טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצות טעימות לסופ"ש: מרתף יין רומנטי, צידה לפיקניק בנחל

מרתף אבן עתיק ורומנטי לארוחה ויין בשישי בערב בזכרון יעקב, דוכן להצטיידות בדרך לפיקניק על גדות נחל ועוד הצעות לטיולים עם אוכל

תגובות

שבת בבוקר: אוכל דרוזי ליד קיבוץ מעברות משפחת כיוף מעוספיה מעמידה כבר שבע שנים דוכן  בסמוך לכביש המוביל לקיבוץ מעברות ולנחל אלכסנדר. הדוכן אשר פתוח משעות הבוקר עד אחר הצהריים בשישי ושבת, מוכר לתושבי האזור ורבים מגיעים מדי שבוע כדי לאכול כיוף. יש הטוענים כי לכיוף יש את הפיתה הדרוזית הכי טובה בארץ.משפחת כיוף מוכרת בדוכן עלי גפן ועלי כרוב ממולאים באורז (20 שקלים לקופסא), חומוס, זיתים ולבנה שהם מכינים לבד, סמבוסק תרד או כבש מצוינים (10 שקלים ליחידה) וגולת הכותרת היא הפיתה הדרוזית הדקיקה והמעט מפוחמת שהם מכינים במקום מיד עם ההזמנה (14 שקלים). לפיתה ניתן לבחור מילוי של חומוס, שוקולד השחר או נוטלה, וכמובן, לבנה חמצמצה אליה תוכלו להוסיף סלט טאבולה, סלט מפלפלים חריפים, סלט גמבה ובצל, ירקות טריים ועוד, ללא תשלום נוסף. הפיתה של כיוף גדושה בטעמים ועלותה הוגנת.טיול באיזור: מתבקש לארוז את האוכל מכיוף ולאכול אותו על גדות נחל אלכסנדר המטופח והאטרקציות בו (גשר הצבים, מתקני שעשועים) או להמשיך מערבה לאזור חוף בית ינאי. מעט מדרום לסוכת המציל בחוף נמצא "מצפה ההעפלה" ובו שלט המנציח את 15 אניות המעפילים שהתגנבו לארץ ישראל דרך חוף זה בניגוד לחוקי המנדט הבריטי, הראשונה העפילה לפני 77 שנים.היכן? על כביש 5700 צפונית לכניסה לקיבוץ מעברות, מימין. היישר מהסירים של עוספייה. אוכל דרוזי של משפחת כיוף (צילום: אורטל אלטרמן)שבת בצהריים: הנסיכה מנצרת מסעדתדיאנא הפועלת בנצרת משנת 1964 כונתה לא מעט פעמים "נסיכה", ואכן, ביקור בה מצדיק את השם. דיאנא קרויה על שם בית הקולנוע "דיאנא" בו שכנה בהתחלה. המסעדה היתה צרה מלהכיל את הבאים ולכן, עברה לא מזמן למבנה חדש ומרווח יותר. במסעדה החדשה, עדיין בניצוחו של השף דוח'ול ספאדי, מציעים את התפריט הערבי העשיר של דיאנא הישנה, יחד עם מנות חדשות וטובות כדוגמת קובה נייה (בשר טלה נא עם צנוברים, בורגול ובצל מטוגן), סינייה קפתה (בשר טלה קצוץ ברוטב טחינה או עגבניות) ושרימפס על האש.ארוחה בדיאנא מתחילה בסלטים מצוינים ומנות ראשונות מעולות שיש למסעדה להציע. המומלצים ביניהם הם לבנה בטעמים (24 שקלים), סלט עלי כוסברה (20) או מסבחה (20 שקלים). בשלב המנות העיקריות כדאי לעשות הפוגה, לקום ולצפות בעבודה הנעשית במטבח דרך חלון שקוף ולראות את דוחול קוצץ ומתבל את בשר הקבב המפורסם, מנת הדגל של המקום (75 שקלים). מנה מומלצת נוספת היא מנת צלעות טלה הטריות צלויות על הגריל (125 שקלים). לסיום מתוק אבל לא מדי, לא לפספס את הכנאפה החמימה של דיאנא העשויה עם חמאה וגבינת עיזים (45 שקלים).טיול באיזור: מומלץ להמשיך לטייל בנצרת השופעת אתרים היסטוריים, להסתובב בשוק העתיק ולחזור עם מתנות למטבח הביתי. אפשר גם לטייל בהר הקפיצה (הר קדומים) הסמוך לנצרת ממנו נשקפת תצפית על כל עמק יזרעאל. מהר זה, על פי המסורת הנוצרית, תושבי נצרת ניסו להשליך את ישו אל מותו אך הוא הצליח לברוח.היכן? נצרת, אל מוטראן 5053/2 (בתוך בית המלון גרנד ניו).

במבנה החדש דוחול ספדי מכין אוכל לעיני הסועדים. מנה בדיאנא (צילום: דן קינן)יש לכם המלצות קולינריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו.

*#