המקום החם לרעבים של תל אביב

גל קולניריה מעודכנת שוטף את חלקו הדרומי של אבן גבירול ומקבע אותו בתור אזור האוכל הכי תוסס בעיר. ברוכים הבאים לחגיגה של הרעבים האורבנייים

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דנה מלמד, עכבר העיר

לפני קצת פחות מ־1,000 שנים טבע  בדרום ספרד המשורר היהודי שלמה אבן גבירול את הביטוי "אל תאכיל מאכל למי שאינו מתאווה לו". אם היה אבן גבירול מגיח בשלהי יוני 2011 לרחוב הסואן הקרוי על שמו, הוא בוודאי היה סבור שהתאווה הקולינרית של התל אביביים גדולה מתמיד. העובדה שמדובר ברחוב מפויח למדי, שהרי כמעט כל קו אוטובוס עובר דרכו, לא מפריעה כפי הנראה כלל להתבססותו של הרחוב כמעצמת אוכל מבוקשת. אולי זה השיפוץ המסיבי שעבר בשנים האחרונות, אולי זו הפתיחה הצפויה של מתחם הבימה החדש, אולי סתם אפקט דומינו. רחוב אבן גבירול, בעיקר בחלקו הדרומי, חווה שלל אטרקציות וחידושים שאמורים להפוך אותו למתחם הקולינרי הלוהט של הקיץ. גל הפתיחות הקודם התרחש רק לפני מספר חודשים וכלל, בין השאר, את פתיחת המזנון של אייל שני ובצמוד אליו את פרנק – הנקניקיות של זאב טנא, שמספר כי "בניגוד לשאר הסניפים, כאן יש תנועה ערה מאוד של מבוגרים – צרכני התרבות הגבוהה בשעות הערב - אנשי עסקים וחיילים בצהריים ובלייני האזור בלילה". בצד המזרחי שופצו או עברו מיתוג מחדש מקומות כמו למון גראס, שהפכה לקלצ'ר ביי למון גראס, והסושיה, שעוצבה מחדש והפכה מפאסט סושי לבית אוכל אסייתי. לידה נפתחה הוויטרינה עם מבחר נקניקיות גורמה, וקצת דרומה משם נפתחו מקומות נוספים כמו המבורגסה, בית הקפה וחנות העוגיות שוגר דדי ועוד. גדעון בן עזרא, שפתח את שוגר דדי, מספר שהוא חיפש מקום אך ורק בחלקו הדרומי של אבן גבירול. "זה הצד הכי מבוקש של הרחוב. אחרי השיפוץ זה ללא ספק הלב של העיר. אנחנו מוקפים בשלל מרכזי עסקים - בקרליבך, בחשמונאים ובקפלן - וזו אחת הסיבות לביקוש הגדול לעסקים קולינריים".והנה מגיע עכשיו גל נוסף, שמחזק עוד יותר את החלק הלוהט ברחוב הכי קולינרי שיש כרגע.

שיפודיית האחים: חוויה עממית בעטיפה עדכנית לפני כחודש נפתחה במתחם הדרומי האחים (אבן גבירול 12) - מסעדת בשרים חדשה בהשראת מסעדות השיפודים המיתולוגיות, שמגישה חוויה כביכול עממית בעטיפה עדכנית. מאחורי המיזם עומדים בעלי הקרפצי'ו בר, הממוקם ממש בסמוך למסעדה החדשה - האחים יותם ואסף דוקטור. לדברי השף אסף, "בארבע השנים האחרונות, מאז שהקמנו את הקרפצ'יו בר, זכינו לראות הרבה שינויים ברחוב אבן גבירול. אחרי תקופת השיפוץ - ששיתקה אותו וגם פגעה בהרבה עסקים באזור - אנחנו רואים היום פריחה גדולה של המתחם, שהופך להיות אחד המוקדים המעניינים בעיר. השילוב של צומת מרכזי,  קהל עסקי, חיילי הקריה בצהריים וקהל תל אביבי ממרכז העיר הפך את האזור לנחשק. המון עסקים מתמקמים באזור, מה שהופך אותו לאבן שואבת שמיטיבה עם כולנו. כל אלה, עם הבימה שהולכת להיפתח מחדש, הופכים את האזור לפנינה מבוקשת. לכן לא חשבנו פעמיים כשהיתה לנו ההזדמנות לפתוח את האחים ממש פה ליד".

שיפודיית האחים - אבן גבירול 17, תל אביבמקפצ'יו לשיפוד. שיפודיית האחים באבן גבירול (צילום: בועז לביא)

The Diner, by Goocha - דיינר מסביב לשעון פריחתו של המתחם, שאליו מגיע כעת גם קהל צעיר ובלייני, מחייבת להעניק חוויית אכילה מסביב לשעון. כל אלו הביאו לפתיחתה של The Diner, by Goocha (אבן גבירול 52), מסעדה בהשראת הדיינר האמריקאי הטיפוסי. הרעיון ניצת בראשו של ניר ברא"ז, הבעלים של מסעדות גוצ'ה, במהלך ביקור בניו יורק, מולדת הדיינרים. לאחר שיפוץ הסניף של גוצ'ה בדיזנגוף־בן גוריון הוחלט שגם לסניף באבן גבירול מגיעה מתיחת פנים. "הרחוב חווה התעוררות בלתי פוסקת בשנים האחרונות והסצנה הולכת ומתעדכנת. ביקשנו לתת מענה לאורך שעות יותר ארוכות ביממה, וזה היה הרגע הנכון לשלוף מהמגירה את חלום הדיינר של ברא"ז", מספר איתן ששון, שף גוצ'ה. כדי להשלים את החוויה חבר ששון לאחד השפים המזוהים ביותר עם המטבח האמריקאי עמיר אילן (לשעבר דיקסי והדסון בראסרי), והשניים בנו תפריט המשלב בין מנות דיינר ובין כמה ממנות הדגים ופירות הים האהובות והמוכרות של גוצ'ה. התפריט מחולק לסקציות שונות בהתאם לשעות היום, ומאפשר לסועד להרכיב לו ארוחה כראות עיניו: ארוחות בוקר מסביב לשעון, כריכים והמבורגרים, תפריט צהריים, תפריט א־לה קארט, מנות טעימה ומבחר מתוקים. על מלאכת הביצוע הופקדה מעצבת הפנים אלונה אליאסי (לנדוור, ויקי כריסטינה והבוטיק), שעיצבה את החלל הרחב בסגנון הדיינרים האמריקאים המציע צורות בילוי שונות. פרט למטבח הכנות פנימי, רוב ההתרחשות נעשית במטבח חיצוני הכולל עמדות גריל, פלנצ'ה, מחבתות ותנור, ובאזור קינוחים שבו עמדות פנקייק, ופל בלגי, פרנץ' טוסט, מכונת גלידה אמריקאית ומילק שייק. את המטבח הפתוח מקיף בר אוכל שבו ניתן לצפות במלאכת עשיית המנות, מה שמעניק למקום אופי אנרגטי ומכניס עניין. בנוסף, אפשר לשבת לאורך בר האלכוהול, להתרווח בספות או לצפות בסצנה ממרפסת הקומה השנייה. התפריט כולל, בין השאר, מנות בוקר של אגז בנדיקט פלורנטין עם תרד מוקרם ורוטב הולנדז; סטייק אנד אגז אנטרקוט, ביצי עין וחמאת שום ופנקייק; כריכים כמו מעורב פירות ים עם בצל, שום, איולי וסלסה; סטייק פילה בקר עם טחינה ובצל על האש. מנות ערב דוגמת מולים מאודים במחבת עם צ'יפס; ספריבס עגל ברוטב הויסיון; ו־surf&turf של פילה בקר ופירות ים. ובלילה, לקוקטייל ולבירה ישתדכו מנות טעימה כמו כנפיים ברוטב חריף, קלמרי מטוגן עם מטבל איולי שום ופטרוזיליה, ומול מרינייר.The Diner, by Goocha - אבן גבירול 14, תל אביבארוחה לכל שעה. The Diner, by Goocha(צילום: קרן מנור)

Pipa - בר יין בפינת חמד בתזמון מושלם לקראת הקיץ הושק לפני כשבועיים בגן הצמוד לבית ציוני אמריקה Pipa - טאפאס בר בהשראה ספרדית (אבן גבירול 26). מאחורי Pipa עומדת קבוצת משקיעים הכוללת, בין השאר, את המסעדן איציק אנקונינה (סושיסמבה, אונו, קפה מצדה, פרנצ'סקה ועוד), השף ניצן רז (סושיסמבה ואונו) ואלמוג דובינסקי (מבעלי בר היין ג'ונו). השקתה של Pipa במקום בר התומא ששכן עד היום במקום היא הצעד הראשון בשינוי המקיף שעובר המתחם הקולינרי של בית ציוני אמריקה. השלב הבא, המתוכנן להמשך השנה, יכלול את פתיחתה המחודשת של מסעדת מרתה לאחר שיפוץ מקיף, של השם וגם של הקונספט. לדברי השף רז, פתיחתה של Pipa באה לענות על צורך גדל והולך במרכז העיר תל אביב למקומות בילוי בוגרים המשלבים בין חוויה קולינרית עדכנית וקלילה לבין אווירה לא מחייבת: "הקהל של ימינו מחפש ליהנות מיין טוב ואוכל קליל שמתאים לקיץ הישראלי. אנחנו מגישים לו אותו באווירה שמחה של בר יין תל אביבי, ובאחת הפינות הכי מיוחדות שיש ללב העיר להציע. זו גם הסיבה שבחרנו בשם Pipa שמשמעותו בספרדית היא לחיות את החיים הטובים".על העיצוב הופקד המעצב עופר ברקן, שניצל את מאפייני הגן והצמחייה שבמקום והשתמש בריצוף אבן טבעי אירופאי האופייני לחצרות ולגנים ספרדיים, ריהוט גן מעץ מסיבי עם עבודת פרזול, ויטרז'ים ותאורה צבעונית, ספסלי עץ ופינות ישיבה נמוכה. בנוסף לאלו, נחלקת הישיבה במקום לשני ברים רחבי ידיים – בר מרכזי שסביבו כ־30 מקומות ישיבה, ובר נוסף, קטן יותר, ובו ניתן לצפות בעבודת הטבחים בזמן אמת. בנוסף, פזורים במקום שולחנות שסביבם ניתן לשבת. התפריט מבוסס בעיקר על דגים, על פירות ים ועל מנות קרות, ומציע סוגים שונים של מנות טאפאס בגודל בינוני, המחולקות על פי סגנונות האופייניים לאזורים השונים של ספרד – טאפאס קטלוני מסורתי בסגנון ברצלונה, טאפאס באסקי המאופיין במנות פינצ'וס ססגוניות, טאפאס אנדלוסי הממזג בין השפעה ספרדית וצפון אפריקאית ועוד. בין המנות המוצעות ניתן למצוא: פיפיטו ניסואז - סלט ניסואז קלאסי עטוף בעלי אנדיב; סינטה אסקבץ' - סינטה כבושה עם רוטב פלפלים פיקנטי; קלמרי צרוב על הפלנצ'ה, מתובל בווינגרט שמפנייה עם תפוחי אדמה, פלפלי חלופיניו, צלפים ועגבניות שרי; סלט קיץ של סרדינים, שומר, ארטישוק, זיתים ועגבניות שרי, עם ליים ובליווי קרוסטיני; קרוקט פריך של תפוחי אדמה ובייקון; קרודו סלמון - סלמון נא, אבוקדו ותימין, ברוטב לימון סויה וזרעי עגבניות.

Pipa - אבן גבירול 26, תל אביבאווירה לא מחייבת, מעדנים קולינריים. פיפה באבן גבירול (צילום: דניאל לילה)

לחם ארז  - התעוררות מחודשת בעקבות מהלך שבו נמכרה רשת לחם ארז לאיש העסקים רונן נימני, נסגר לא מזמן הסניף המיתולוגי, שופץ ויפתח בקרוב בפורמט מרענן ומשודרג במיוחד (אבן גבירול 52). נראה שהסניף - שידע פעם ימים יפים של זוהר כשארז קומורובסקי, מחולל מהפיכת הלחם בישראל, הקים את הרשת ב־1996 - עומד להתעורר ולפרוח מחדש בגרסת 2011 עכשווית, מעוצבת ומוקפדת עם דגש על טריות ועונתיות.היועץ הקולינרי שנבחר לבנות את התפריט הוא השף ירון קסטנבאום (פוד ארט), שהרכיב מבחר מפתיע של מנות טעימות ויפות, ובהן ארוחות בוקר מגוונות ויצירתיות כמו סופלה ביצה עם אספרגוס ושמן כמהין לבנות, לביבות כרישה עם שמנת, ביצת עין עם פטריות יער ופטה או שקשוקה בצד מגש פח עם חמאה צהובה, פטה כבשים, זיתי טאסוס, ירקות שוק, קונפיטורה ביתית וציזיקי. הארוחה כוללת גם מנה נוספת כגון מטיאס, כבד קצוץ, רוסטביף וכו'. עוד מציע התפריט מבחר מאפים, טארטלטים אישיים של חצילים וסנט מור, כרישה וגבינה כחולה או פלפלים, בצל מקורמל וגבינת עזים המוגשים בצד קרם פרש וסלט קטן של ריג'לה ורוקט; כריכים לאכילה במקום או לקחת לדרך; מגוון ברוסקטות; מנות Deli טריות כגון קורנביף חם או קר, מטיאס עם שמנת חמוצה, עלי גפן בסירופ רימונים וציזיקי מלפפונים; וגם עיקריות מתחלפות כמו למשל מפרום עוף עם מנגולד שוק, חומוס ולימון כבוש, קציצות בקר עם טאבולה עגבניות או פרגית במרינדת עשבי תיבול. ניתן יהיה לדגום משולחן סלטים, הן לאכילה במקום והן לקחת הביתה לפי משקל. כפי שהיה בעבר, גם בפורמט החדש ניתן יהיה לרכוש ממבחר לחמי הבוטיק, העוגות, העוגיות וממוצרי המעדניה כמו ממרחים, מרקחות, חמוצים ועוד.

לחם ארז - אבן גבירול 52, תל אביבארוחות בוקר מקוריות. לחם ארז באבן גבירול (צילום: קרן מנור)

melamedana100@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ