${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם העיר 2011: מתכון לעוף בטיקה של מסעדת אינדירה

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2011, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

תגובות

מה תציע מסעדת אינדירה בטעם העיר?"אינדירה מציעה מבחר מנות מהמטבח של צפון הודו ובעצם, מנות שכל ישראלי שמטייל בהודו מכיר, כגון פלטה של טיקה מסאלה על מצע של אורז ותבשיל תפוחי אדמה ובצל, סמוסה כבש בתבשיל גרגירי חומוס עם רוטב צ'אטני, צ'פאטי עם עוף טיקה, צ'פאטי עם כבש ובצל ברוטב צ'אטני ירוק".למה בחרת להשתתף בטעם העיר? "חוויה נפלאה, גם לנו כעובדים. שינוי מרענן מהשרות המכופתר והרגיל. ובכלל, זו כבר מסורת, אנחנו המסעדה היחידה שמשתתפת באירוע מהשנה הראשונה".מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב מתוך מה שתבשל באירוע?"מניסיון השנים הקודמות הפלטה המעורבת היא הכי פופולרית".מה נשתנה במפה הקולינארית מאז טעם העיר הראשון?"המפה בהחלט שונה אבל, השורה הסופית בעיני נשארה דומה".מה המנה הראשונה שתלך לאכול בטעם העיר?ללא ספק אצל הקולגה הוותיק בויקו ממסעדת "הסינית האדומה". גם בגלל המסורת ארוכת השנים שלנו ביחד בטעם העיר, וגם בגלל הנודלס, שבעיני, הם הטובים בעיר".אינדירה (צילום: דין אהרוני)

עוף טיקה מסאלה למרינדה:5 כפיות גראם מסאלה2 כפיות שמן חרדל2 כפיות זנגויל טחון2 כפיות שום טחוןחצי כפית כמון טחוןחצי כפית כוסברה טחוןמלח לפי הטעם

1 קילו קוביות חזה עוף200 גר' בצל קצוץ10 גר' פלפל אדום חריף טחון (1/2 כפית)200 מ"ל רסק עגבניות 50 גר' רסק אגוזי קשיו250 גר שמנת צמחית לשומרי כשרות

אופן ההכנה:1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים את נתחי חזה העוף למשך 6-8 שעות. 2. צולים את נתחי העוף עד שהם כמעט מוכנים. מוציאים ומניחים בצד.3. מטגנים את הבצל במרגרינה עד הזהבה. מוסיפים רסק זנגביל טרי, פלפל אדום, מחית הקשיו ורסק העגבניות. מבשלים על אש נמוכה עד שיתקבל רוטב סמיך.4. מחזירים את נתחי  העוף אל תוך הרוטב עם מעט תערובת תבלינים גראם מסלה. 5. מוסיפים את השמנת, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומסירים מהאש.• מגישים עם אורז בסמטי.סמוסה בשר לבצק:1/3 כוס שמןכוס קמח מנופהכפית וחצי אבקת אפייהרבע כפית מלחכוס מיים קרים למילוי:חצי קילו כבש טחוןחצי כוס אפונה ירוקה מבושלתחצי כפית שתוחה פלפל שחורכפית שטוחה אבקת צ'יליחופן כוסברהכפית אבקת חילבהכפית אבקת אניסחצי כפית שטוחה של כורכוםחופן ג'ינג'ר מגורדפלפל צ'ילי ירוק חתוך קטןשמן 1. למילוי - מחממים שמן במחבת מוסיפים את הצ'ילי ירוק ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את האפונה הירוקה,הגי'נג'ר,הכוסברה הקצוצה ואת התבלינים- חילבה,פלפל שחור,אניס,כורכום ומלח. מטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הכבש טחון ומערבבים היטב.מטגנים למשך 5-6 דקות ומנמכים את האש לבישול של עשר דקות.2. לבצק - בקערה שמים את הקמח ,המלח, אבקת האפייה והשמן ומערבבים. מוסיפים מים קרים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. נותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה כשהוא מכוסה במגבת.3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של 5 ס"מ. חותכים כל כדור לשניים, יוצרים גומה וממלאים אותה בתערובת הכבש. סוגרים את הקצוות היטב ומטגנים בשמן עמוק שחומם מראש (לא להרתיח) כאשר הסמוסה מקבלת גוון זהוב מנמיכים את האש ומבשלים למשך 10 דקות.עוף טיקה מסאלה למרינדה של אינדירה (צילום: דין אהרוני)

*#