המלצות טעימות לסופ"ש: מרתף יין רומנטי, צידה לפיקניק בנחל

מרתף אבן עתיק ורומנטי לארוחה ויין בשישי בערב בזכרון יעקב, דוכן להצטיידות בדרך לפיקניק על גדות נחל ועוד הצעות לטיולים עם אוכל

אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין

במדור שבועי זה נגיש מדי יום שישי המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.שישי בבוקר: מאפים וחלות לשבת במפגש השייח' בירושלים מפגש השייח' היא רשת מאפיות ירושלמית כשרה בעלת שם. הסניף הראשון של הרשת, בשכונת תלפיות בירושלים, הזין את בלייני מועדון האומן 17 שלא ויתרו על סיום הלילה אצל השייח' והעמידו מול הכניסה שלו תור ארוך. מהתור הזה צמחה רשת עם סניפים במלחה, מודיעין, גבעת זאב, פסגת זאב שחלקם פועלים 24 שעות ביממה. בקרוב יפתחו סניפים בשוק מחנה יהודה וגבעת שאול. ההיצע כולל מעל 40 סוגי מאפים: מבורקסים, פיתות, פיצות בתנור לבנים, פיתות על סאג' ועד עוגות שמרים, רוגעלאך ועוגיות. ניתן לקנות ולשבת במקום או לרכוש הביתה ולאירועים. מאפה הדגל של השייח' הוא הסמבוסק שמגיע בצורות שונות לפי המילוי (14 שקלים, 16 שקלים בתוספת ביצה): סמבוסק משולש במילוי רוטב פיצה וגבינה צהובה, סמבוסק חצי ירח במילוי פטריות וסמבוסק מלבני משלב בולגרית וצהובה ועוד. מדברים שהסחלב של המאפייה הוא מהטובים שיש. טיול באיזור: מהסניף בגבעת זאב ניתן להמשיך דרום מזרחה ולהגיע לקבר נבי סמואל, הלא הוא שמואל הנביא. במקום, הקדוש ל- 3 הדתות, ניצבת מצודה צלבנית גבוהה הממוקמת בראש הר, ממנו ניבטת תצפית על איזור הרי ירושלים. במלחמת העצמאות חטיבת הראל ניסתה לכבוש את ההר אך ללא הצלחה. במלחמת ששת הימים, השלימה את המשימה והר זה עבר לשטח ישראל.היכן?  סניף הדגל באומן 23, ירושלים. סניף חדש בצומת גבעת זאב, מפגש כביש 436 ו-443.הכל התחיל בבליינים עם מאנצ'יז מהאומן 17. מפגש השייך (צילום: אורטל אלטרמן)

שישי בערב: מרתף יין רומנטי בזיכרון יעקב במרתף אבן עתיק בן 140 שנה, פתח עמוס מרוז באמצע שנות ה- 90 את קשטוניו - מרתף יין. המרתף הוא מבנה היסטורי ששימש כבית מעצר בתקופת השלטון העות'מאני ונותן תחושה של מקום סודי שמעטים יודעים עליו.  במרתף מגישים יינות איכותיים, בעיקר צרפתיים, איטלקיים, ספרדיים וישראלים. חשוך במרתף היין והבילוי המתנהל לאור נרות, מייצר אווירה מיוחדת ורומנטית.בתפריט מגישים לצד היין (כוס יין הבית כ- 30 שקלים) פלטות גבינות ובשרים עשירות המותאמות לכמות הסועדים, למשל, פלטת בשר מעושן של בשר בקר ואווז המתאימה לשניים או ארבעה; פלטה מעורבת של בשר וגבינות (130 או 260 שקלים); אנטריקוט ביין (80 שקלים); פילה בקר ביין (98 שקלים) וסלט ירקות אורגנים (40 שקלים). עבור כוס קוקטיל פסיפלורה תשלמו במרתף 35 שקלים.טיול באיזור:  מעבר לטיול ברחוב המייסדים ובו נקודות הסבר על ההיסטוריה המעניינת שלו, ניתן בזיכרון יעקב לטייל בגני הנדיב המרהיבים אשר מנציחים את פועלו של הברון רוטשילד. מהגנים יוצאים גם מסלולי טבע מעגליים יפים ומותאמים לכל הגילאים.היכן? המייסדים 56, זיכרון יעקובבמבנה פעל בית מעצר בתקופת השלטון העות'מאני. קשטוניו (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בבוקר: אוכל דרוזי ליד קיבוץ מעברות משפחת כיוף מעוספיה מעמידה כבר שבע שנים דוכן  בסמוך לכביש המוביל לקיבוץ מעברות ולנחל אלכסנדר. הדוכן אשר פתוח משעות הבוקר עד אחר הצהריים בשישי ושבת, מוכר לתושבי האזור ורבים מגיעים מדי שבוע כדי לאכול כיוף. יש הטוענים כי לכיוף יש את הפיתה הדרוזית הכי טובה בארץ.משפחת כיוף מוכרת בדוכן עלי גפן ועלי כרוב ממולאים באורז (20 שקלים לקופסא), חומוס, זיתים ולבנה שהם מכינים לבד, סמבוסק תרד או כבש מצוינים (10 שקלים ליחידה) וגולת הכותרת היא הפיתה הדרוזית הדקיקה והמעט מפוחמת שהם מכינים במקום מיד עם ההזמנה (14 שקלים). לפיתה ניתן לבחור מילוי של חומוס, שוקולד השחר או נוטלה, וכמובן, לבנה חמצמצה אליה תוכלו להוסיף סלט טאבולה, סלט מפלפלים חריפים, סלט גמבה ובצל, ירקות טריים ועוד, ללא תשלום נוסף. הפיתה של כיוף גדושה בטעמים ועלותה הוגנת.טיול באיזור: מתבקש לארוז את האוכל מכיוף ולאכול אותו על גדות נחל אלכסנדר המטופח והאטרקציות בו (גשר הצבים, מתקני שעשועים) או להמשיך מערבה לאזור חוף בית ינאי. מעט מדרום לסוכת המציל בחוף נמצא "מצפה ההעפלה" ובו שלט המנציח את 15 אניות המעפילים שהתגנבו לארץ ישראל דרך חוף זה בניגוד לחוקי המנדט הבריטי, הראשונה העפילה לפני 77 שנים.היכן? על כביש 5700 צפונית לכניסה לקיבוץ מעברות, מימין. היישר מהסירים של עוספייה. אוכל דרוזי של משפחת כיוף (צילום: אורטל אלטרמן)שבת בצהריים: הנסיכה מנצרת מסעדתדיאנא הפועלת בנצרת משנת 1964 כונתה לא מעט פעמים "נסיכה", ואכן, ביקור בה מצדיק את השם. דיאנא קרויה על שם בית הקולנוע "דיאנא" בו שכנה בהתחלה. המסעדה היתה צרה מלהכיל את הבאים ולכן, עברה לא מזמן למבנה חדש ומרווח יותר. במסעדה החדשה, עדיין בניצוחו של השף דוח'ול ספאדי, מציעים את התפריט הערבי העשיר של דיאנא הישנה, יחד עם מנות חדשות וטובות כדוגמת קובה נייה (בשר טלה נא עם צנוברים, בורגול ובצל מטוגן), סינייה קפתה (בשר טלה קצוץ ברוטב טחינה או עגבניות) ושרימפס על האש.ארוחה בדיאנא מתחילה בסלטים מצוינים ומנות ראשונות מעולות שיש למסעדה להציע. המומלצים ביניהם הם לבנה בטעמים (24 שקלים), סלט עלי כוסברה (20) או מסבחה (20 שקלים). בשלב המנות העיקריות כדאי לעשות הפוגה, לקום ולצפות בעבודה הנעשית במטבח דרך חלון שקוף ולראות את דוחול קוצץ ומתבל את בשר הקבב המפורסם, מנת הדגל של המקום (75 שקלים). מנה מומלצת נוספת היא מנת צלעות טלה הטריות צלויות על הגריל (125 שקלים). לסיום מתוק אבל לא מדי, לא לפספס את הכנאפה החמימה של דיאנא העשויה עם חמאה וגבינת עיזים (45 שקלים).טיול באיזור: מומלץ להמשיך לטייל בנצרת השופעת אתרים היסטוריים, להסתובב בשוק העתיק ולחזור עם מתנות למטבח הביתי. אפשר גם לטייל בהר הקפיצה (הר קדומים) הסמוך לנצרת ממנו נשקפת תצפית על כל עמק יזרעאל. מהר זה, על פי המסורת הנוצרית, תושבי נצרת ניסו להשליך את ישו אל מותו אך הוא הצליח לברוח.היכן? נצרת, אל מוטראן 5053/2 (בתוך בית המלון גרנד ניו).

במבנה החדש דוחול ספדי מכין אוכל לעיני הסועדים. מנה בדיאנא (צילום: דן קינן)יש לכם המלצות קולינריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ