחמים מיניאטוריים ממולאים במגוון תוספות לבחירה (חמישה שקלים). בערבי חמישי מנגן הרכב ג'אז על השדרה ממול, והחבר'ה של GREEN מבטיחים להוציא שולחנות ולהגיש אוכל במהלך המופע.» Green - שד' יהודית 7.סנדביצ'ים מעולם אחר. Green (צילום: דנה מלמד)מונטיפיורי: מגוון טארטים משובחים לפני כחודשיים נפתח מונטיפיורי באופן רשמי על ידי ניר קנטור, שחיפש היכן למקם את הקפה השכונתי שעליו חלם. לאחר שחרש את העיר, בדק עלויות ובחן את הפוטנציאל, החליט שזה המקום. "יש משהו בתולי בשכונה הזו ובעצם אנחנו החלוצים שפתוחים עד הלילה. יש כאן וייב מגניב, וכל יומיים חברת הובלה פורקת כאן חבר'ה צעירים שהגיעו לכבוש את האזור", הוא מספר בהתלהבות. על המטבח מנצח השף עידו עוז, שמפליא לאפות טארטים יומיים כמו טארט דובדבנים, טארט תאנים, טארט לימון ועוד. לפינוק מושלם מומלץ ללכת על שוקו הבית, המבוסס על שוקולד בלגי. התפריט (43-19 שקל), שעומד לעבור שדרוג בקרוב, כולל כרגע ארוחות בוקר ושקשוקות, כריכים, ובהם כריך מרגז, אנטרקוט, סלמון ועוד, מבחר פסטות מקמח דורום או קמח מלא,פיצות הנאפות במקום וספיישלים כמו מונטי עוף או אנטרקוט – נתחי בשר בלחמניית המבורגר עם תפוחי אדמה בתנור, או סלט מונטיפיורי – בטטות צלויות עם שעועית ירוקה, נתחי עוף, קשיו קלוי ועלים ירוקים. בערב הופך ברז הבירה לפעיל יותר ומלווה את נשנושי הלילה, והמוזיקה הבוקעת מהרמקולים הופכת את האווירה ללילית ותוססת. » מונטיפיורי - שד' יהודית 21.שכונה צעירה צריכה אוכל צעיר. מונטיפיורי (צילום: דנה מלמד)שרגא: לא רק אוכל רומני המקום הוותיק של האחים שרגא ואבי רבינוביץ' שוכן בבית בן 90 שנה שבו התגוררו סבם וסבתם. ב־1992, יחד עם ההורים, נפתח המקום שהתבסס בעיקר על התבשילים הרומניים שעברו במשפחה מדור לדור. עם השנים נוספה למטבח המורשת נישה של בית קפה. "מבחינה אורבנית, השכונה נעשתה מרתקת באחרונה. משרדים מתחילים להידחק החוצה לטובת מגורים. אם בעבר בשעה 17:00 האזור דמה לבית קברות, הרי שהיום השעות האלה מלאות חיים ועניין", מספר אבי. בצהריים, בצד המנות הקבועות, יש ספיישלים יומיים ותבשילים אותנטיים מבית אמא, כמו קציצות ברוטב עגבניות, צלי בקר ביין ועוד.» שרגא - יוסף קארו 10להתפנק בסוף יום עבודה. שרגא (צילום: דנה מלמד)home made: לקנות אוכל של אמא את המקום - שנראה כמו לוקיישן של סצנה מ"אליס בארץ הפלאות" בשל הרצפה המשובצת בשחור־לבן - פתחו עופרה לוי ורועי טל (היא קונדיטורית, הוא שף) לפני יותר משנה, כבית אוכל המציע מגוון מאכלים ביתיים שמשלבים טעמים מכל קשת המסורות. המטבח מאפשר צפייה במלאכת הבישול, ובוויטרינה מסודרים המון סלטים מפונפנים המבוססים על קטניות, ירקות צלויים וטריים, עשבים ואגוזים, ולצדם סירי ברזל צבעוניים המכילים תבשילים בשריים וצמחוניים, מרקים, תוספות וקינוחים. בצהריים מוגש האוכל במתכונת של שירות עצמי היישר מהסירים ומהקערות, ולאחר מכן ניתן לקבל את האוכל ארוז לפי משקל. רוב המנות מותאמות לשרוד בגבורה כמה ימים במקרר, וטעמן יישאר כשהיה בזמן החימום. כל המנות מורכבות מחומרי גלם טריים ועשויות ללא טיגון בשמן עמוק וללא חומרים משמרים. נוסף על כך, מציעים במקום משלוח של מתנת פינוק ליולדת הטרייה ובו מגוון מנות מזינות ומפנקות הארוזות לפי חלוקה לימים. » Home made - הנצי"ב 18.ברוכים הבאים ל"אליס בארץ הפלאות". Home Made (צילום: אנטולי מיכאלו)יקי מעדנים: הכל מתחיל בבישול ביתי זהו אחד מבתי האוכל הוותיקים באזור, שאותו הקימו הוריו של יקי ב־1958 כסוג של דֶלי, עם כל מיני נקניקים מיובאים מאיטליה. לפני 20 שנה הצטרף אליהם יקי. "במקצועי אני מנתח מערכות מחשבים, אבל הג'וק הזה של אוכל ובישול קינן בי מאז ומתמיד, עד שאזרתי עוז ונכנסתי לזה. לפני כעשור עברנו למיקום הנוכחי והתרחבנו ממעדנייה למסעדה ביתית, שבה אני מכין מגוון רחב של תבשילים מבית אמא וגם כאלה משלי, שלמדתי להכין עם השנים במסגרת כל מיני השתלמויות שעברתי באיטליה ובאנגליה", מספר יקי, שמגיע כל בוקר בשעה חמש, מפשיל שרוולים ומסתער על המטבח. אפשר להתחיל את היום בארוחת בוקר מלאה, בשקשוקה עם ירקות, טחינה, לחם ושתייה (30 שקל), בסלט או בסנדוויץ' עם נקניק מתוך המגוון שבוויטרינה. הלהיטים הם כריך הקורנדביף וכריך הרוסטביף. בצהריים יש מבחר תבשילים כמו סופריטו, מוסקה, ממולאים, קציצות ועוד (35 שקל). לקינוח, חובה לדגום את העוגה היומית המשתנה שאופה אמא של יקי בביתה. » יקי מעדנים - שד' יהודית 20.ממעדנייה למסעדה ביתית. יקי מעדנים (צילום: דנה מלמד)Oren Becker Chef Workshop : כיתות אמן יחודיות לפני כשבועיים פתח השף קונדיטור אורן בקר את Oren Becker Chef Workshop - כיתת אמן שבה הוא מעביר, יחד עם שפים וקונדיטורים נוספים, מבחר סדנאות בתחומי האפייה, הקונדיטוריה והמתוקים. במרכז המתחם נבנה מטבח מקצועי ומאובזר, וסביבו שולחנות עבודה מרווחים המותאמים לעבודה מעשית, בצד מקומות ישיבה לסדנאות פרונטליות עם מסך ענק המציג את תהליך הכנת המתכונים שלב אחר שלב. הסדנאות מתמקדות במגוון נושאים כמו שוקולד, עוגות שמרים, חלות ומאפים, וכן יתקיימו כיתות אמן ייחודיות שבהן ילמדו להכין קינוחים מולקולריים, ממתקים, גלידות, קינוחים מהמטבח הערבי, מתוקים מופחתי קלוריות, קינוחים ללא גלוטן ועוד. מסלול הלימודים הורכב בצורה מודולרית המאפשרת השתתפות בסדנאות בודדות, שמדורגות לפי רמות קושי, או הרכבת מסלול מקצועי שלם. » Oren Becker Chef Workshop - הנצי"ב 30איך עושים שמרים? הסדנה של אורן (צילום: דנה מלמד)מותק - בוטיק סוכר : לפסל במרציפן מותק - בוטיק סוכר הוא גן עדן לחובבי הפיסול בבצק סוכר ומרציפן. המקום, שנראה כמו הבית של עמי ותמי, עבר למשכנו החדש לא מזמן, ומציע את כל מה שדרוש כדי להפיק יצירות צבעוניות ומתוקות מהסוג שכואב הלב לאכול. את המקום פתחה ליהי רוזנברג (בוגרת לימודי קונדיטוריה בבישולים) עם בעלה יריב טובול. "בשכונה הזו יש איכויות של שכונה של פעם. השכנים אומרים 'בוקר טוב', נעזרים אחד בשני, ובכלל, זה כמו כפר קסום וצעיר", מספרת ליהי. בחנות הצבעונית תוכלו למצוא חומרי גלם וכלי עבודה מהמותגים המובילים בעולם. בנוסף, נערכות במקום סדנאות שבמהלכן נחשפים המשתתפים לטכניקות ולכלי עבודה מקצועיים. בסופן תדעו ליצור ולקשט עוגות ולהכין דמויות מפוסלות, פרחים מסוכר, עוגת חתונה וכל פנטזיה שחלמתם עליה. » מותק - בוטיק סוכר -  שד' יהודית 15.עמי ותמי, מאחוריכם. מותק - בוטיק סוכר (צילום: דנה מלמד)

*#