חריימה בנתניה, אוסובוקו בגלבוע: המלצות טעימות לסופ"ש

ארוחת בוקר מתוקה במיוחד בשרינה, אוכל טריפוליטאי בשוק נתניה, צדפות ניוזלינדיות בלב השרון וגורמה מול השקיעה בגלבוע

אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין

שישי בבוקר: בית קפה וסדנאות שוקולד במושב עין ורד

בלב המושב הפסטורלי עין ורד נמצא שרינה, בית קפה כשר חלבי ומרכז מבקרים לשוקולד. בשרינה תוכלו ליהנות בשישי בבוקר מארוחה  ומסדנאות שוקולד מיוחדות בתיאום מראש. השוקולטיירית לימור דרוקר שלִמדה בבתי ספר לשוקולד בצרפת, בלגיה וארצות הברית, החליטה להביא לארץ את האיכות הגבוהה של השוקולד ולאחר חמש שנות עבודה במרתף ביתה, פתחה את שרינה יחד עם בעלה גיל. באי בית הקפה יוכלו ליהנות חינם מביקור בחממת עצי הקקאו של שרינה, ומצפייה בסרט המתאר את הפקת השוקולד. במקום גם חנות בוטיק של מטעמי שוקולד.בית הקפה של שרינה מציע ארוחות בוקר עשירות וקינוחי גורמה ממגוון מוצרי השוקולד שבחנות. "ארוחת בוקר בריבוע" למשל כוללת קיש מרובע עם קוביות גבינה, סלט ירוק ברוטב ויניגרט הדרים, שתייה חמה ומיץ טבעי (55 שקלים). לעומתה, "ארוחת בוקר טוסט" כוללת מאפה פריך ממולא בממרח עגבניות מיובשות, מוצרלה ופסטו, ומוגשת עם סלט קצוץ או סלט עלים, מיץ טבעי ושתייה חמה (49 שקלים). כדאי מאוד להזמין מהקינוחים המעולים של שרינה ובהם פונדו שוקולד בלגי עם פירות, וופל קראנץ' ומרשמלו (29 שקלים) או שלושה פרלינים/טראפלס לבחירה מהמגוון שיש בחנות (14 שקלים).טיול באזור: בעין ורד ניתן לבקר במוזיאון הטרקטורים ולספוג רוח חקלאית חלוצית. בכפר הס הסמוך מומלץ לבקר בחוות התוכים וברפת של משק ברגר שם ישנו מרכז מבקרים. אם כל זה לא מספיק, במושב חרות תוכלו לצאת לטיול רכוב המותאם לכל המשפחה על טום-קאר או טרקטורונים.היכן: שרינה, רחוב ההדרים 9, עין ורד  כשרלאכול את השוקולד ולהשאיר אותו שלם. מרכז שרינה (צילום: אורטל אלטרמן)שישי בצהריים: אוכל טריפוליטאי המבושל על פתיליות בשוק בנתניה

יצחק וטורי פתח ב-1963 את צ'צ'ו, מסעדה טריפוליטאית בשוק בנתניה. בניו, ויקי ומירון, פתחו ב-2008 את צ'צ'ו במרכז יכין סנטר בנתניה, שכמו סניף האם זכתה לביקורות מצוינות. זו האחרונה, הופכת בימי שישי למרכז שוקק של אוכל טוב באמצע השוק. לפני שמתיישבים לשולחן כדאי להסתכל על שורת הסירים המונחים על הפתיליות, ולבקש להציץ פנימה. ביום טוב תוכלו למצוא שם עסבאן (קיבה של פרה במילוי כבש, חלקי פנים ואורז), חריימה, מפרום תפוחי אדמה וקוסקוס. מנה עיקרית עולה בצ'צ'ו כ-40 שקלים, ואיתה תקבלו לשולחן סלטים מעולים ולחם או חלה טריים. בסלטים הבולטים תמצאו חצילים מטוגנים, צ'רשי (ממרח דלעת טריפוליטאי) וסלט עגבניות עם בצל.

טיול באיזור: מומלץ להמשיך ולטייל בשוק ובסמטאות הצבעוניות שלו. לטיול בטבע ניתן לנסוע ליער נתניה הסמוך אשר בו התקיימו פרשיות מרתקות בימי האצ"ל והמנדט הבריטי. ביער גדלים אקליפטוסים, אלונים ואורנים וגם עץ שיזף אחד הנקרא "עץ המשאלות", שעליו תלויים ניילונים רבים, מסורת שהחלה לפי המשוער ב-1860. היכן: צ'צ'ו, שוהם 10, נתניהחוויה טריפוליטאית באמצע השוק. צ'צ'ו (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בצהריים: חוויה כפרית טוסקנית דרומית לחדרה מסעדת גרניטה הממוקמת על הכביש הישן דרומית לחדרה, היא מסעדה איטלקית המספקת חוויית אכילה ראויה לתושבי האזור ולנוסעים בדרכים. המסעדה המרווחת מעוצבת בסגנון איטלקי עם רהיטי עץ כבדים, מזרקה במרכז המסעדה וחלונות גדולים עם וילונות לבנים. מהחלון ניתן לראות נוף חקלאי של שדות ולהרגיש בטוסקנה. המסעדה הומה בסופי שבוע ומדי פעם במקום נערכים בה אירועים ולכן חשוב לתאם איתם הגעה.בתפריט המגוון בולטות מספר מנות, ובהן מנת הצדפות הניו זילנדיות שמלווה בשרימפס, על בסיס שמנת ואניס (45 שקלים), ניוקי ויטלו המוגש עם נתחי פילה בקר ופטריות שמפניון ברוטב שמנת ויין אדום (79 שקלים) ופיצה פפרוני שנאפית בתנור לבנים (52 שלקים). לקינוח כדאי להזמין את מגדל הפיזה של גרניטה - טוויל שקדים וגאנש שוקולד לבן המוגש עם רוטב תותים ופירות יער (26 שקלים).

טיול באיזור: למרגלות ארובות תחנת הכוח בחדרה נמצא לו פארק נחל חדרה. הפארק בנוי על גדת נחל חדרה הנשפך לים התיכון, נקודת המפגש בהשראתה כתב נתן יונתן את שירו הנוגה "חופים". בפארק ניתן לטייל מהים, דרך הנחל ומזרחה לחוות חפציבה, חווה חקלאית שפעלה בתחילת המאה ה-19, בשטח שנרכש על ידי גואל האדמות יהושע חנקין.היכן: גרניטה, כביש 4, חדרה גבול עמק חפר, כניסה דרומית לחדרה בצד מזרח של הכביש.איטלקיה פסטורלית בלב השרון. גרניטה (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בערב: מסעדת שף המביאה את הפרובנס לעמק המעיינות השף שאול בן אדרת לימד את בן שחם, יליד המושבה כנרת, את רזי המקצוע וב-2010 פתח יחד עימו את מסעדת הביסטרו קימל בגלבוע. המסעדה היא אחותה הקטנה של "קימל" תל אביב, אך יש אומרים כי הקטנה עולה על הגדולה. קימל בגלבוע ממוקמת באחת מנקודות התפצית היפות של ישראל, אל מול נוף עמק יזרעאל. ולו בשל כך, מומלץ להגיע אליה לפני השקיעה. ניתן לשבת בחלל המעוצב של המסעדה, בבר גדול ומרכזי או במרפסת הממוקמת על מדרון ההר.התפריט במסעדה הצפונית מעט שונה מהתפריט התל אביבי, ויש בו מנות המבוססות על חומרי הגלם המקומיים. טוב לגלות כי מחירי המנות נמוכים בחלקם מהמנות של קימל במרכז. המנות המומלצות הן שקשוקה תרד, שמנת וקשקבל (44 שקלים), סביצ'ה מוסר עם שמן זית, לימון, שמן כמהין, בצל ירוק, גרידת לימון וזיתי טסוס (44 שקלים), מח עגל במונייר לימונים, עגבניות ופלפלים פיקנטיים (63 שקלים), אוסובוקו טלה וירקות שורש (109 שקלים), סטרוגנוף פילה בקר ברוטב שמנת, פטריות, בצל וציר בקר (66 שקלים). בבקרים בסופי שבוע מוגשת גם ארוחת בוקר מצוינת במחיר של 77 שקלים לסועד. טיול באיזור: אזור הגלבוע שופע טיולים ואטרקציות. במרכז בו ממוקמת המסעדה ניתן לעשות סקי. ניתן גם לנסוע נסיעה קצרה לכתף שאול, הנקראת על שמו של שאול המלך, אחת הפסגות הבולטות של הגלבוע. במקום חניון מסודר ותצפיות מערבה ומזרחה לקבלת מראה פנוראמי מרהיב של נוף הרי גלעד, בקעת בית שאן, עמק חרוד, גבעת המורה, רכס הכרמל ועמק יזרעאל.היכן: קימל בגלבוע, כביש התענכים, דרך נוף גלבוע בסמוך לאתר הסקי החדש שנפתח. מומלץ להגיע לפני השקיעה כדי ליהנות מהנוף. קימל בגלבוע (צילום: יח"צ)

יש לכם המלצות קולינאריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ