אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכוני פיקניק: השפית איילת לטוביץ' נערכת לאביב

השפית איילת לטוביץ' מביתא קפה ופז רוטנברג מ"איטלקיה בפשפשים" יוצרים מתכוני פיקניק למנות שלא מסתמרטטות בדרך, לא צפויות כמו סלט תפוחי אדמה ולא צריכות קירור אינטנסיבי. פרידה מהאביב

תגובות

כדי למצות את האביב הקצר עד תומו בפיקניק איכותי כהלכתו, פנינו אל השפית איילת לטוביץ ממסעדת ביתא קפה ואל פז רוטנברג - שף מסעדת איטלקיה בפשפשים והצבנו בפניהם משימה לא פשוטה המצריכה יצירתיות ויכולת אילתור; לחבר מתכוני פיקניק אביביים שישאירו הרחק מאחור את השילוב המוכר של תירס מקופסא, ביצים קשות או שניצלים קרים וישדרגו את האירוע החגיגי בטעמים ושילובים חדשים.

הדרישות היו מאתגרות:1. המתכונים צריכים להיות יצירתיים, אבל לא מסובכים להכנה.2. המתכונים צריכים להתאים גם לתנאי שטח קשים הכוללים טיול ג'יפים מטלטל או שעות רבות נטולות מקרר.3. לא ערבנו בשר ועדיין, המתכונים צריכים להשביע.4. המתכונים צריכים לספק גם את אוהבי המתוק.

התוצאות האביביות לפניכם. טיול נעים.  סלט ירקות צלויים, אפונה וסרדינים / איילת לטוביץ' המרכיבים ל-6 מנות:1/3 כוס שמן זיתמלח גספלפל שחור גרוס4 קולורבי קלופים וחתוכים לרבעים4 צנונים נקיים מגבעולים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לפיסות גדולות6 סלקים קטנים, שטופים על קליפתם ללא גבעולים, חתוכים לרבעים1 כוס אפונה, חלוטה במים מומלחים 6 דקות (היישר מהמקפיא לסיר)2 קופסאות שימורים של סרדינים משובחים1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה1/4 כוס בצל ירוק פרוס גס

לרוטב:מיץ משני לימוניםמיץ מתפוז אחד3 כפות טחינה גולמית4 כפות שמן זיתמלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים את פיסות הירקות (כל סוג בנפרד) עם שמן הזית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. משטחים בתניות תנור, בשכבה אחידה (את הסלק מומלץ לצלות בנפרד כדי שלא יצבע את הכל באדום). מכסים ברדיד אלומיניום וצולים למשך שעה שלמה. משאירים מכוסה חצי שעה. מצננים. אורזים בקופסא אחת.2. מנקזים את השמן מקופסאות הסרדינים ומפוררים אותם לפיסות גדולות. מערבבים עם הפטרוזיליה והבצל ואורזים בקופסא מס' 2.3. טורפים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לצנצנת.4. בפיקניק מערבבים את שלושת הקופסאות יחד ומתענגים.» סלט ירקות צלויים, אפונה וסרדינים - מתכון להדפסהלא הסלט המשעמם מהילדות. סלט ירקות צלויים, אפונה וסרדינים (צילום: יעל רייף)

המרכיבים ל-6 מנות:1 סלסילה של פטריות שמפיניון קטנות4 פטריות פורטבלו גדולות1 כף מלח גס4 כפות חומץ בן-יין אדום1 כף חומץ בלסמי טוב3 כפות מיץ לימון1/2 כוס שמן זית1 כפית גרגרי כוסברה קלויים (על מחבת בחום נמוך, תוך השגחה תמידית)1/4 כפית פלפל שחור גרוסקורט פפריקה חריפה1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

הכנה:1. מנקים את הפטריות. חוצים את פטריות השמפיניון. חותכים את הפורטבלו לשמיניות. מעבירים את הפטריות לקערה ובוזקים מעל את המלח הגס. מערבבים היטב ומניחים ל-20 דקות. מסננים מנוזלים.2. מניחים בסיר קטן את שני סוגי החומץ, מיץ הלימון, גרגרי הכוסברה, הפלפל השחור והפפריקה ומחממים עד שכמעט רותח. יוצקים מייד על הפטריות, מערבבים היטב ומניחים לחצי שעה. מערבבים שוב- מומלץ להניח צלחת כבדה מעל, שתאלץ את הפטריות לשרות כולן בתחמיץ.3. מסננים אחרי שעה. מערבבים עם הפטרוזיליה (אפשר לגוון ולהוסיף פלפל חריף ירוק וכוסברה). ואורזים.» פטריות מוחמצות עם שלל פטרוזיליה קצוצה - מתכון להדפסה

יופיו של הסלט הזה הוא בפריכותו, ולכן לוקחים אותו לפיקניק כאשר מרכיביו ארוזים בשלוש קופסאות- אחרת הגבינה תתפורר יתר על המידה והלחם יהפוך רטוב ורך.

המרכיבים ל-6 מנות:לסלט (קופסא מס' 1):6 עגבניות גדולות1 כוס אפונה חלוטה במים מומלחים למשך 6 דקות (היישר מהמקפיא לסיר)2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות גדולות1/4 בצל סגול פרוס דק3 גבעולי אורגנו/ זעתר טרי, עלים בלבד (קופסא מס' 2):300 גרם גבינת ברינזה

לתערובת הלחם (קופסא מס' 3):1/2 חלה בת יום לפחות1/4 כוס שמן זית50 גרם חמאה, מומסת2 שיני שום, כתושות1 כפית מלח גספלפל שחור גרוס, בנדיבות

לרוטב (כדאי לשמור בצנצנת אמינה ולא בקופסאת פלסטיק):5 כפות חומץ בן יין2/3 כוס שמן זית1/2 כפית מלחפלפל שחור

אופן ההכנה:1. מחממים את התנור לחום של 130 מעלות (מומלץ להפעיל עם טורבו). קורעים את ה"רך" של החלה לפיסות באורך 2 ס"מ לפחות ומפזרים על תבנית התנור. טורפים בעזרת מזלג את השמן, החמאה המומסת, השום, המלח ופלפל שחור. יוצקים את התערובת על פיסות החלה באופן שווה, ומערבבים.2.  מכניסים לתנור למשך 15 דקות. מעלים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לקלות למשך 10 דקות. הלחם יהפוך לקרוטונים זהובים ופריכים. מצננים ואורזים בקופסא.3. חותכים את העגבניות לפלחים וחוצים כל פלח לרוחב- כך שמתקבלות פיסות גדולות. מכניסים לקופסא עם שאר הירקות.4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. סוגרים היטב ומנערים עד שהמלח ימס.5. בפיקניק עצמו- מפוררים את הגבינה לפיסות גדולות יחסית (אפשר להכין מראש בבית) ומערבבים עם הירקות, הלחם ומעט מהרוטב. טועמים ומחליטים אם רוצים עוד תיבול.» סלט לחם ועגבניות - מתכון להדפסהאיטלקי לגמרי. סלט לחם ועגבניות (צילום: דץ פרץ)

התותים שנמצאים בימים אלה בשיא עונתם הופכים בבישול קצר לריבה ביתית, ומונחים על בצק פריך. התוצאה הסופית היא עוגיות משגעות במראן ובטעמן, שילדים מאוד אוהבים. העוגיות מצויינות גם ביום שאחרי ונשמרות היטב במיכל סגור שיגן מלחות וישמור על פריכותן.

המרכיבים עבור 15 עוגיות:לעוגיות:חצי כוס סוכר2.5 כוסות קמחחצי שקית אבקת אפיה2 ביצים200 גרם חמאהמעט קליפת לימון מגורדת

לריבה:חצי קילו תותים טריים נקיים ושטופים, ללא גבעול או כותרת, חתוכים לקוביות.חצי קילו סוכררבע כפית מלח2 כפות מיץ לימון

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:הריבה:1. מניחים את כל חומרי הריבה בסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה.2. בעזרת כף מורידים במהלך הבישול את הקצף המצטבר מלמעלה.3. כשנוזל הריבה מגיע למרקם של סירופ סמיך מורידים מהאש ומצננים.4.  לאחר שהסירופ מצונן לגמרי טוחנים בעזרת מעבד מזון / מעבד מזון ידני לקבלת מרקם "ריבתי" רצוי.העוגיות:1. מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה, המלח והסוכר. עוצרים ומוסיפים את החלמון. ממשיכים ב"פולסים" עד שהמסה הומוגנית ומוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי לחיצות נישנות על מעבד המזון לקבלת בצק אחיד.2. מוציאים את הבצק המוכן ממעבד המזון, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה לפחות במקרר.3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים להתייצבות בטמפרטורת החדר כחמש דקות.4. מחממים תנור ל-170 מעלות5. מרדדים לעובי של כ- 3 מ"מ וקורצים בעזרת שתי כוסות: 30 עיגולים ובתוך 15 מהם קורצים עוד עיגולים קטנים, כך שנוצרים 15טבעות.6. על תבנית עם נייר אפייה, אופים כ- 15 עד 20 דקות עד להזהבה.7. מוציאים מהתנור ומחכים לצינון מוחלט.8. מחברים את העוגיות עם הטבעות, ומניחים באמצע את ריבת התות. מפזרים מעליהן את אבקת הסוכר.» עוגיות חמאה וריבת תותים - מתכון להדפסהעם תותים טריים בלבד. עוגיות חמאה וריבת תותים (צילום: טל בן ברוך)

המתכון דורש סבלנות, תשומת לב ודייוק ומיועד למשקיענים שרוצים להוסיף לקינוחי הפיקניק את אפקט ה"וואו" .מרכיבים:לבסיס (בצק פריך לפאי)

250 גרם קמחקורט מלח100 גרם חמאה חתוכה לקוביות3 כפות סוכר1 חלמון2 כפות שמנת מתוקה 60 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק

למילוי:500 גרם גבינת ריקוטה טריה130 גרם אבקת סוכר40 מ"ל מיץ לימוןקליפות מגורדות  משני לימונים3 ביצים טרופות היטב250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת כף קמח מנופה

הכנה:1. מעבדים במעבד מזון את חומרי הבסיס: הקמח החמאה המלח והסוכר. עוצרים ומוסיפים את החלמון ממשיכים ב"פולסים" עד שהמסה הומוגנית ומוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי לחיצות נישנות על מעבד המזון לקבלת בצק אחיד.2. מוציאים את הבצק המוכן ממעבד המזון, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה לפחות.3. מחממים תנור ל- 150 מעלות.4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים להתייצב בטמפרטורת החדר כחמש דקות.5. מרדדים לעיגול בגודל שמתאים לתבנית (ומשאירים מקום קצת מעבר לשולי התבנית), מניחים ומהדקים לקבלת הבסיס לפאי.6. על הבסיס מניחים נייר אפיה ועליו שעועית יבשה ומכניסים לתנור החם. לאחר 10 דקות מסירים את נייר האפיה וממשיכים לאפות 2 דקות נוספות.מצננים מחוץ לתנור7. במעבד מזון מעבדים את הגבינה עם אבקת הסוכר. 8. מוסיפים את מיץ וגרדת הלימון ומערבבים עם כף עץ, מוסיפים באיטיות תוך כדי ערבוב את הביצים הטרופות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.9. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה המוקצפת ומקפלים בתנועה סיבובית10. ממלאים את הקלתית האפויה ואופים בתנור עם תבנית נוספת מלאה במים רותחים עוד 15  עד 20 דקות, ומכבים את התנור.11. משאירים את הטארט בתוך התנוך הכבוי למשך שעה. לפני ההגשה מצננים בטמפרוטורת החדר כחצי שעה.» טארט ריקוטה וגרדת לימון - מתכון להדפסה

קינוח נכבד לרעבים. טארט ריקוטה וגרדת לימון (צילום: טל בן ברוך)

*#