${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצות טעימות לסופ"ש: מטיול ספרדי בגליל המערבי ועד בוקר איטלקי בבנימינה

מתחילים בטפאס איכותי בפלורנטין, ממשיכים עם ארוחת בוקר ים תיכונית בבנימינה, מצפינים לפלאפל בעפולה, ומקנחים במסעדות גורמה במצפה רמון או בקיבוץ כברי. טעימה טובה לכל טיול

תגובות

במדור שבועי זה נגיש מדי יום שישי המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.

חמישי בערב: טאפס בר במדרחוב קורדוברו בפלורנטין שכונת פלורנטין בדרום תל אביב הופכת להיות בשנים האחרונות מוקד בילויים, בין השאר נפתח במרכזה לפני קצת יותר משנתיים טאפס בר שכונתי בשם הקורדוברו, הקרוי על שם הרחוב בו הוא נמצא. שף המקום הוא גיא אביב המתמחה בטאפס המבוססים על דגים, ירקות ופירות ים. במרכז הקורדוברו בר מאסיבי ומסביבו שולחנות גבוהים, ברקע מוזיקה ספרדית על סגנונותיה השונים. בחלל האחורי חדר פרטי ובו מספר שולחנות נוספים המאפשר ישיבה שקטה יותר. כמו מרבית הטאפס בר, גם בקורדובו בולטת העמידה ברחוב מחוץ למקום עם כוס המשקה ביד.

הבר מתמחה ביינות מבעבעים ספרדיים ומגיש סנגרייה מצוינת, אך מציע גם בירות ומשקאות אחרים לא ספרדיים. מנות הטאפס בקורדוברו הן בגודל בינוני, אחת הבולטות בהן היא מנת ניוקי סלק ושרימפס ברוטב שמנת, המוגשת במחבת קטנה (49 שקל). מומלצות גם מנת ברוסקטה פריכה ונדיבה ובה שלושהצנימי בגט עבים עליהם ממרח אבוקדו, דג מטיאס, כוסברה ועגבניות (32 שקל) ומנת טרטר סלמון על לביבות בטטה ומנגולד המוגשים עם שמנת חמוצה (47 שקל).

טיול באיזור: סיור בפלורנטין אשר נבנתה בשנות העשרים על ידי פועלים מיוון וטורקיה, יגלה בתים אשר נבנו באופן פרקטי (קומה תחתונה לעסקים ושתי קומות עליונות למגורים) ובנייני באוהאוס שנבנו בשנות השלושים. לשכונה היסטוריה ביטחונית-מחתרתית  וברחוב שטרן 8 נמצא מוזיאון לח"י אשר הוקם בדירת המסתור של אלעזר שטרן, מפקד לח"י שנרצח ב- 1942 על ידי שוטרים בריטים.

היכן: קורדוברו - קורדוברו 21 (פינת שטרן), תל אביב.

פלורנטין בפיאסטה ספרדית. סביצ׳ה קלמרי בקורדברו  (צילום: דניאל לילה)

שישי בבוקר: ארוחת בוקר במושבה הותיקה ליד חורשת אקליפטוס, במושבה בנימינה, נפתח לפני מספר חודשים בית הקפה פלוגי. אי אפשר לפספס את פלוגי כשעוברים בכביש הסמוך לו- מבנה הכתום עם חלונות גדולים המשלבים זכוכיות ויטראז' צבעוניות. בחצרבית הקפה שולחנות ועליהן מפות כחולות ופינת ישיבה מיוחדת עם כורסאות. התחושה במקום היא של ישיבה במקום מהאגדות ולא פלא שבימי שישי בבוקר קשה למצוא שולחן פנוי.התפריט של פלוגי הוא ישראלי ים-תיכוני ויש בו השפעות איטלקיות. מבין ארוחות הבוקר של פלוגי מצטיינת ה'בוקר הבלקני' ובה מאפה בלקני עם גבינה בולגרית ותרד, ביצה קשה, טחינה, צ'ייסר יוגורט, סלט עגבניות שרי וכוסברה, שתייה חמה וקרה (50 שקל). בפלוגי ניתן להזמין גם ארוחת בוקר לילדים הכוללת חביתה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, ירקות, שוקולד למריחה ומיץ או שוקו ב- 38 ₪. אם תגיעו רעבים למשהו אחר, תוכלו להזמין בפלוגי בכל שעות היום תבשילים הנעשים במקום כמו הקציצות של שאול, שעשויות בשר ותרד ומוגשות עם פירה ורטטוי פלפלים, חצילים וקישואים (60 שקל).טיול באיזור: בנימינה שוכנת בעמק שופע כרמים ויש בה הזדמנויות טיול רבות מסביב לה. במושבה עצמה ניתן לסייר בבית הראשונים (בית צ'ודקוב) ובו כלי חקלאות שהיו בשימוש בימי ההתיישבות החקלאית ובתחנת הנוטרים אשר נבנתה בין עמודי מגדל המים הראשון של בנימינה ב- 1936 וריכזה פעולות ביטחוניות שונות טרם הקמת המדינה.

היכן: פלוגי - הגיבורים 16, בנימינה.

צבעוניות שפותחת את התיאבון בבנימינה. פלוגי (צילום: אורטל אלטרמן)

שישי בצהריים: המוסד פלאפל גולני בעפולה לפני קצת יותר מ- 40 שנה, פתחו רחל וברוך פרץ בלב עפולה חנות אשר מכרה כל מיני מוצרים משתנים, עד שרחל החלה להכין פלאפל על פי מתכון שקיבלה מאימה. מכירת הפלאפל תפסה תאוצה ותוך זמן קצר הכדורים הלאומיים הפכו להיות המוצר היחידי הנמכר בחנות. הפלאפלייה הצעירה קיבלה את השם פלאפל גולני על שם היחידה בה שירת אברהם, בנם של הזוג, בעת שנהרג במלחמת יום הכיפורים.

הפלאפלייה הפכה עם השנים למוקד עלייה לרגל והיא ידועה בשני דברים: האחד, הקפצת הכדורים באוויר ותפיסתם על ידי הפיתה (המצוינת). השני, מגוון הסלטים והרטבים הרחב אשר ניתן לקחת מהם בחופשיות ויש האומרים שהם הראשונים בארץ להגיש סלטים לצד המנה. סלט החצילים המטוגנים ברוטב שום של פלאפל גולני הוא טעים ביותר וכך גם החומוס והטחינה שלהם. עבור מנת פלאפל תשאירו פה כ-15 שקלים (תשעה שקלים עבור חצי מנה).

טיול באיזור: מקיבוץ גזית, הנמצא בקרבת הר תבור, ניתן לצאת למסלול נחל תבור ובו צמחייה אופיינית לנחלים כמו קנים והרדופים וגם אלונים, מפלונים וקניון בזלת ובו אבנים שפעם, כשהיו קטנות, היו מגמה לוהטת שפרצה מלוע הר געש.

היכן: פלאפל גולני - הנשיא ויצמן 6, עפולה, כשר

לא רק גרעינים. פלאפל גולני בעפולה (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בצהריים: מסעדת שף במצפה רמון במצפה רמון שבנגב, על דרך התבלינים והבשמים העתיקה, הוסב מבנה תעשייתי למלון בוטיק ובו מסעדת שף בשם שה יוז'ן (Chez Eugene). שף המסעדה יאיר פיינברג, שנולד בקיבוץ עין השלושה שבדרום, רכש את הידע שלו אצל השף פול בוקוז ושפים צרפתיים ואיטלקיים נוספים ועבד במסעדות עטורות כוכבי מישלן. מטבח המסעדה מאובזר בציוד שיאיר מייבא מחו"ל, בין היתר במכשור המאפשר שיטות בישול מיוחדות כמו בישול בואקום.

תפריט שה יוג'ין מבוסס בעיקרו על מטבח ישראלי מודרני שמתקשר עם המטבח הים-תיכוני ושם דגש על חומרי גלם מן הנגב. לראשונה מומלץ להזמין נתחי דניס כבוש על סלט תפוחי אדמה 'רט', צלפים ומיונז חרדל (38 שקלים). לעיקרית סלמון קונפי על תבשיל עדשים שחורות ורוטב סלק (79 שקלים) או חזה אווז צרוב עם קרם אפונה, בטטות וקרמל תפוז (89 ₪). לקינוח מומלץ לטעום מלבי קוקוס עם סירופ בלסמי לבן, דבש, לואיזה ואפרסקים ביין (31 שקלים).

טיול באיזור: ניתן לטייל במצפה רמון ושלושת המכתשים הייחודיים לארץ ישראל- המכתש הקטן, הגדול ורמון. המטיילים יוכלו ליהנות מנוף מדברי, חולות צבעוניים ומסלולים בדרגות קושי שונות ברגל, בג'יפים או באופניים.

היכן: שה יוז'ן - הר ארדון 8, מצפה רמון.

ממבנה תעשייתי למלון בוטיק. שה יוז'ן (צילום: אלי הרשקוביץ')שבת בערב: גורמה בקיבוץ כברי אדלינה היא מסעדה המגישה אוכל ספרדי-קאטלוני בקיבוץ כברי שבגליל המערבי. שף המסעדה, רושדי דקוואר, מגשר בין הגליל לאירופה ומגיש בבית התרבות הראשון של הקיבוץ שהוסב למסעדה תפריט עשיר וצבעוני. מבנה המסעדה בנוי אבן, מרוהט עץ ויש בו מרפסת מעוטרת גפנים משתרגות, עצי זית ותבלינים, כל זאת אל מול נוף מטעי בננות וים.בין המנות המומלצות של המסעדה בולטת מנת טיול הטפאס המוצעת לסועדים ב- 115 שקל לזוג. טיול זה מציע מגוון מנות טאפאס האופייניות למטבח הספרדי, ובין המנות המתחלפות ניתן לטעום פלפל קלוי עם קונפי עגבניות, פטה וזיתי קלמטה; פרי ים עם נבטים ועדשים שחורות; פטיפור כבד עוף ומאפה בשר וחציל אש. ניתן להזמין מבין מנות התפריט האחרות שרימפס עטוף בקדאיף ברוטב יוגורט-ויניגרט על מצע סלק (48 שקלים), סינטה ובייקון צלויים בגריל ברוטב ציר עוף, שמנת וטרגון עם גראטן פסטה (97 שקלים) ולקינוח מומלץ טארט תפוחים ומרציפן ולרונה עם גלידת מרציפן (38 שקלים). טיול באיזור: ניתן לצאת לטיול מעגלי בן 6שישה קילומטר, שמשלב מסלול העובר לאורך נחל כזיב ופוגש במבצר המונפורט, מבצר צלבני הממוקם על צלע הר. החפצים בטיול בים יכולים לנסוע לחוף אכזיב היפהפה.היכן: אדלינה - קיבוץ כברי.

מסע קטאלוני לאורך התפריט. אדלינה (צילום: חגי פריד)

יש לכם המלצות קולינאריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו

*#