${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם העיר 2011: מתכון לבולונז טלה של נובה ג'ויה

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2011, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

תגובות

מה תציע מסעדת נובה ג'ויה בטעם העיר?בחרנו שלוש מנות שמייצגות חלק מהתפריט שלנו. פסטה פנה ברוטב בולונז טלה בבישול ארוך עם פלפלים נענע ובזיליקום, טורטליני תוצרת בית במלוי בטטה ברוטב שמנת, קצח ופרמז'אנו ופיצה מרגריטה עם עלי בזיליקום וזילוף של שמן כמהין.למה בחרת להשתתף בטעם העיר? זו השנה הראשונה שבחרנו להשתתף בטעם העיר כי הבנו שהיריד חוזר למקורות וחורט על דגלו להציב את המסעדות והאוכל בראש. זו הזדמנות להציג בפני קהל רחב את המנות שלנו במחיר שווה לכל נפש. כמו כן הארוע הינו מופע קולינרי שמשדרג את עצמו מדי שנה.מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב מתוך מה שתבשל באירוע?טורטליני בטטה ברוטב שמנת קצח ופרמז'אנו. למדנו שהקהל אוהב מנות שקשה להכין בבית.  את הטורטליני אנחנו מכינים במטבח בעבודת יד מקמח דורום איטלקי ומחומרי גלם טריים ללא תוספי מזון.מה נשתנה במפה הקולינארית מאז טעם העיר הראשון לפני עשור?טעם העיר הראשון שהתקיים במתחם רחוב הארבעה היה אינטמי וקטן יחסית. מאז ובמקביל להתפתחות הקולינריה בארצנו היריד משקף את הרמה הגבוהה והמקצוענות של המסעדות בארץ אשר עומדות בכל קריטריון של מסעדנות בערים מובילות בעולם ברמת האוכל, שרות, מקוריות ובעיקר ככור היתוך בין תרבויות אוכל שונות בזכות ריבוי עדות וקיבוץ גלויות.מה המנה הראשונה שתלך לאכול בטעם העיר?אשמח לטעום מהתפריט של רוקח 73 של איל לביא וכן מהבשר של ng.» טעם העיר 2011 - למידע על האירוע והמסעדות המשתתפותפנה טלה של נובה ג'ויה (צילום: דין אהרוני)בולונז טלה 2 ק"ג בשר טלה טחון3 בצלים חתוכים לקוביות4 גזרים חתוכים לקוביותחופן עלי בזיליקוםחופן עלי פטרוזיליה2 כפות שום כתוש6 עגבניות טריות מרוסקות3 כפות רסק עגבניות1 ליטר ציר בקר או מיםמלחפלפל שחור גרוס

1. מחממים סיר עם מעט שמן זית ומאדים את הבצל פלפלים והגזר.2. מוסיפים את הבזיליקום, הפטרוזיליה והשום ומאדים.3. מוסיפים את הבשר ומטגנים4. מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים עד השחמתו. (חשוב מאוד לעבוד עם מטרפה על מנת לפתוח את הבשר כמה שיותר.)5. מוסיפים את רסק העגבניות, עגבניות מרוסקות והמים ומתבלים שוב. 6. מבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה .7. משלימים טעמים ומורידים מהאש.

*#