אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גורמה בזול ובישול בריא: איפה אוכלים השבוע?

חגיגות משתלמות למסעדת קורדיליה, סדנת בישול עם סמדי בומבה ואוכל בריא במושב ירקונה

תגובות

גם השבוע קיבצנו עבורכם את ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי, והפעם: יום הולדת לקורדיליה, מיקי שמו וסמדי בומבה בחוות התבלינים, חידושים ברולדין, סדנאות בישול תאילנדיות בערבה, חגיגות בר מצווה בגואטה ותפריט ללא גלוטן במשק ברזילי.יום הולדת לקורדיליה מסעדת קורדיליה של השף ניר צוק חוגגת בימים אלו 12 שנים להיווסדה. במסגרת החגיגות אתם מוזמנים במהלך כל חודש יולי ליהנות מתפריט מיוחד שלוש שלוש מנות (ראשונה, עיקרית וקינוח) שיוגשו החל מהשעה 12:00 ועד חצות, ב-120 שקלים. בתפריט החגיגי תוכלו להתלבט: מנה ראשונה לבחירה: ברזאולה מוצרלה וצימוקים בערק; גספצ'יו אפרסק לבן וחציל בלאדי; מנה עיקרית לבחירה: ניוקי בקציפת שרימפס ואספרגוס; שייטל מדורה; קינוח לבחירה: מוס משמש וזביון גוגואים; סורבה גרניום במרק תותים ועוד.

כמה: 120 שקלים למנה ראשונה, עיקרית וקינוחהיכן: קורדיליה - יפת 30, פינת סמטת הזכוכית, יפו העתיקהיום הולדת קולנירי. גספצ'יו אפרסק של קורדליה (צילום: יח"צ)מיקי שמו וסמדי בומבה בחוות התבלינים חוות דרך התבלינים מבית לחם הגלילית, חוגגת את בוא הקיץ עם מתחם קולינרי חדש במרכז המבקרים של חוות דרך התבלינים. השבוע יערכו בו שתי סדנאות קולינריה מיוחדות עם מיטב השפים ואנשי המקצוע בתחום. הראשונה תתקיים ביום שני בהשתתפות סמדר ועקנין ("סמדי בומבה") מהתכנית מאסטר שף. בסדנא תלמדו להכין ממולאים מיוחדים: שומר ממולא בבשר בקר טחון על מצע אפונה, כרוביות ממולאות, מפרום, קישואים ממולאים ועוד. נלמד גם להכין קוסקוס מרוקאי אמיתי במגוון תיבולים.הסדנה השנייה תתקיים ביום חמישי בהשתתפות הקונדיטור מיקי שמו, בה תלמדו את סודות השמרים, כיצד להכין עוגות שמרים בוואריאציות שונות כמו הקוגלהוף, קראנץ', חלה, פרסבורגר ועוד, לצד הכנת מילוי לעוגות בטעמים שונים כמו גבינה, רוזמרי, קקאו, פרג ועוד. מספר המקומות מוגבל (15 משתתפים). הרשמה מראש במרכז המבקרים 04-9533405משך הסדנא: כ-3 שעות. שעת התחלה: 18:00. מחיר הסדנא: 260 ₪ מתי: סדנת ממולאים: שני ה-11.7, 18:00; סדנת שמרים: חמישי ה-14.7, 18:00, משך הסדנאות: כ-3 שעותכמה: 260 שקליםהיכן: חוות דרך התבלינים - בית לחם הגליליתאכילה לימודית זה בומבה. סמדר ועקנין (צילום: יח"צ)חידושים ברולדין רשת בתי הקפה רולדין משיקה בימים אלו תפריט קיץ חדש ומרענן בסניפי בתי הקפה שלה. בארוחות הבוקר תתחדשו עם ביצי עין ועלי תרד מאודים ברוטב בשמל, מוגשים בקרואסון חמאה (44 שקלים); ארוחת בוקר מנהטן - ביצים מקושקשות עם פטריות שמפניון, בצל וגבינת חלומי צרובה, מוגשים בבייגל אמריקאי עם הום פרייז בצ'ילי מתוק (48 שקלים); עיקריות: פילה סלמון אפוי ברוטב טריאקי, הום פרייז בצ'ילי מתוק וסלט עלים (72 שקלים); פילה סלמון אפוי עם תרד מוקפץ עם בצל סגול ועגבניות שרי (69 שקלים); פסטה בשילוב גבינת חלומי, פטריות שמפניון, פלפלים אדומים, בצל ועגבניות שרי (46 שקלים); סלט נתחי פילה סלמון, אגוזי מלך, עגבניות שרי וצנוניות (56 שקלים) ועוד.היכן: רשת רולדין  כשרמשב רוח מרענן. סלט נתחי פילה סלמון של רולדין (צילום: רונן מנגן)לבשל כמו בתאילנד לכל המתגעגעים לטעמי המזרח הרחוק, סדנה חדשה מהדרום תביא לכם ממרחקים את טעמי המטבח התאילנדי. פריי שחר, היא ילידת תאילנד החיה במושב צופר, לה ניסיון רב שנים במסעדות תאילנדיות. בביתה במושב צופר הדרומי מעבירה שחר סדנאות לבישול תאילנדי, באווירה אינטימית, עם חמישה-שישה משתתפים בכל פעם, כשבסיומן ארוחה תאילנדית מסורתית. ההדרכות מתקיימות באנגלית קלה ובנושא שונים.בין הסדנאות תמצאו: מנות מוכרות ואהובות מהמטבח התאילנדי - מרק טום-יאם עוף, סלט פפאיה ירוקה,פאד-תאי עוף, שייק קוקוס (150 שקלים); ארוחה שלמה בסגנון תאילנדי - סטאי עוף (שיפוד פרגית ברוטב בוטנים) עם סלט מלפפונים בצ'ילי מתוק, קארי עוף (או בקר) עם שעועית, אורז דביק תאילנדי, אורז מטוגן עם ירקות וקינוח טפיוקה עם פירות(150 שקלים); מאכלי ים - דג אמנון מאודה בלימון, לביבות שרימפס, סלט סלמון, שרימפס מטוגן עם ברוקולי ואורז לבן ולקינוח-כדורי דלעת בחלב קוקוס (200 שקלים).מתי: בתיאום מראש בטל': 052-5450786כמה: 150-200 שקלים משך כל מפגש – כ-3 שעות. היכן: המטבח של פריי - מושב צופרממה עושים פתאי? סדנה לבישול תאילנדי (צילום: יח"צ)חגיגות בר מצווה בגואטה מסעדת גואטה הטריפוליטאית ביפו מציינת השנה גיל מצוות. לכבוד המאורע ולאורך כל הקיץ תתקיים מדי ערב חגיגה שמחה במיוחד עם מוזיקה ים תיכונית, ספיישלים מהמטבח הטריפוליטאי ותפריט טעימות ענקי וחגיגי במיוחד של 130 שקלים לזוג. התפריט יכלול פתיח של שני משקאות ערק בטעמים/ או רוזטה; לחם טרי וטחינה; מבחר סלטים טריפוליטאיים; מפרום וקציצה טריפוליטאית; ממולאים; שלושה סוגי קוסקוס וקינוח של עוגת ספרה

היכן: גואטה - שדרות ירושלים 6, יפו, כשרתפריט בר מצווה בגואטה (צילום: יח"צ)ללא גלוטן במשק ברזילי מסעדת משק ברזילי הצמחונית ממושב ירקונה הסמוך להוד השרון, מזמינה אתכם ליהנות מתפריט חדש הכולל מנות ללא גלוטן - המיועדות לחולי הצילאק ובכלל לשוחרי הבריאות. בין המנות ללא גלוטן שתמצאו בתפריט: סלט בריאות חם - קינואה, עדשים מונבטות מוקפצות עם שמן, שומשום, שורשים ויוגורט עשבי תיבול (48 שקלים); קציצות עדשים מונבטות על מצע ריזוטו קוקוס עם רוטב בוטנים (54 שקלים); קטניות אפויות בטאבון בטחינה על מצע בורגול (58 שקלים); פסטה ללא גלוטן בתוספת פטריות ,שמנת ועלי מנגולד (58 שקלים); סלט אינדונזי - כרוב, גזר, עדשים מונבטות, אצות היג'יקי ופלפלים קלויים (48 שקלים) ועוד.

היכן: משק ברזילי - ירקונהבריאות זו לא מילה גסה. תפריט ללא גלוטן במשק ברזילי (צילום: דן פרץ)

*#