${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גבינות בחווה, דגים מול הים: המלצות טעימות לסופ"ש

ארוחה גלילית במעלות תרשיחא, חומוס אצל מלך החומוס של נתניה, ארוחת גורמה במושב סגולה ודג על הים בגבעת אולגה

תגובות

חמישי בערב: אלומה בכפר - ארוחה בגליל המערבי

אלומה היא ביסטרו גלילי המציע אוכל גורמה ים תיכוני, המושפע מהגסטרונומיה הצרפתית. שף המסעדה, דרי בן נבת, מפליא ליצור מחומרי גלם גליליים מנות משובחות ומפתיעות. המסעדה מרוהטת ברהיטי עץ כבדים המיובאים מפרובאנס שבצרפת, וממוקמת בלב הגליל המערבי הערבי-יהודי. כך נוצר לו מקום שהוא ערב רב של תרבויות, טעמים וניחוחות וכל אחד יכול להרגיש בבית.

בתפריט תפגשו מנות מוקפדות ומעוצבת, שניכר שהושקעה בהן מחשבה. בראשונות מנות קלאסיות כמו קרפצ'יו ופטה כבד לצד מנות מתוחכמות יותר כמו ארטישוק ואספרגוס בפונדו סנט מור. בעיקריות תמצאו מנות בשר, דגים ופירות ים כשכל מנה מגיעה עם הליווי המיוחד לה. כך למשל נתח הקצבים מוגש עם רגו עדשים שחורות וציר בקר. גם מנות מיוחדות של פסטה תוכלו למצוא ובהן ביולי גבינות רכות בשידוך עם פטריות בר ומרווה. המנות המומלצות של אלומה הן פסטה שחורה עם שום קונפי, קלמרי סגול, גרגרי חומוס ויין לבן (94 שקלים), ערבסק- קינוח זוגי המציע טעימות מתוקות מהמטבח הגלילי (48 שקלים).

טיול באיזור: מבצר יחיעם הוא מבצר צלבני הנמצא בקיבוץ יחיעם הסמוך. מומלץ לסייר בו וללמוד על ההיסטוריה המרתקת של המקום, ולנצל את האפשרות לתצפת על הנוף המיוחד של הגליל המערבי.

היכן? אלומה - מעלות תרשיחא, כביש תרשיחא-כפר ורדים.מנות משובחות מחומרי גלם גליליים. מסעדת אלומה (צילום: חגי פריד)

שישי בבוקר:  גבינות ומוצרי חווה אורגניים במושב שדמה

"חוות שלי" הוקמה לפני שבע שנים על ידי בני הזוג שלי ורוני זיידמן, במושב שדמה שבאזור השפלה. בחווה הפסטורלית מתגוררים יחד אווזים, תרנגולות, עיזים, סוסים וגדיים והיא עמוסה עצי פרי ונוי. במקום ניתן לטעום ולקנות מגוון מוצרים מיוחדים: גבינות בוטיק רכות, חצי קשות וקשות, יוגורט אורגני, חמוצים, פירות מהבוסתן, שמן זית, ריבות ויין. הגבינות הקשות נעשות בתהליך יצור מסורתי והן בנות שלושה חודשים עד שנתיים: שקד - גבינת עיזים בעלת ארומה מושרת ביין במשך כשנה, גבינת ירדן - בסגנון פיקורינו בת 10 חודשים, גאודה עיזים חזקה ועוד גבינות בסגנון גבינת תם, קממבר, רוקפור ועוד.

ניתן להתארח בחווה בימי שישי בבוקר וליהנות מבראנץ' גבינות מיוחד (58 עד 89 שקלים). הבראנץ' כולל גבינות, מטבלים, לחם כפרי, סלטים מירקות טריים, מחמצים, ריבה שתייה קלה/ חמה ויין.

טיול באיזור: במושב שדמה ניתן לבקר ב"ארץ פלשת", בית בד מודרני ליצור שמן זית ומוצריו. אפשר גם לטייל בגדרה הסמוכה ברחוב ביל"ו בעקבות חברי תנועת ביל"ו - תשעה גברים רווקים, בני העלייה הראשונה, שהקימו את גדרה והתמודדו עם מציאות קשה.

היכן? חוות שלי (כשר), מושב שדמה (בין אשדוד לגדרה).

לא רק בשבועות. חגיגת גבינות במושב שדמה (צילום: יח"צ)

שישי בצהריים:  חומוס אצל מלך החומוס של נתניה

בלב נתניה קיימת כבר מעל 25 שנה חומוסיית עוזי. בימי שישי בצהריים המקום הומה אדם ותצטרכו לעמוד בטור ארוך כדי לקבל את המנה שלכם. עוזי מזהה את כל מי שמגיע ויודע מי חדש ומי כבר ביקר במקום בעבר. בכל יום מכינים בחומסייה סיר טרי של חומוס לעיני הסועדים הממתינים למנה שלהם.  עוזי מוסיף טחינה לבלילה, ויוצק לכל אחד את המנה שלו.

מנת החומוס של מתובלת בכמון, פפריקה, מיץ לימון, שום והרבה שמן זית. טעם הטחינה בולט ואם מישהו אוהב פחות טחינה - רצוי שיגיד. המנה מלווה בפיתות דקיקות, בצל, זיתים וחמוצים. כדאי לטעום מתבשיל הפול המצוין המתבשל על פתילייה מיוחדת העומדת על אש נמוכה. אצל עוזי תשאירו 35 שקלים עבור מנה של חומוס קומפלט + שתייה. לא זול, אבל משתלם כי המנה גדולה, טרייה וטעימה.

טיול באיזור: בנתניה כדאי לטייל בעונה זו של השנה בעיר עצמה. יש בה טיילת באורך שמונה ק"מ המשתרעת על מצוקי כורכר הצופים אל הים. בטיילת נקודות תצפית ומסעדות. לאחר הטיול, ניתן לרדת לאחד מחופיה היפים של נתניה וליהנות.

היכן? חומוס עוזי, שדרות גיבורי ישראל 20, נתניה (כשר).

חומוס עם טאץ' אישי. החומוסייה של עוזי (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בצהריים: דגים מעולים אצל צ'רלי בכפר הים

צ'רלי אמזלג הפעיל במשך שנים רבות את מסעדת צ'רלי המעולה בנמל קיסריה. לאחר שיצא לפנסיה, הרגיש געגועים עזים אל עולם המסעדנות, והחליט לפתוח מקום חדש, הפעם במפרץ זבולון שבגבעת אולגה. המסעדה פועלת גם בחורף וגם בקיץ, אבל להגיע אליה דווקא בעונה החמה ולשבת על הים.

צ'רלי מגיש אוכל בסגנון ים תיכוני, ומצטיין בדגי ים טריים שנעשים על הגריל או בטיגון. במחיר 69-95 שקלים תוכלו לבחור את הדג האהוב עליכם - ממושט, דרך מוסר, לברק, דניס ועד ברבוניות. בתפריט גם מנות בשר (למשל, כבדים ב- 59 שקלים, אנטריקוט ב- 95 שקלים). לקינוח, איך אפשר שלא על חוף הים, אבטיח עם גבינה בולגרית.

טיול באיזור: מפרץ בנימין היפהפה בו נמצאת המסעדה קרוי על שם הברון רוטשילד. ניתן לסייר על חוף הים, להתרחץ ואף לעלות על הגבעה הדרומית במפרץ ולבקר בבית חנקין שכיום פועלת בו מסעדה נוספת מצוינת. בית חנקין נבנה על ידי יהושוע חנקין למען אשתו אולגה, על שמה קרויה גבעת אולגה.

היכן? צ'רלי - כפר הים, גבעת אולגה, על שפת הים.ים מול העיניים, וים בצלחת. המסעדה של צ'רלי (צילום: אורטל אלטרמן)

מוצ"ש:  כרמים - צומת סגולה

השף סהר רפאל פתח במושב סגולה, כשישה ק"מ דרומית לצומת קסטינה את כרמים. במסעדה המרווחת מוגש אוכל מוקפד ואיכותי המשופע בצמחי תבלין הגדלים במשתלה הסמוכה. ב"כרמים" חלונות זכוכית גדולים היוצרים חיבור בין החוץ לפנים, כך שגם אם תשבו במרפסת וגם אם בתוך המסעדה, תוכלו להרגיש את האוירה הכפרית. למחפשים אופציה כשרה, לרפאל יש בת נוספת בשם "קדיתא" הממוקמת במושב תימורים הסמוך.

התפריט של רפאל מגוון ומוקפד ומציע מנות מעניינות בעלות אופי ים תיכוני עם השפעות מזרחיות שונות. בין היתר תוכלו למצוא בו ארוחות בוקר טובות מעניינות ומגוונות - כמו זו של אומלט ים כחול המכיל שרימפס, בצלי שאלוט וגבינה כחולה. בשעות הצהרים ואילך תוכלו להזמין מנות ראשונות קלאסיות לצד מנות מיוחדות יותר ומנות עיקריות המבוססות על פסטות, דגים, פירות ים ובשר. המנות המומלצות של המסעדה הן ניוקי שקדי עגל (58 שקל), פילה רוסיני (119 שקלים) ועוגת גבינה ושוקולד (33 שקלים).

טיול באיזור: במושב סגולה ממוקמת את חוות גרובר - חוות גידול וריבוי של דגי נוי, ציפורי נוי וכלבים. המקום מציע שלל הפעלות לכל המשפחה. למעוניינים להשכיר אופניים מחנות "ציודים" ולבקש מהם המלצות ומפות לטיולים באזור.

היכן? כרמים - מושב סגולה, בין צומת קסטינה לצומת פלוגות.אוכל גורמה באווירה כפרית. מסעדת כרמים (צילום: יח"צ)

 יש לכם המלצות קולינאריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו.

*#