${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעימות בנחלה, בשר בצפון: המלצות טעימות לסופ"ש

להיפרד מהשבוע במדרחוב נחלת בנימין, ארוחת בוקר איטלקית עם טוויסט יפני בקיסריה, חוות גבינות בוטיק ובשר עסיסי במיוחד בצפון

תגובות

חמישי בערב: מסעדת שוק במדרחוב נחלת בנימין

כרמלה בנחלה השוכנת בנחלת בנימין שבתל אביב, מציינת בימים אלה עשור לפועלה. לרגל חגיגות העשור יצר השף והבעלים, דניאל זך, תפריט עשיר ומגוון שיוגש במסעדה במהלך חודשי הקיץ. התפריט החדש מפגיש בין מנות הדגל האהובות והמוכרות לבין מנות קייציות מרעננות ועזות טעם, הנסמכות על מיטב ההשראה והתוצרת של שוק הכרמל הסמוך.

בתפריט החדש זך מחלק את המנות על פי קטגוריות של חומרי גלם מהם הן עשויות: באגף הירקות מנות כמו מרק גספאצ'ו קר פיקנטי עם עגבניות וסורבה וצ'ייסר וודקה קפואה (42 שקלים); באגף המנות הפירותיות מומלץ לבחור סלט תאנים ורוקט עם גבינת חלומי צרובה בשמן זית (36 שקלים); באגף הדגים ופירות הים יוגש פילה דג בפלנצ'ה עם סלט שעועית אזוקי חם צ'מיצ'ורי וטחינת שקדיה. ניתן גם להזמין ארוחת טעימות זוגית ב-440 שקלים ולקבל מנות שף שונות למרכז השולחן.

טיול באיזור: שוק הכרמל (לפירות ירקות, בגדים ומעדנים), שינקין (למגוון חנויות העיר), קינג ג'ורג' ואלנבי (לחנויות בזאר זולות והרבה פיח) - מנחלת בנימין ניתן לצאת למסעות אורבניים מגוונים.

היכן? כרמלה בנחלה, רמב"ם 14 התבור 46, מדרחוב נחלת בנימין.

שוק שלם בצלחת. כרמלה בנחלה (צילום: מתן אברמוביץ')שישי בבוקר: איטלקי ויפני במבואות קיסריה

מסעדת אג'נדה הכשרה הממוקמת סמוך לירידה ממחלף קיסריה לכיוון מערב, ושוכנת במבנה עם מרפסת הצופה לים, לצד שמורת הדיונות באזור קיסריה. המקום מתפקד כבית קפה, מסעדה בבוקר וכבר אלכוהול בערב, כאשר המוסיקה והתאורה מותאמים לשעה.

אג'נדה מציעה שני תפריטים כשרים ייחודיים בהם מטבח איטלקי ומטבח יפני אותנטי אינטימי המוצע על ידי מסעדת מינאטו של השף אקי טאמורה הסמוכה. בין המנות המומלצות סלט בוליווארד עם תפוחי עץ וגבינת עיזים (55 שקלים), שיפודי סלמון על מצע נודלס וירקות (69 שקלים) וממנות הסושי - סאן טן מורי, סשימי של טונה אדומה, סלמון ודג לבן (50 שקלים).

טיול באיזור: חוף ים נמצא במרחק דקותיים נסיעה וניתן בנוסף לבקר במרכז הפעילות האתגרי "דני היי", הנמצא ממש מעבר לכביש ובו אפשרות למטווחי פיינטבול, אומגה, קיר טיפוס, חץ וקשת ועוד.

היכן? אג'נדה (כשר), מחלף קיסריה, תחנת הדלק פז.

  לאכול יפני קרוב לים. אג'נדה (צילום: אורטל אלטרמן)

שישי בערב: ג'בטה עם נתחי סינטה בפאב חיפאי

פרנקי פאב חגג לפני מספר שבועות ארבע שנים להיווסדו וכמו שזה נראה מצפות לו עוד שנים טובות ויפות. הפאב הקטן הוקם על ידי ערן מנשה אשר ביקש לתקוע יתד בעולם הבילויים החיפאי ולהפוך את פרנקי למוסד. בפאב מהר מאוד נוצר גרעין לקוחות קבוע המאכלסים אותו באנרגיות טובות. המקום מעוצב בסגנון אירופאי וכמו שערן נוהג לומר, יש בו קצת איטלקי, קצת צרפתי, קורטוב ספרדי ומעט אנגלי. כל זה לא משנה את תחושת השכונתיות הבולטת בפרנקי.

בתפריט מגוון בירות, ויסקי וסנגרייה הנעשית במקום. לצד השתייה ניתן להזמין פלטות גבינות צרפתיות ובשרים, או מנת הברוסקטה עם סינטה (52 שקלים). כריכים חמים מעולים, למשל, כריך הבשר החם ובו שוכנים זה לצד זה בלחם ג'בטה נתחי סינטה צלויים ורכים, בצל אדום, ממרח פסטו, מיונז וחרדל, לצד ירקות טריים ואנטי פסטי.

טיול באיזור: בחיפה יש אתרים היסטוריים, אתרי דת, מוזיאונים, נוף מרהיב, ועוד אתרי בילוי מגוונים. בשישי בערב מומלץ לעשות טיול קטן בנמל, להריח את מליחות הים ולהירגע.היכן? פרנקי פאב, ליטניס 4, חיפה.

גרעין לקוחות קבוע ואנרגיות טובות. פרנקי פאב (צילום: ערן מנשה)

שבת בבוקר: חוות עיזי הר איתן של שי זלצר

מערבית לירושלים, על מורדותיו המזרחיים של הר איתן ובקרבת מעיינות הסטף, נמצאת חוות עיזי הר איתן אשר הוקמה בשנת 1947 על ידי שי זלצר ובנו משפחתו על קרקע בעלת מסורת חקלאית בת 6,000 שנה. בחווה עדר עיזים ומחלבה הידועה באיכותה. שי מייצר גבינות משנת 1980 ומשתתף ואף שופט בתחרויות בינלאומיות. הגבינות מיוצרות על פי המרכיבים המרכזיים בעונת המרעה המשפיעים על טעם החלב והרכבו. לגבינות גימורים שונים- אבקת פחם, מיץ ענבים, עלי גפן ועוד, ולאחר מכן הן מתיישנות בפרקי זמן משתנים במערת הגיר שבחווה.

גבינות מומלצות: מיכל, גבינת עיזים קשה הנשטפת בגראפה של קברנה סוביניון ומתיישנת עד שלוש שנים; רקפת, גבינה כחולה המיוצרת באביב ומתיישנת במערה מספר חודשים; מוני, גבינת עובש לבן רכה אשר חלקה הפנימי לבן ונימוח והמעטפת החיצונית עטופה בשכבת עובש פראי לבן ורך.

טיול באיזור: בסטף הסמוך ניתן ליהנות מפינת חמד ירוקה ובה טיול לכל המשפחה. באיזור מעיינות הנובעים מנקבות הסלע אל בריכות עתיקות, בוסתנים וגני ירק, עתיקות ואווירה היסטורית.

שבת בצהריים: בשרים ברמת ישי

מסעדת לימוזין נמצאת באזור התעשייה של רמת ישי, אבל זה לא אזור תעשייה אורבני אלא אזור מלא בירוק ונוף ירוק. בשר המשעדה מובא מעדר עגלים מעורבים מסוג שראולה. לימוזין הרועה בשדות עמק יזרעאל בתנאי גידול ומזון משובחים.  בלימוזין, גם איטליז לקניית בשר להכנה עצמית והם מתמחים ביישון בשר בתנאים טבעיים ללא וואקום וכימיקלים.מבין המנות הראשונות המומלצות- פרליני בשר ברוטב תפוזים (30 שקלים), נתחי פרגית ברוטב סאטה (חמאת בוטנים) (41 שקלים ל- 200 גרם), קוביות פילה עגל ברוטב שמנת פלפלת (37 שקלים ל- 100 גרם). כעיקריות מומלץ בשר האנטריקוט המוגש לצד פירה מצוין (350/450 גרם, 123/146 שקלים) ואסאדו ברוטב ברביקיו (400/500 גרם, 95/110 שקלים) וצלעות טלה ב- 119 שקלים ל- 300 גרם.

טיול באיזור: שמורת אלוני אבא שוכנת על גבעות מעוגלות הבנויות סלע קרטון רך, בחלקו המערבי של הגליל התחתון. שמה של השמורה נגזר מקרבתה למושב אלוני אבא, המנציח בשמו את אבא ברדיצ'ב ,מהצנחנים העבריים שצנחו במלחמת העולם השנייה מעבר לקווי האויב הנאצי באירופה, נתפס והוצא להורג. בשמורה סוגי עצי אלון, פינות חמד ומרחבים.

היכן? מסעדת למוזין, אזור התעשייה של רמת ישי. בשר הוא העיקר. לימוזין (צילום: אורטל אלטרמן)

*#