אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מחניודה מגיעה לביקור בתל אביב

וגם: ביסטרו חדש ברמת אביב, אנשי הבסטה פותחים את המעורב, בקפה נוח מקבלים את הקיץ באווירה אינטלקטואלית

תגובות

מסעדת מחניודה הירושלמית תשתף פעולה עם מסעדת סיטארה לערב חד פעמי ברוח מחניודה. בתפריט: פולנטה רכה עם אספרגוס, פורצ'יני, כמהין ופרמזן; חמשוקה - טחיוגורט וקבב מפורק עם פיתה ביתית; קרפצ'ו סלמון ושרימפס עם ירקות קיץ קלויים; אנטרקוט 350 גרם עם רוטב פלפלת מעודן ועוד. האירוע יתקיים בשני סבבים, ב־18:30 וב־21:00. סיטארה - רוזנבלום הרצל 8, תל אביב. טל' 03-6996633.אוויר הים צלול כיין. מסעדת סיטארה (צילום: יעל רייף)בירה בשירות עצמי בטח שמתם לב למערכת חדשה למזיגה עצמית של בירה מהחבית, הכוללת שולחנות אשר במרכזם ברזים של קרלסברג וטובורג ובצדם מסך LCD המציג את הכמות שנמזגה. הלקוחות יושבים מסביב לשולחן, מוזגים לעצמם כמה שמתחשק ומשלמים בסוף בהתאם לכמות המדויקת שצרכו, ממש כמו פזומט. בימים אלה תוכלו להרגיש כמו ברמנים, לערוך תחרויות מזיגה ולהתפנן על הגימיק ב־Mate בלינקולן ובדיזי פרישדון. בעתיד יתרבו השולחנות החכמים בעיר, והיצע סוגי הבירות יתרחב בהתאם.סליחה, יש לך בירה למזיגה? הדיזיפרישדון (צילום: ארל'ה)אנשי הבסטה פותחים את המעורב לפני כמה ימים פתחו אנשי הבסטה – מעוז אלונים ואיתי הר גיל - את הבייבי החדש שלהם, המעורב. במקום החדש דלפק, כמה כיסאות בר ועוד כמה מקומות ישיבה, כשכל הריהוט עשוי מחומרים ממוחזרים פרי עיצובו של יעקב ששון, כמו גם כלי ההגשה העשויים מחומר מתכלה. המקום קרוי על שמה של המנה המרכזית – המעורב: חלקי פנים של כל מיני חיות ארוזים בפיתה (28 שקל). "המתכון התחיל את דרכו לפני שנתיים במזרח ירושלים, שם אנחנו אוהבים מאוד לאכול. מאז איתי עובד על פיתוחה והיא גם מככבת בבסטה. לפני שנה החלטנו לפתוח מקום על שמה", מספר אלונים. פרט למעורב, מציעים מנה צפונית בהשראת המנזר בשם עראייף – תערובת של בשר כבש ובקר בתיבול פלסטיני, שנצלית עד דרגת מדיום כשהיא ארוזה בפיתה הנחרכת על הגריל וסופגת את טעמי האש ומיצי הבשר (24 שקל). לשתי המנות הבשריות מומלץ להוסיף טחינה, עמבה ופלפלים חריפים, הכל מתוצרת בית. בנוסף יש גם מנת רחוב סיציליאנית צמחונית הקרויה פנל'ה – בצקניות קמח חומוס על הגריל עם מוצרלה מותכת בלחמנייה קטנה עם עגבנייה ורוקט (24 שקל). ולקינוח - מלבי הבסטה, עשוי שמנת ללא מי ורדים ומוגש עם רוטב של פירות. למצב הרוח מוצעים בירה מהחבית ממבשלת PAVO (19 שקל), בצד כמה סוגי משקאות חריפים ומוזיקה משובחת.

המעורב - אלנבי 97, תל אביב. טל' 03-5600101. פתוח: כל השבוע 11:00-השעות הקטנות.מבוקר עד ערב ב־BLD בימים אלה הושקה במרכז שוסטר שברמת אביב מסעדת BLD (Breakfast-Lunch-Dinner). על המטבח מנצח השף אוהד לוי (שברזומה שלו עבודה במטבח של כתית, של הרברט סמואל ושל יבנה מונטיפיורי), שהרכיב תפריט ביסטרו עדכני ומציע שלושה תפריטים משתנים על פי שעות היום. בבוקר יש, בין השאר, שקשוקה במחבת עם חלה טרייה וטחינה; אגז בנדקיט על חלה קלויה בקרם תרד וסלמי; קרואסון חמאה עם גאודה, סלמי או סלמון, וביצה עלומה; קרוק מאדאם; מוזלי, פרנץ' טוסט עם קונפיטורת פירות יער וקרם פרש; ומבחר כריכוני בוקר (54-19 שקל). תפריט הצהריים מכיל מנות ביסטרו קלאסיות בהגשה מוקפדת ומציע ראשונות כגון חציל צלוי עם סלסילת עגבניות וגבינת פטה, כנפי עוף ברוטב ברביקיו אסייתי, בוטנים וכוסברה; קרפצ'ו בקר; ברוסקטה אנשובי; טרטר סלמון וייטנאמי; קלמרי פריך עם לימון ואיולי אריסה, ועוד (48-24 שקל). בעיקריות ניתן למצוא פסטות טריות כמו מאמאס מיטבולס או  פפרדלה סלמון, שניצל פריך פירה; המבורגר 250 גרם עם קולסלאו וצ'יפס; קדרת בקר בבישול ארוך ועוד (72-56 שקל) בנוסף, מציעים ב־BLD גם מבחר סלטי בריאות, כריכים, מנות מהים כגון פיש אנד צ'יפס בטמפורה, דניס צרוב בקרסט פולנטה עם קוביות תפוחי אדמה, יוגורט ועדשים, דגים מטוגנים עם סלסילת עגבניות ואיולי זעתר, ומדי יום -  ספיישלים מתחלפים של השף.

BLD - אחימאיר 29, תל אביב. טל' 03-6415555. פתוח: כל השבוע 24:00-8:00.כי גם לרמת אביב מגיע בשר. המבורגר של BLD (צילום: דן פרץ)תפריט קיץ בג'מילה במסעדת ג'מילה, השכונתית המרוקאית האותנטית, משיקים תפריט קיץ מרענן. פרט למבחר הטאג'ינים, התבשילים ומנות הקוסקוס, יצר השף עבדו אלערג' אלטרנטיבה קיצית למי שמבקש ארוחה קלילה יותר. במנות החדשות ניתן למצוא, בין השאר, דג בסגנון מוחמדיה - פילה אמנון במרינדה של כוסברה, פטרוזליה, עגבניות טריות ותבלינים, עם תפוחי אדמה אפויים עם לימונים, זיתים ושלל סוגי פלפלים (46 שקל), מבחר ממולאים כמו ארטישוק, פלפל או קישוא (44 שקל), עוף בגריל עטוף ברוטב לימונים ובצל, מתובל בתערובת סודית שרוקח השף בצד תפוחי אדמה צלויים (42 שקל), סנדוויץ' בקר חם – נתחים עדינים של בשר בקר בתיבול מרוקאי עם סלט חריף של עגבניות וטחינה בתוך ג'בטה חמה הנאפית במקום (38 שקל), וסלט קיץ – חסה, עגבניות, מלפפונים, קולורבי, צנון, פלפלים קלויים, זיתים מרוקאיים וטונה ברוטב של שמן זית ולימון (38 שקל). כל המנות מוגשות עם טחינה, לחם ושני סלטים ביתיים. יש גם משלוחים.

ג'מילה. גרוזנברג 31, תל אביב. טל' 03-5166123. פתוח: א'-ה' 18:00-12:00, ו' 17:00-12:00.חריף זה הכי קיץ. ארוחה בג'מילה (צילום: קרן מנור)

ערבי מוזיקה וגולדסטאר מהחבית. קיץ בקפה נח (צילום: תומר אפלבאום)

*#