טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת דגים על הים, גורמה כשר בגליל: המלצות טעימות לסופ"ש

וגם: לטעום בירה ביתית בנחל אלכסנדר, לאכול מאפים ביתיים בקיבוץ עינת, ולהתענג ממנות שף מתחלפות בזכרון יעקב

תגובות

בני הזוג יעל ורפי בריגל הצפינו לפני למעלה מעשור ופתחו את מסעדת סעודה בגן עדן שבצפת. המסעדה היפיפייה ממוקמת על הר כנען שבגליל העליון, מול נוף הר מירון, ושוכנת בתוך מבנה עתיק בנוי לבנים ובעל חללים שונים. בחצר גן העדן מרפסת עם משטח עץ גדול שבהחלט מזמינה לשבת בו ביום שמש נעים. תפריט המסעדה ים תיכוני ויש בו השפעות של המטבח האיטלקי והישראלי: מנה ראשונה ממומלצת היא קלסונס - מנה גלילית ובה כיסוני גבינה צפתית קשה אפויים בחמאה ומוגשים על סלט עשבי תיבול, צימוקים ואגוזים (55 שקלים). כעיקרית מומלץ להזמין רביולי במילוי ארטישוק ירושלמי ברוטב שמנת, חמאה ושום (55 שקלים) ופילה בס אפוי במעטפת מנגולד, פלחי לימון ויין לבן (83 שקלים). לקינוח כדאי להזמין קרמבו טריקולד בציפוי גאנש שוקולד (35 שקלים).טיול באיזור: האיזור שופע אפשרויות טיול, בין היתר מסלולי טבע ונוף כמו הר מירון, נחל עמוד ויער ברעם. ניתן כמובן לטייל בצפת עצמה, עיר ציורית ורוחנית שיש בה אתרי מורשת, תרבות ודת.

שישי בבוקר: אלכסנדר זה לא רק נחל

מבשלת אלכסנדר הינה מבשלת בירה הממוקמת בסמוך לנחל אלכסנדר שבעמק חפר. יוזם המבשלה הוא אורי שגיא, טייס חיל אויר בעברו, שחקר, ניסה ותהה על הקנקן במשך 25 שנים, ולבסוף חבר לאביעם סלע ויורם ירזין ויחד פתחו את המבשלה ב- 2008. בשביל להוסיף מקצוענות לתהליך היצור, ציוותו אליהם השניים את פטריק ואן דאם ההולנדי ויחד הם יוצרים בירה ישראלית טרייה, לא מפוסטרת, לא מסוננת הנעשית על פי מסורת הכנה אירופאית.במבשלת אלכסנדר ישנו מרכז מבקרים, אשר בתיאום מראש, ישמש לארח לסיור טעימות (25 שקלים לאדם, ללא עלות אם קונים בירה). הסיור מלווה בהסברים על בירות באופן כללי ובירות בוטיק בפרט, הסבר על תהליך הבישול וטעימות מבירות שונות. באלכסנדר יוצרים כיום שני סוגי בירות מרכזיים מסוג אייל (Ale): אלכסנדר בלונד- קלילה יותר, בסגנון בלגי, עשירה בטעמים וניחוחות ופחות אלכוהולית (5.3% אלכוהול) ואלכסנדר אמברה- עמוקה יותר, בסגנון צרפתי בלגי, צבע ענברי הנוצר מקליית הלתת (5.7% אלכוהול).

טיול באיזור: באזור התעשייה, המשתדל להיות ירוק וידידותי לסביבה, ניתן לשלב סיור ביקבי רקאנטי, לקנות קפה בקלייה אישית ב"פורטפינו קפה" ולסיים בקניות בחנות המפעל של "טיב טעם". בנוסף אפשר לרכוב על אופניים באזור עמק חפר במסלולים משתנים או לבקר בסקימולטור, סימולטור של סקי באזור התעשייה.

היכן: מבשלת אלכסנדר - צבי הנחל 19, אזור תעשייה עמק חפר. כשר מבשלת בירה ישראלית בסטנדרט אירופאי. מבשלת אלכסנדר (צילום: מוטי נמרוד)

בלב קיבוץ עינת ישנו בית קפה-מאפייה קטן העונה לשם א-פייה קסומה שפתחה שחר מהר"מ. המקום מעוצב בצבעוניות פסטלית ופסטורלית ומקושט בפיות ופרחים. האווירה במקום נעימה והשירות מחויך ונינוח. ניתן לשבת בפנים, בחצר הפורחת או לקנות הביתה משפע המאפים הנוצרים שם מדי יום. כל המוצרים של א-פייה קסומה נעשים בעבודת יד ולא חומרים משמרים.

מנות מומלצות: לחם אישי וגבינות (29 שקלים) ולבחור את הלחם האהוב עליכם מבין המלצות המקום. ניתן גם להזמין לשולחן כיכר לחם שלמה ואת הנותר ממנה לארוז הבייתה. המוזלי של א-פייה קסומה גם הוא מומלץ (34 שקלים) ועל קיש וסלט תשאירו שם 45 שקלים. מבין המאפים: לחם סלק, לחם שיפון ולחם משתנה (17 שקלים), עוגת גזר טחינה ועוגת תפוחים קרמבל (34 שקלים), עוגת שמרים קינמון (36 שקלים) ונשיקות אווריריות בשקית (15 שקלים). אל תשכחו לקחת הביתה חלה לשבת (21 שקלים).

טיול באיזור: במתחם הבריכה של קיבוץ עינת תוכלו למצוא מתקני שעשועים למבוגרים, מתקני ג'ימבורי לקטנטנים, מדשאות ושתי בריכות גדולות. בסמוך גם יער ראש העין, מבצר אנטיפטרוס ומבואות נחל הירקון.

לפני למעלה מ- 20 שנה הגיע אמציה לחוף בית ינאי. בתחילה מכר תירס וארטיקים מתוך אוטובוס ישן של אגד אשר שימש כמזנון, ועם השנים התפתח המקום ובשנת 1994 הפך למסעדת דג על הים אשר מציעה מנות מצוינות של דגים ופירות ים טריים. התפריט משלב בין מנות ים תיכוניות קלילות וקטנות לבין מנות מתוחכמות וגדולות יותר. מה שמייצר חוויה מיוחדת בדג על הים הוא המיקום שלה, ממש על חוף הים.

המנות המומלצות כמנות ראשונות הן סלט קלאמרי חם (56 שקלים) או ברבוניות מטוגנות פריכות על פי משקל. כעיקריות, פאייה ים עם ירקות ופירות ים (96 שקלים), פילה בס בחלב קוקוס, מירין וקארי ירוק (64 שקלים) או בורי ברוטב שום ולימון (79 שקלים).

טיול באיזור: דיונות החול אשר נמצאות מיד מצפון למסעדה, וכמובן, נחל אלכסנדר. ניתן גם לתאם סיור ביקב ויתקין אשר בכפר ויתקין או לצאת לטיול סוסים על החוף דרך חוות הקקטוס שבמכמורת.

היכן: דג על הים  - חוף בית ינאיפירות ים בידיים וחול ברגליים אצל אמציה. "דג על הים" בזיכרון יעקב (צילום: אורטל אלטרמן)

מסעדת הנשיקה נפתחה בשנת 1999 על ידי השף והבעלים רונן רביב. רונן מציע תפריט המושפע מסגנון איטלקי, ערבי וארץ ישראלי ומשתמש בחומרי גלם משתנים על פי עונות השנה. במסעדה בולטת חצר רחבה עם רצפת אבנים שאם הייתה יכולה לדבר, הייתה מספרת סיפורי התיישבות וחלוציות. מטבח המסעדה פתוח וניתן לראות את רונן בפעולה. השירות אדיב ומקצועי. בית המאפה של המקום מייצר מאפים, קישים וקינוחים אחרים וניתן לקנות אותם הביתה.במסעדת "הנשיקה" ישנה בכל יום מנה מתחלפת מיוחדת שכדאי לשאול עליה, אם תהיו ברי מזל, יהיה ביום שתגיעו למנה ראשונה סטרוגנוף בקר, פטריות, אפונה ושמנת המוגש על בריוש. מעבר לכך, מומלץ לטעום את הניוקי במילוי גבינת מוצרלה, ברוטב עשבי תיבול פיקנטי (54 שקלים), טלה בתנור, מנה קלאסית של הנשיקה (108 שקלים) ואסאדו עגל בנתחים קטנים אשר בושל בבישול איטי ומגש על אורז עם בצל וגזר (92 שקלים).טיול באיזור: ניתן לשלב בין טיול במדרחוב של מושבת זיכרון יעקב ובסמטאות שלה, לבקר בבית אהרונסון שם נמצא מוזיאון ניל"י, לסייר במוזיאון העלייה הראשונה או לבקר ביקב כרמל או בנימינה.

היכן: הנשיקה - המייסדים 37 (בחצר), זיכרון יעקבבתוך הסמטה מסתתרת פנינה קולינארית. מסעדת הנשיקה (צילום: יח"צ)

יש לכם המלצות קולינאריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו

*#