שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

איפה אוכלים השבוע? מסעדת שוק חדשה בת"א ופסטיבל יין במאראבו

תפריט שוק רענן ברחוב מונטיפיורי, יין ישראלי משובח במאראבו, קולקציית קישים לשבועות ובוקר מפתיע במתחם מגרש הרוסים בירושלים.

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

גם השבוע קיבצנו עבורכם את ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי, והפעם: מסעדת שוק חדשה בתל אביב, הצדעה ליקבי ישראל במאראבו, מתכוננים לשבועות בקישריה, ארוחת התרמה לפרוייקט מבשלים הזדמנויות ושבת חדשה באמיל הירושלמי.מסעדת שוק חדשה בתל אביב זה אמנם לא דבר חדש במדינתו הקטנה שמסעדות שוק תופסות פופלריות גדולה, ועדיין כל מסעדה חדשה בקטגוריה זו, מעוררת בליבנו שמחה וצפייה רבה. אחת כזו חדשה היא מונטיפיורי 7, מסעדתה של השפית אמלי גולדברג הממוקמת בדרום תל אביב.תפריט המסעדה מציע מנות דגים ובשרים, המשלבות מרכיבים פשוטים היישר מהשוק. זאת לצד מעדנייה הממוקמת בכניסה למסעדה. בין המנות שתוכלו למצוא בתפריט הערב: נתחי פילה דג ים משתנה כבוש בלימון גבינת טולום (36 שקלים); קלמרי סגול בשמן זית ואורגנו מוגש על יוגורט וסלט עדשים שחורים (39 שקלים); קרפצ'יו שייטל עם קשקבל טורקי (32 שקלים); קבב על מסבחה ועגבניות חריפות (48 שקלים); שישליק כבש עם טחינה (59 שקלים) ועוד.היכן: מונטיפיורי שבע - מונטיפיורי 7, פינת רחוב הרצל, תל אביבלהרגיש את השוק במסעדה. מונטיפיורי 7 (צילום: יח"צ)הצדעה ליקבי ישראל במאראבו מסעדת מאראבו הרמת גנית של השף יואב בר, משיקה בימים אלו תפריט יין חדש שכולו הצדעה לעולם היין הישראלי. במסגרתו יחולקו היינות ליקבים ולא כפי שנהוג פעמים רבות על פי חלוקה לזנים. מכל יקב בחר השף יואב בר את היינות המיוחדים ביותר לטעמו, וכן שלדעתו מתאימים ביותר למנות המסעדה. בין היקבים תמצאו את היינות: יין לבן יקב טוליפ (35 שקלים לכוס, 135 שקלים לבקבוק); קברנה שיראז של יקבי כרמל 2007 (38 שקלים לכוס, 138 שקלים לבקבוק); יין סירה הראל של יקב קלו דלו גת (275 שקלים לבקבוק); יין אדום של יקב צרעה (230 שקלים לבקבוק) ועוד.היכן:מאראבו - בית עוז, רחוב אבא הלל 14, רמת גן איך אתם רוצים את היין שלכם? פסטיבל יינות במאראבו (צילום: יח"צ)מתכוננים לשבועות בקישריה לקראת חג הגבינות נכנסות הקונדיטוריות לכוננות שבועות, ומתחילות להעשיר את הויטרינה במוצרים על טהרת החלב. גם ברשת הקישריה (סניפים בתל אביב ובגבעתיים) מחממים את המנועים, ולקראת שבועות יציעו קולקציית קישים מיוחדת. בין היתר תוכלו לטעום: קיש בצל מקורמל חציל מעושן, בשילוב גבינת קשקבל ואגוזי מלך; קיש עגבניות שרי צלויות בשמן זית, במילוי גבינת לאבנה וזעתר; קיש סלק צלוי בבלסאמי וסילאן, בשילוב גבינת רוקפור ואגוזי מלך; קיש לבבות ארטישוק צלויות בטימין, בשילוב עגבניות שרי צלויות בשמן זית וגבינת קממבר ועוד.אירועי שבועות 2011 - למדריך המלאכמה: מיני קיש - 9 שקלים ליחידה, 32 שקלים - מנה אישית, 109 שקלים לקיש משפחתיהיכן: קישריה - הרצל 12 פינת לילנבלום, תל אביב, קישריה - כצנלסון 147, גבעתיים  כשריש לבן, ויש לבן שבועות. קולאציית קישים של קישריה (צילום: בועז לביא)

ארוחת התרמה לפרוייקט מבשלים הזדמנויות סעודה מעניינת המבטיחה בצידה גם תרומה לקהילה מחכה לכם ביום רביעי הקרוב במלון קרלטון התל אביבי. הארוחה תתקיים לכבוד סיום שנתו השניה של פרויקט "מבשלים הזדמנויות" של בי"ס עירוני קריירה. במסגרת הפרויקט מבשלים שפים מובילים למען בני נוער שנשרו ממערכת החינוך . בין השפים שייקחו חלק בארוחה החגיגית: רוי גרשון מרוי שוקולד, השף איל לביא מרוקח 73, רמי כהן ממאפיית המוציא לחם, ניני נוף ממקום של בשר, סול גדעון ממסעדת ג'ירף ועוד.תפריט המסעדה יציע בין השאר מנות פתיחה: טטאקי סינטה צרובה, סלט תאילנדי, שיפודי עוף ברוטב סאטה וטרטר טונה אדומה; מנות ראשונות: מרק אפונים, נענע וחזה אווז פריך; קרפצ'יו לוקוס עם עגבניות צלויות; עיקריות: פילה מוסר ים בלימונים כבושים עם ניוקי תפוחי אדמה; פילה עגל צרוב עם פטריות, עצמות מח; וקינוחים: טארטלט פילו מסוכר עם קרם שקדים; פטיפורים של שוקולד ועוד.מתי: רביעי ה-25.5, 19:30כמה: 200 שקלים לסועדהיכן: מלון קרלטון, הזמנות: 050.2505865 / 054.5333516מבשלים הזדמנויות. שפים מלמדים בני נוער שנשרו ממערכת החינוך (צילום: יח"צ)שבת חדשה באמיל הירושלמי במתחם המגרש הרוסי, ממש במרכז העיר, מסתתר לו בר המסעדה אמיל. הבעלים, אבי בודרהם ואהליה רוטן (לשעבר קפה אמיל), מציעים חווית קצת אחרת של אלכוהול ואוכל טוב, וגם תפריט ארוחות בוקר שמוגש בימי שבת בלבד. בין המנות שתוכלו למצוא בתפריט הבוקר: שקשוקת תרד (49 שקלים); שקשוקה (49 שקלים); ארוחת בוקר הכוללת סלט ירקות, לחמים, ביצים ועוד (49 שקלים); פרנץ' טוסט עם קממבר וביצה עלומה (49 שקלים) ועוד.מתי: ימי שבת, בין השעות:10:00-18:00היכן: אמיל- הורקנוס 3, ירושלים

לפתוח את הבוקר במחניודה. אמיל (צילום: איתי בר-לב)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ