סביצ'ה מקסיקני, גורמה על הים: איפה אוכלים השבוע?

וגם: מתוקה התל אביבית במסיבת פרידה, מסעדת שף חדשה בראשון לציון ודים סאם מפתיע בבנימינה

מנחה נופה, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

גם השבוע קיבצנו עבורכם את ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי, והפעם: מתוקה נפרדת מקרליבך, מסעדה חדשה בעזריאלי, ערב מקסיקני אותנטי בקורדוברו, מסעדת שף חדשה בראשון לציון ותפריט קייצי בגאיה.מתוקה נפרדת מקרליבך לקראת הפיכתה של רשת הקונדיטוריות מתוקה לרשת חנויות בפריסה ארצית,  סוגר בימים אלו סניף מתוקה הותיק מרחוב קרליבך (פינת רחוב הארבעה) את שעריו. לכבוד המאורע הוא מציע ארבע מנות רטרו אהובות במיוחד שנעשו ברשת מאז הקמתה ב- 25 שקלים למנה: קסטה ברוטב שוקולד - קסטה מבצק עוגיות פריך עם גלידת וניל ורוטב שוקולד; טארט אגסים בשמפניה; קרם ברולה ופאי תפוחים.מתי: עד יום שישי ה-1.7כמה: 25 שקלים למנההיכן: מתוקה - הארבעה - הארבעה 2, תל אביב  כשר

קצת מתוק לפני הפרידה. מנות רטרו של מתוקה (צילום: דניאל לילה)

טרנטינו זה לא רק קוונטין לפני כשבוע נפתח הסניף התל אביבי של טרנטינו. התפריט מציע מנות איטלקיות חלביות כשרות שהרכיבו השפים ליאון אלקלעי ויהודה גינזבורג. בין המנות המוצעות ניתן למצוא, בין השאר, כדורי ריזוטו מתובלים במילוי מוצרלה (39 שקל), פילה ברבוניה בבצק בירה (41 שקל), פילה סלמון קרודו על צמד ברוסקטות (41 שקל), לזניה טרי קולור (59 שקל), פילה דג בציפוי פולנטה ברוטב חמאת עגבניות עם לבבות פולנטה (69 שקל), פילה דג ברוטב חמאת מרווה עם ניוקי (79 שקל) ומגוון פיצות טריות (45-59 שקל). במתוקים מציעים עוגת ריקוטה ופירות יער, טירמיסו, קדאיף מסקרפונה, ספגטי שוקולד ועוד (36 שקל). (דנה מלמד)היכן: טרנטינו - מרכז עזריאלי, קומה 3, תל אביב  כשרלהכיר את פלורנטין יום שלישי 28.6 משעה שש בערב יתקיים בקורדוברו ערב מקסיקני אותנטי בניצוחו של שף איתמר דוידוב (פיטנגו, טרז פזוס). המקום יעוצב בהשראת בר מקסיקני בטיחואנה, מוזיקה לטינית תתנגן ברקע וטקילות ומרגריטות יחממו את האווירה. מהמטבח ייצאו מגוון מנות מקסיקניות מסורתיות, כמו גם מנות בפרשנות מודרנית, למשל נאצ'וס עם מטבלים מקסיקניים (29 שקל), סביצ'ה דג טרי עם כוסברה ועגבניות (33 שקל), קסאדיות בשלוש שכבות במילוי גבינות או עוף (45 שקל), טאקוס בקר עם טורטייה טרייה 39 שקל) וגם קינוח מקסיקני מפתיע. » קורדוברו - שטרן 4, פלורנטין, תל אביב.ממש כמו במקסיקו. סביצ'ה על נאצ'וס של קורדוברו (צילום: יח"צ)מסעדת שף חדשה בראשון לציון העונה החמה מתהדרת לא רק בחידושים בתפריטים, אלא גם בהופעת מסעדות חדשות. כזו היא גם מסעדת פפה הראשל"צית, הממוקמת על חוף הים, ומציעה דגים ופירות ים עליהם אמון השף בני אשכנזי. תפריט המסעדה אינו מציע חלוקה של מנות ראשונות ועיקריות אלא, מנות המוגשות למרכז השולחן. במנות תוכלו למצוא: קבב לוקוס על יוגורט ופלפלים קלויים (44 שקלים); קלמרי גרגירי חומוס וטחינה (43 שקלים); פלאפל כרישה ותפו"א על שמנת חמוצה (34 שקלים); סביצ'ה מוסר ים עם אבוקדו (46 שקלים); שרימפס בחמאה עם תאנים וגבינה כחולה ביין לבן (88 שקלים) ועוד.היכן: פפה - טיילת חוף הים ראשון לציוןכמו בריביירה הצרפתית. מסעדת פפה (צילום: דרור כץ)תפריט קייצי בגאיה לקראת בוא החום הגדול, מזמינה אתכם מסעדת גאיה של השף גיא בן אשר מבנימינה, להתפנק עם תפריט חדש המציע מנות בהשראת המטבח האסיאתי. בין המנות תוכלו למצוא בראשונות: בורקס סרטנים ומסקרפונה (42 שקלים); דים סאם שרימפס ברוטב פונזו (42 שקלים); סלט חסה, בצל סגול, ביצה קשה ובייקון (42 שקלים); ועיקריות: קנלוני אספרגוס, ריקוטה וברי (65 שקלים); פילה מושט עם סלק ובצל אפויים (65 שקלים); פפרדלה שרימפס אליו אוליו (82 שקלים) ועוד.היכן: גאיה - האמן, פינת הטחנה, אזה"ת הרכבת, בינימינהפתאום נהיה קיץ. דים סאם שרימפס של גאיה (צילום: רדיון חננייב)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ