${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם העיר 2011: מתכון לפלאפל פטריות וגבינת פרמז'ן של אבי ביטון מאדורה

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2011, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

תגובות

אדורה - שף אבי ביטון מה תציע מסעדת אדורה בטעם העיר?"שיפודים של אנטרקוט בציר תמרים וכמהין על פירה קטיפתי, שרימפס בפפריקה מרוקאית על קרם פרש ורסק עגבניות טריות, ופלאפל פטריות (או הפתעה אחרת)".למה בחרת להשתתף בטעם העיר? "חיים כהן הוא היועץ הקולינרי, ואני סומך עליו בעיניים עצומות. ברור לי שזה הולך להיות מגניב, נחמד וטעים".מה נשתנה במפה הקולינרית מאז טעם העיר הראשון, לפני עשור?"זה ביצה ותרנגולת. אולי זו ההבנה ההולכת וגדלה של הקהל באוכל איכותי שהביאה להתפתחותן של המסעדות או להפך – העובדה שיש יותר ויותר מסעדות גרמה לקהל להיחשף לקולינריה רחבה יותר. אם נוסיף לזה את המדיה, שמביאה לחשיפה אדירה של שפים, מסעדות, מתכונים וחומרי גלם ואת הרצון של המסעדנים ליישר קו עם בירות אחרות בעולם, נראה שחל שינוי אדיר בעשור האחרון".זיכרון עבר מטעם העיר?"בתור טבח שמסתובב כבר שנים במסעדות ובמטבחים, לא יצא לי לבלות בטעם העיר בעבר. זו הפעם הראשונה בשבילי, ואני הולך גם להגיש אוכל וגם ליהנות מהאירוע ומההיצע של הקולגות האחרות".» טעם העיר 2011 - למידע על האירוע והמסעדות המשתתפותאבי ביטון (צילום: דניאל לילה)מתכון - פלאפל פטריות וגבינת פרמז'ן לפלאפל (15 כדורים):30 גר' חמאה1 בצל קצוץ דק מאוד3 שיני שום כתושות500 גר' (2 סלסילות) פטריות שמפניון חתוכות לקוביות קטנות מאודמלח ופלפל שחור גרוס60 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת לציפוי ולטיגון:1 כוס קמח2 ביצים טרופות עם 3 כפות מים קריםפירורי לחם זהוביםשמן לטיגון עמוק

להגשה:5 כפות גדושות גבינת שמנת סלט ירקות עם נבטי חמניות (נבטים ניתן להשיג במרכולים)

אופן הכנה:1. להכנת הפלאפל: ממיסים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית חמש דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כעשר דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש , מעבירים לקערה ומצננים היטב.2. מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמז'ן ומערבבים. שומרים במקרר כשעה.3. צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת.4. לציפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פירורי הלחם. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם, מצפים פעם נוספת בביצה ובפירורי הלחם. שומרים במקרר כחצי שעה.5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים.6. להגשה: מורחים על כל צלחת הגשה אישית כף גדושה של גבינת שמנת, מניחים מעל שלושה כדורי פלאפל, ובצד מניחים מנה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמנייה. מגישים מיד. » אדורה - בן יהודה 226, תל אביבפלאפל פטריות וגבינת פרמז'ן (צילום: מור סגל)

*#