${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אין כמו יפו: שוק קולינרי חדש בדרך לנמל

נמל יפו עושה ניסיון נוסף להתחדש ולהתמסחר, בין היתר על ידי פתיחה של שוק קולינרי במרץ 2012

תגובות

נמל יפו המתחדש הבטיח הרבה, אבל בינתיים מיעט לקיים. עוד ב־2009 מינהלת נמל יפו התפארה בהדמיה מפוצצת שלפיה השיפוצים של מחסן אחד (האנגר שנבנה בתקופת הבריטים ועתיד להיות בית מסחר שוקק) הסתיימו והנה יפו הולכת לקבל דחיפה אדירה. אלא שבפועל המקום לא גילה סימני התעוררות, ולהוציא כמה בתי עסק כמו מסעדת הקונטיינר, גלידריית לג'נדה וכמה גלריות, לא נראה בשטח כל שינוי משמעותי. אמנם את האתר פוקדים מבקרים רבים, אך רובם תיירים שהגיעו לעשות וי על פיסת ההיסטוריה או  אנשים שבאו לראות תערוכה. מעבר לכך האטרקציות בנמל מסתכמות בצפייה במניירות הדייגים המקומיים.מבורקס עד בקלוואה: המקומות הטעימים והנסתרים ביפובימים אלו עובדים ביפו על שוק אוכל חדש שאמור להחיות את הנמל היפואי העתיק. השוק עתיד להיות בנוי בגודלו ובסגנונו שלEataly  בניו יורק, לה בוקריה בברצלונה ושווקים גדולים אחרים בלונדון. המתחם הקולינרי מתוכנן להיפתח במרץ 2012 וישתרע על שטח רחב ידיים שירכז סביבו 25 דוכנים, חנויות ועגלות בלבו של מחסן אחד בנמל. השוני בין השוק היפואי לשוק שבנמל תל אביב מתבטא בעיקר באוריינטציה המקומית היפואית. בין דוכנים של חומרי גלם כמו ירקות בלאדי, תבלינים ועמדות המוכרות סטריט פוד, יעבדו דוכנים שייצגו עסקים קולינריים מהסביבה - חומוס יפואי, בורקס בסגנון יפו, מתוקים אוריינטליים, קצבים מהאזור ועוד. בשבועיים האחרונים החלו יזמיות השוק, ליאורה גנור ועירית קסלמן מילט, במשא ומתן עם עסקים מקומיים לשם פתיחת הדוכנים. "כל העסקים בסביבה מאוד מתעניינים בשוק ורוצים לשמוע מה האפשרויות", מסבירה קסלמן, שבנוסף נמצאת במגעים עם שפים ואנשי תעשייה מוכרים לפתיחת מעדניות, מאפיות ועוד. השוק עתיד להיות פתוח בכל יום מלבד ראשון. לקנות ירקות עם נוף למרינה. מסעדת הקונטיינר, נמל יפו (צילום: אילן גרייצר)כמו כן, בימים אלו נפתחים עסקים נוספים בנמל יפו כגון הרשת לאביט שפותחת בית קפה בשיתוף עם חנות הספרים סטימצקי, מסעדת הזקן והים שנחשבת לעוגן יפואי תעתיק לשם את מיקומה ואנשי מסעדת מנטה ריי יפתחו מסעדה תחת השם יונה. "התחלנו במהלך לפני שלוש שנים אך היה עיכוב של חצי שנה בגלל קבלן שפשט את הרגל", מספר רן וולף, מנהל הפרויקט של הנמל, "אבל עכשיו הכל בתנופה. בפרויקט הזה הושקעו 100 מיליון שקל ובימים אלו אפשר לראות את ההתחדשות מתרחשת". למרות המסעדות שעתידות להיפתח, מדגיש וולף שנמל יפו ממשיך לשמור על צניעות ומתרחק מאווירת השפע וחדוות הקניות של נמל תל אביב ומתחם התחנה. "רצינו להיכנס לנישה שונה מקניוני העיר ולשמר את פעילות הדייגים, התרבות והקולינריה", הוא אומר, "לא יהיו כאן רשתות מסחריות גדולות ולא שופינג".

*#