חדשות אוכל: השפים הגדולים מצדיעים ליינות הישראליים

אסף גרניט, עומר מילר תמר כהן-צדק ותשעה שפים נוספים ישתתפו בארוחת הגאלה של "אשכול הזהב". וגם: גלידה בכחול ובלבן, בית קפה-מעדנייה חדשה במתחם G, ריבר משיקה תפריט חדש וחודש קטלוני במסעדת בסטה

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דנה מלמד, עכבר העיר

אשכול הזהב 2011, ערב ההצדעה ליינות ישראל, יערך השנה בפעם התשיעית ברציפות במלון דויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. כל הרווחים מהערב יועברו לעמותת "משאלת לב". במהלך הערב תערך ארוחת גאלה עליה תנצח נבחרת של 12 שפים: (), (), יובל בן נריה (), יובל פכלר (), תמר כהן-צדק (), שרון כהן (), יאיר פייברג (פיין-קוק), מאיה דרין (ישראל היום), תומר כבירי (לשעבר שף-קונדיטור של ), רוני פרדי מרדכי (שף קונדיטור דויד אינטרקונטיננטל), אלי אברהם (לחמא). השף המארח: אלפרד יבניסק – שף ראשי מלון דויד אינטרקונטיננטל. בתפריט: קרפצ'ו טונה אדומה אסייתי, רוסט פילה בקר מגולגל עם רשד וחזרת, טרטר בקר, פירות העונה ופרחי אביב, קבבוני דג ים על סלט קינואה ופירות יבשים, קונפי מוסר ים בלאדי, קרם חציל שחור ואספרגוס ירוק, כתף טלה על תבשיל חיטה, אפונת גינה, שעועית תורכית ופול ירוק ובוואריה של שוקולד 'ואלרונה' עם הדרים בווניל וקינמון. את האירוע ינחה השנה איש מזג האוויר דני רופ, ואת המכירה הפומבית המסורתית ינחה איש הרדיו מר אמנון פאר. (400 שקל לכרטיס)יום רביעי, ה-11/5. להזמנת כרטיסים: 09-7602848

גלידת כחול-לבן בגלידריית שקד בטח שמתם לב שכל מה שמכניסים למכונת גלידה - ירק, פרי, תבלין וכל גימיק שהוא - יוצא מהצד השני בצורת, ובכן, גלידה. גם יצרני הגלידות עלו על זה, וכך קרה שעונת הגלידות מביאה עמה טעמים חדשים, חלקם שונים ומשונים. לדולצ'ה מלודי נוספה השנה גלידת בריאות בטעם גזר וג'ינג'ר; ב תמצאו, בין השאר, גלידת עשרת התבלינים, סורבה סלרי וגלידת בזיליקום עם מרקחת מנדרינה; וב השיקו לכבוד החג שהסתיים גלידה בטעם חדש המכונה טעם כחול לבן, שזה בעצם מסטיק וניל. חובבי הביזאר - זה הקיץ שלכם.איזו מדינה. גלידת כחול לבן של שקד (צילום: יעל צור)חדש במתחם G: בית קפה מעדנייה בראון בימים אלה נפתח במתחם G צמרת בית הקפה־מעדנייה בראון. בכניסתכם למקום תעברו דרך חלל המעדנייה, שבו שולחן מרכזי גדוש מיני לחמים, מאפי שמרים, כריכונים, קישים בצורות שונות ושלל מתוקים ומלוחים שניתן לאכול במקום, לארוז לדרך או לקנות הביתה. עוד במעדנייה שלל ממרחים וריבות תוצרת בית, גרנולה מתוקה או מלוחה, עוגות בחושות כמו שוקולד פרלין או גזר ג'ינג'ר, וינגרטים, תבלינים של בוסתן אברהם, דבש מיוחד משכם, חליטות תה, זיתים ושוקולדים. החלל המרכזי רחב ידיים והוא מתפקד כבית קפה־מסעדה, ובקרוב תיפתח גם הרחבה החיצונית. במקום מוגש גם תפריט המבוסס על ארוחות בוקר, דגים ופירות ים, קינוחים ועוד. בנוסף, מיוצרות במקום גלידות בשיטת ייצור איטלקית, שאותן אפשר לאכול במקום או לקחת הביתה במארזים אישיים או משפחתיים.

. מתחם G צמרת (ניסים אלוני 10). טל' 03-5444024. פתוח: א'-ה' ושבת 22:00-7:00, ו' 16:00-7:00.מעדנייה חדשה במתחם G. בראון (צילום: אורן זיו)

ריבר משיקה תפריט חדש רשת המסעדות  האסיאתית של האחים נתי וירון אלטיט, משיקה בימים אלו תפריט חדש בכל סניפי הרשת. בין המנות החדשות תוכלו להתפנק בראשונות: סיגרים במילוי עוף וערמוני מים (29 שקלים); טבעות בצל בציפוי פריך (26 שקלים); עיקריות: נודלס חצילים (37 שקלים); כבד עוף מוקפץ על מצע פירה (49 שקלים) ועוד.רשת המסעדות  תפריט חדש. ריבר רמת גן (צילום: לימור אדרי)חודש קטלוני בבסטה במסעדת יוקדש חודש מאי להגשת, אכילת ולגימת מאכלים ומשקאות מקטלוניה. מעוז אלונים מספר ש"מדובר במסורת בת שלוש שנים שבה התפריט שלנו מקבל גוון קטלוני. המון דברים שמבוססים על ים, הרבה מאד כבוד לירקות ולחזיר ותפריט יין וברנדי קטלוני מיקב TORRES שיש לנו אהבה גדולה כלפיו. משם למעשה נוצר החיבור שלנו עם המטבח הזה וחומרי הגלם מתקשרים עם המטבח שלנו". במהל החודש יוצעו בבסטה יינות במחירים אטרקטיביים לשתיה במקום או לקנייה הביתה (החל מ-16 שקל לכוס ו-75 שקל לבקבוק). בין המנות הקטלוניות ניתן יהיה למצוא וריאציות לפאייה פירות ים, רביולי ארטישוקים עם חמון ספרדי, תמנון בבישול ארוך צלוי עם ארטישוקים על הגריל, בצלים עם איולי שקדים ועוד. במתוקים יככבו קינוחים ספרדיים ופרלינים במילוי ברנדי קטלוני., רחוב השומר 6 טל': 03-5169234 פתוח: א' – ו' 08:00 – 02:00

המטבח הקטלוני בתל אביב. מסעדת הבסטה (צילום: מוטי מילרוד)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ