טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי מזמין בקבוק יין ב-6,400 שקל? מי שלא יודע את המחיר

קבוצה שהגיעה לננה בר נדהמה לגלות בסוף הארוחה כי גבו מהם 6,400 שקל לבקבוק יין . המלצרית: "זה לא מנומס להגיד את המחיר למי שבחר את היין".

תגובות

דניאל ורוני, מארגנות האירועים של חברת הייטק, לא האמינו שבילוי במסעדה יסתכם בחשבון של יותר מ־10,000 שקל. לדבריהן, הן יצאו לארוחת ערב עם עובדי החברה, התיישבו לארוחה בננה בר שבנוה צדק, והסומלייה הגיע להציע להם יין ישראלי איכותי. הקבוצה החליטה ללכת עם ההמלצה, היין היה נחמד והם הזמינו בקבוק נוסף. כשביקשו חשבון הם לא האמינו למראה עיניהם, כשהתברר כי הזמינו יין בשווי 6,400 שקל. "לא אכלנו במול ים, בחרנו מסעדה טובה אבל לא מהשורה הראשונה", מסבירה דניאל שסגרה מראש על מחיר של 267 שקל לסועד, כולל יין ושתייה קלה. הן מספרות כי הגיעו מראש, בדקו את היין שנכלל בדיל, והחליטו לבדוק את האופציה לשדרג וביקשו ממנהלת המשמרת תפריט יינות. לדבריהן, המנהלת טענה שאין תפריט כזה ולכן סוכם שהסומלייה יגיע לשולחן וייתן המלצות.ננה בר - כל הפרטיםלאחר שנבחר היין, ירדן קצרין 2003, ניגשה המלצרית לשולחן וציינה בפני רוני כי היין יותר יקר מהרגיל. רוני ענתה, "תני להם מה שהם רוצים". עם זאת לא העלתה על דעתה שהמסעדה לא תציין מחיר של יין יקר כל כך. "6,400 שקל זה מחיר מופרז שלא יעלה על הדעת", היא אומרת.בתום הארוחה הן ניגשו למנהל המסעדה ודרשו הסברים. לדבריהן, המנהל לא היה מוכן להתפשר וטען כי הם לא נתנו הגבלות וקיבלו התרעה שהיין יקר מהרגיל. היא מספרת שכאשר שאלה את המלצרית כיצד היא לא יידעה אותה במחיר של היין, זו השיבה: "זה לא מנומס להגיד את המחיר למי שבחר את היין". רוני תהתה האם זה מנומס לגבות 13 אלף שקל עבור היינות בעוד מחיר ממוצע של היינות במסעדה, לדברי המנהל, עומד על 750-350 שקל. שאלנו את יקבי רמת הגולן מהו המחיר הסביר שמסעדה יכולה לדרוש לבקבוק של קצרין ירדן 2003. "טירוף מוחלט לגבות כזה מחיר. הוא יכול להימכר בסכום של 1,500-1,000 שקל במסעדה סבירה", מסביר ארנון הראל, מנהל השיווק של יקבי רמת הגולן. מננה בר נמסר: "אנחנו מגישים תפריט יין ואוכל לכל אורח. הלקוחה ביקשה את היין היקר ביותר שיש לנו וטענה שלא מעניין אותה המחיר. אותה לקוחה אמרה בתום הארוחה שהשירות היה מצוין, והיין והאוכל היו נהדרים. לא הוגש תפריט יינות לשולחן משום שזה לא היה שולחן רגיל. הם הזמינו יין מסוים מראש וביקשו להחליף אותו בתחילת הארוחה. לא נעשתה בקשה לתפריט יין במהלך הערב. ניגשנו לומר לאחראית האירוע שהיין יותר יקר והיא אישרה".

*#