טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת האחים ביפו: לפתוח את הבוקר עם קבב

סלט עגבניות פיקנטי, חומוס טרי וקבב עם תיבול מפתיע של כורכום - מסעדת האחים התגלתה כפתרון מצוין להמולת הבוקר ביפו

תגובות

אין כמו יפו בלילות, אולי, אבל בשבת בצהריים עוד יותר. זה לא לגמרי מובן – תל אביב היא באמת עיר ללא הפסקה, הכל בה פתוח גם בסוף השבוע, אבל כשאתה נוסע בשבת בבוקר ברחוב יפת ורוצה להגיע בזמן סביר לאן שהוא, מוטב לך פשוט ללכת. תגיע הרבה יותר מהר. לאן כולם נוסעים, בין כל האטליזים של חינאווי? לתפוס מקום באחת השיפודיות. אולי זו המשמעות שנותרה מהמונח הכוזב "תל אביב־יפו", המצביע כביכול על עיר מאוחדת שתושביה שווים: בשבת, תל אביב עוברת לכמה שעות ליפו. מסעדת האחים - כל הפרטיםתפסנו, אפוא, מקום בקצה התור של אבו אל־עבד, ולטשנו עיניים באלה שכבר תפסו חניה בפנים (לחוצים, בוודאי, לא פחות מאלה שבחוץ, ביודעם שהמונה של שעת השולחן דופק). אל הפתח התקרבה קבוצה גדולה של נשים, חלקן חמושות במצלמות, חלקן בלבוש ערבי מסורתי, נבוכות ומבוישות, וזיהיתי ביניהן את חברתי היקרה ר'. היא הסבירה שאלה חברות פלסטיניות, ושהיא וחברותיה הישראליות עושות להן יום כיף בתל אביב. זו מחווה יפה ומעודדת, ואני יודע שהיא כרוכה בקשיים רבים. כאשר מנהיגינו מתפלצים מול הסכם צפוי בין פת"ח לחמאס ומשותקים מול האפשרות שהפלסטינים יכריזו בקרוב על עצמאותם, טוב לראות שבמישור האנושי בני אדם הם בני אדם שעדיין לא שכחו לב פתוח מהו, גם אם כדי לגלותו יש לעבור מחסומים לא מעטים. אבל גם את הבטן לא יכולתי לשכוח, ומאחר שהסיכוי לשבת אצל אבו אל־עבד נראה מתרחק והולך, עברתי למדרכה ממול. הפלא ופלא: במסעדת האחים שממול היו ארבעה שולחנות תמימים ריקים, ובעל הבית קידם את פנינו בסבר פנים יפות והניח חיש קל על השולחן סלט כרוב טרי, סלט עגבניות פיקנטי, צלחת עם כדורי פלאפל חמים ומתפצחים בחך, צלחת של צ'יפס, סלט טבולה וחמוצים. וואללה. מה נזמין? מה שמזמינים בכל המסעדות הסמוכות: קודם כל חומוס, אחר כך שיפודים או דגים בטיגון עמוק. מנת החומוס הרגיל ומנה של חומוס מסבחה (10 שקלים כל אחת) היו מצוינות. החומוס טרי, חלק למשעי, מנה נדיבה שלא הצלחנו לגמור, משום שמנות הבשר הגיעו מהר מאוד לשולחן. שותפתי לארוחה, שפצחה לאחרונה בדיאטה, הזמינה סטייק פרגית. בעל הבית שיכנע אותה על נקלה שזה הרבה יותר טוב משיפוד אחד בודד של פרגית, ועבורי הניח על הגריל שני שיפודי קבב (כל מנת שיפודים – 35 שקל). הקבב היה מצוין – ריחני ועסיסי, ונדמה לי שתובל קלות בכורכום. סטייק הפרגית גם הוא לא התייבש עם הגחלים. פשוט, זריז ולעניין. נראה שעשינו ספתח, שכן מיד אחרינו נכנסה שלישייה והזמינה דגים מטוגנים, ועוד שני צעירים, כנראה תושבי המקום, שהזמינו את ה"מיוחדת". המיוחדת היא ארוחת בוקר טיפוסית שמשאירה אותך עם יציקה נאה בבטן ותחושת שובע לאורך היום: מנה דשנה של חומוס פול עם ביצה קשה, טובלת בשלולית של שמן זית, הכוללת שתייה קלה וקפה וערכה משוכללת של סלטים (30 שקל). עוד אנו מכלים את מנותינו, הוגשה לשולחן גם צלחת של כרובית מטוגנת, פריכה, שטיפטפו עליה בעדינות מעט לימון. לא משכנו ממנה ידינו. מצוין. הקיצר – אחרי חצי שעה כבר ישבנו על המדרכה, מקנחים בקפה מהביל עם סיגריה, נהנים לראות את התור המשתרך עדיין אצל דלתו של אבו אל־עבד, שמחים בחלקנו (90 שקל, כולל הכל), מרוצים מהחניה היעילה, ובדרכנו חזרה לאיילון.

מסעדת האחים - יפת 77, יפו, טלפון 03-5061230. פתוח: כל השבוע 20:00-8:00. בקטנהתפאורה: שולחנות פורמייקה, נקיים מאוד, מסכה של אינדיאני(?) על הקיר, טלנובלות על מסך ה־LCD.סביב השולחן: פליטי אבו אל־עבד, וקבועים שיודעים להעריך חומוס פול משובח.שירות: זריז ולבבי.חיוך: נבוךשירותים: תא אחד, נקינגישות: למסעדה נוחה, לשירותים פחות (יש לרדת שש מדרגות למפלס נמוך יותר).שורה תחתונה: עממית, צנועה וטובה

*#