טעם העיר 2011: מתכון לתבשיל כרוב בבירה של מסעדת "וויטהול"

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2011, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

דנה מלמד, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דנה מלמד, עכבר העיר אונליין

מה תציע מסעדת WHITEHALL סטייק האוס בטעם העיר?

ההמבורגר שלנו שיהיה עשוי הפעם בשני טעמים מיוחדים וחדשים: המבורגר צלוי על הגריל עם רוטב פלפל צ'יפוטלה מעושן, בצל פריך וירקות או עם איולי בזיליקום ובצל אדום. ההמבורגרים נצלים על גריל ומוגשים בלחמנייה רכה וטרייה. בנוסף נצלה על הגריל סטייק אנטרקוט משובח, עם בצל מטוגן, עגבנייה וחסה בלחמנייה עם מיונז וציר בשר ונקניקית צ'וריסו עסיסית וענקית בג'בטה קלויה יחד עם כרוב כבוש בבירה ,חמוצים ורוטב אלף האיים תוצרת בית .כמובן שיהיה גם חרדל צרפתי למקפידים.

למה בחרת להשתתף בטעם העיר?

זה מקום שמח. אנו אוהבים ומשתתפים בטעם העיר מאז ימי ילדותו (וילדותינו), אנחנו תמיד מגיעים עם המון אוכל טעים ועובדים נלהבים, ומקיימים את המסורת רבת השנים. אני חושב שזו הזדמנות נהדרת לשבור את השגרה ולבוא לפארק יחד עם כולם לפסטיבל נהדר של טעמים צלילים ואווירה חמה.מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב מתוך מה שתבשל באירוע?ההמבורגר שלנו ,אני מניח, יהיה הלהיט הגדול כמו בשנים עברו. המבורגר עסיסי גדול וטעים בלחמנייה טרייה – תמיד מנצח ! המנה הגדולה במחירי ה"שוק".

מה נשתנה במפה הקולינארית מאז טעם העיר הראשון לפני עשור?

היום יש מבחר גדול מאד של חמרי גלם איכותיים, שפים מוכשרים ובעיקר סועדים נלהבים שמוכנים לנסות טעמים חדשים ונהנים. יחד עם זאת, תמיד ישנה פינה חמה בלב למסעדות המגישות אוכל קלאסי.

מה המנה הראשונה שתלך לאכול בטעם העיר?

יש לי מנהג קבוע להרים כוסית להצלחה עם השכנים בדוכנים הצמודים אלי יחד עם טעימה מהמנות שנגיש כולנו. מי שיהיה לצידנו שם – ברוך הבא ולחיים.

תבשיל כרוב בבירה עם צ'וריסו צלוי על הגריל:

מרכיבים:

10 נקניקיות צ'וריסו צלויות על גריל או מחבת

לתבשיל כרוב:
50 גרם חמאה
10 מל' שמן זית
1 כרוב לבן גדול שלם
1 קופסת כרוב כבוש
1 בק' בירה בהירה
2 בצלים
6 שיני שום
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

1. חותכים את הכרוב והבצל לרצועות דקות
2. מחממים בסיר כבד את החמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל והשום טיגון קצר עד הזהבה קלה.
3. מוסיפים את הכרוב, מנמיכים את הלהבה ומערבבים עד לריכוך הכרוב.
4. מוסיפים את הכרוב הכבוש התבלינים והבירה ומאדים עד לאידוי הנוזלים.
5. להגיש עם נקניקיות, חרדל משובח ופירה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ