אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חומוס בפרדס חנה, פסטה בפשפשים: המלצות טעימות לסוף השבוע

להיפרד מהשבוע באיטלקיה אוטנטית, לפתוח את שישי בבוקר עם חומוס חם, לקבל את השבת בעמק הירדן עם אוכל גורמה ולהתפנק בעמק יזרעאל עם גבינות מצוינות

תגובות

יש הרבה מקומות שמגישים אוכל איטלקי בארץ, אבל מעטים המקומות בהם תוכלו גם ליהנות מרמה קולינרית גבוהה וגם מהתחושה שאתם בלב נאפולי. בעלי בר המרגוזה והשף פז רוטנברג פתחו במרכז שוק הפשפשים המתחדש את האיטלקייה בפשפשים. המסעדה היא אופציה נהדרת לפתוח את סוף השבוע, עם בריזה נעימה של יפו ומפה משובצת אדום-לבן וכוס יין איטלקי.תפריט האיטלקייה עשיר וכולל מנות ראשונות כגון קרפצ'יו בקר או דג, שרימפס בחמאת לימון או זוג עצמות מוח צלויות (סביב 38 ₪), מנות עיקריות מתחלפות של בשרים, דגים ופירות ים על פי חומרי הגלם הזמינים, פסטות (די מארה, קרבונרה, ניוקי בחמאת אנשובי ועוד רבות וטובות, סביב 45 ₪), פיצות מצוינות (34 ₪ עם תוספת) וקינוחים מתחלפים. המנות מצוינות וטעמן וסגנון הגשתן מאוד דומה למנות איטלקיות המוגשות באיטליה. לבאי המקום הרוצים להמשיך במסלול הרומנטי, מומלץ להסתובב קצת בשוק הפשפשים, לאחר מכן להמשיך לטייל ביפו: כיכר השעון, הנמל, מסגד המחמודייה והתצפית אל הים שעולה מכיכר קדומים. בימים יפים ניתן לראות מנקודה זו אפילו את חדרה.» איטלקייה בפשפשים - עולי ציון 16, יפו.

בריזה, פסטה טובה ומפות באדום-לבן. איטלקיה בפשפשים (צילום: שרון בן דוד)שישי בבוקר: חומוס איכותי בפרדס חנה

בפינה נחבאת ושקטה במרכז פרדס חנה נמצאת לה יוסף החומוסייה. אחרי חמש שנים כשף של מסעדות קויאה החליט יוסי (יוסף) גנון להקים משהו חדש ומיוחד. אהבתו הגדולה לאוכל פשוט וחומרי גלם מעולים הובילה אותו ישר לסיר החומוס. את יציר כפיו החל למכור בחנות תבלינים של בני משפחה, ובעקבות ההצלחה, פתח חומוסייה במבנה חדש, קטן, שקט ובעיצוב ביתי. לפני מספר שבועות פתח גנון חומוסייה חדשה בתל אביב בדרך הטייסים 1. הדגש ביוסף החומוסייה הוא על שימוש בחומרי גלם טריים מהגליל ויצירת חומוס בסטנדרט גבוה. כל מנה נטחנת עם הגשתה והחומוס מוגש חם בתיבול כמון, פפריקה, רוטב לימון, שום ושמן זית. אטרקציה נוספת אצל יוסף היא שמחיר המנה כולל מילוי חופשי של הצלחת, עד שובע, מה שגורם לסועדים לערוך תחרות אכילת חומוס והשיא היום עומד על שמונה צלחות.כמנות פתיחה לפני החומוס ניתן להזמין עלי גפן ברוטב נענע (15 שקלים לחמש יחידות) וקובה במילוי בשר ושקדים (חמישה שקלים). בולטת בתפריט  משאוושה מיוחדת (הגירסה הגלילית למסבחה), שהיא גם כוכבת מנת "המשולש" שמכילה חומוס, פול ומשאוושה במנה אחת (24 שקלים). כמו כן, מומלצת מנת חומוס עם בשר עגל טרי המשודך לצנוברים פריכים (35 שקלים) וחומוס עם נקניקיות מרגז, בצל מטוגן ועשבי תיבול (35 שקלים). יוסף לא הסתפק רק בחומוס ובתפריט ניתן למצוא גם מנות קבב, שקשוקה וחמשוקה (שקשוקה על מצע חומוס). לקינוח כדאי לנסות את המלבי המיוחד של יוסף (12 שקלים). הקפה בסוף הוא על חשבון הבית.טיול באיזור: שמורת הטבע של אלוני יצחק נמצאת באזור כפר גליקסון, כמה דקות נסיעה מפרדס חנה. בשמורה ניתן לעשות מסלול מעגלי קצר המתאים לכל המשפחה. הנסיעה עצמה מהנה כי ניתן לראות מחלונות הרכב את נוף רמות מנשה, אזור בו גדלים גפנים, ניתן להרגיש כמעט כמו בטוסקנה.היכן: יוסף החומוסייה - החרובים 7 (פינת הדקלים), פרדס חנה.

שבת בבוקר: גבינות ועוד בברקנית מיכל ואבינועם ברקין יסדו בשנת 1978 את מחלבת הבוטיק ברקנית שבכפר יחזקאל. לימים הוסיפו למחלבה חנות המוכרת את תוצרתם ומסעדה. הזוג ברקין מתמחה בייצור גבינות צאן ייחודיות ואיכותיות המיוצרות מחלב מלא. הגבינות מיוצרות בתהליכים מסורתיים ויש להן אופי משולב צרפתי - ארץ ישראלי. הטרואר (אקלים, סוג אדמה וטופוגרפיה) של שטח מרעה הצאן, משתנה עם עונות השנה, ומעניק לחלב טעם ייחודי. ב-2007 המחלבה קיבלה אישור יצואן והפכה למחלבה הראשונה בארץ שניתן לה אישור למכור לאירופה ולארצות הברית.גבינת "השחת", גבינה מצופת פחם ועובש לבן, וגבינת "הכחולה הנסתרת", המשלבת בין מתיקות חלב כבשים לחריפות עובש בסגנון רוקפורי, זכו במדליית זהב בתחרות ארצית בשנת 2009 ומומלץ לטעום אותן. חנות הגבינות, הצמודה לדיר הכבשים והעיזים של הזוג, פתוחה בשישי ובשבת בבוקר עד שעות הצהריים וביום שלישי, 7.6, תהיה פתוחה גם לכבוד חג השבועות. ניתן לקנות בחנות פלטת גבינות וקרקרים במחיר של 55 ₪ לזוג. בתיאום מראש, ניתן להזמין ארוחות בוקר לקבוצות של 8 סועדים לפחות. הארוחות עשירות ויש בהן שפע מגבינות המחלבה.

טיול באיזור: כפר יחזקאל נמצא בעמק חרוד, הגבול המזרחי של עמק יזרעאל. באזור היפה מסלולים נהדרים לטיולי אופנים, אפשרות לטיולי ג'יפים וטיולי סוסים. בכפר יחזקאל יש גם את "פרובוט", רפת רובוטית ובה מרכז מבקרים החושף תהליך חליבת פרות באמצעים אוטומטיים דרך הדרכה חוויתית.היכן: מחלבת ברקנית - כפר יחזקאללפעמים הגבינה היא רק תירוץ. מחלבת ברקנית (צילום: רוני גלבוע)שבת בערב: בילוי קצבי בבאר שבע בלב בירת הנגב נפתח באוגוסט 2008 בר מסעדה אסיאתי בשם קמפאי ("לחיים" ביפנית), כשעל התפריט הופקד השף דרור שושן. המסעדה גדולה, במרכזה בר דומיננטי ומסביב שולחנות הממוקמים בנישות המאפשרות פרטיות בישיבה. קמפאי מציעה שלל מנות בסגנון אסיאתי ותפריט אלכוהול רחב. השילוב בין האווירה בקמפאי ואיכות האוכל, גורם לה להיות הומה ושוקקת חיים מדי צהריים וערב, בין אם זה לבילוי עסקי, רומנטי או משפחתי.התפריט מגוון וניתן למצוא בו מנות נודלס, סושי ומנות גריל. לראשונה מומלץ להזמין ב-44 שקלים טאטאקי טונה צרובה בציפוי תבלינים, על מצע אצות וואקמה, ברוטב סויה ויוזו (אתרוג יפני). בהמשך מומלצות קומבינציית הוקאידו הכוללת 18 יחידות של סושי מסוגים שונים (69 שקלים) ונגימקי - שיפודי סינטה ובצל ירוק במרינדת צ'אזה (49 שקלים). בסוף הארוחה מומלץ להזמין לקינוח את האגדנגו, קינוח שבמרכזו שקלים כדורי בצק אורז מטוגנים מלאים בשוקולד מריר חם ומשובח, לצדם כדור גלידה וניל ו-שקלים צלוחיות עם רטבי שוקולד שונים וטופי (31 שקלים). טיול באיזור: הזדמנות טובה להכיר קצת את היסטוריה המרתקת של באר שבע. בין היתר מומלץ לבקר בבאר אברהם שיש האומרים שנבנתה על ידי אברהם אבינו, בבית הממשל הבריטי, תחנת המשטרה הבריטית ובתל באר שבע.» היכן: קמפאי - חיל ההנדסה 1 (מרכז ביג), באר שבע.

מותר לשחק באוכל. קינוח בקמפאי באר שבע (צילום: אורטל אלטרמן)

יש לכם המלצות טעימות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו

*#