טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: עם מאיר אדוני במטבח של "המזללה"

מסעדת שף מצליחה לא הספיקה למאיר אדוני, אז הוא פתח את המזללה - ביסטרו שבו יוכל להגיש קובה חמוסטה עם מולים ומרק דגים. דנה מלמד הלכה לראות איך מסעדה נולדת

תגובות

1. מכינים ביצים עלומות: מביאים מים וחומץ לרתיחה קלה. שוברים ביצה אחת לכוס, יוצרים בעזרת כף מערבולת בסיר המים ומחליקים פנימה בעדינות את הביצה. חוזרים על הפעולה עם הביצה השניה. לאחר 3 דקות מעבירים לקערה עם מי קרח להפסקת בישול.2. חולטים את האספרגוס במים מומלחים רותחים למשך 2 דקות. 3. מכינים טמפורה: מערבבים קמח טמפורה עם מי סודה עד קבלת בלילה נוזלית אחידה.4. ממיסים במחבת גדולה חמאה עם מרווה, שום, מלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה, האספרגוס ומיץ לימון. מבשלים כ2 דקות. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק, מקמחים את הביצים העלומות, טובלים בבלילה ומעבירים לשמן החם לטיגון של 20 שניות.5. להרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת ערימה של פסטה ועליה מניחים בעדינות ביצה עלומה מטוגנת. • אפשר להוסיף למנה פריכות ע"י הוספת פירורי חלה קלויים במעט שמן זית.פסטה חלומית. טליאטלה עם ביצה עלומה של המזללה (צילום: דן פרץ)

180 גר' נתח סלמון נקי מעור והידרותלסלט:2 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנותכפית פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק2 גבעולי סלרי קצוצים דק1/2 בצל סגול קצוץ דקכף זרעי כוסברה כתושים גסכף ליקריץ קצוץכף מיץ לימון סחוט טריכף סויה איכותיתכפית ג'ינג'ר קצוץ טרי כפית שמן זיתמלח, פלפלאופן ההכנה:1. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וחותכים לריבועים.2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.3להרכבת המנה: מניחים תלולית של סלט ועליה את פרוסות הסלמון. ממליחים ומפלפלים.• מומלץ להגיש עם נגיעה של יוגורט עזים סמיך ועלי כוסברה טריים.לחשוב אחרת על דגים. סשימי סלמון עם סלט נקטרינות, סלרי וליקריץ (צילום: דן פרץ)

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.2. ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי. (אדים)3. מקציפים קלות ביצים וחלמונים ומקפלים אל תערובת השוקולד והחמאה.4. מוסיפים אבקת סוכר וקמח ומערבבים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.5. יוצקים לכוסיות חסינות חום ואופים 8 דקות.• מגישים עם רוטב תותים: זורים מעט סוכר על 250 גר' תותים טריים וממתינים שיגירו נוזלים. טוחנים בבלנדר עם כף מיץ לימון, כף קואנטרו, תכולת חצי מקל וניל ושישה עלי בזיליקום.זה חם ומתוק. סופלה שוקולד של המזללה (צילום: דן פרץ)

מזללה - נחלת בנימין 57, תל אביב

*#