טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טאפאס בשוק: שמח וטעים מול הגלים

שוק הנמל מבטיח הרבה דברים. מסעדת טאפאס בשוק היא היחידה שמקיימת. צבי גילת מצא מקום להיטען בו באנרגיה חיובית ובאוכל טעים ומשתלם

תגובות

על שוק האוכל בנמל אני קורא כבר כמה חודשים. מיזם יוצא דופן, אני מבין מהפרסומים, ברצלונה בזעיר אנפין, אולי קצת קטן יותר משוק הכרמל, אבל לא בטוח. לוקח לי זמן עד שאני מחבר את האגדה למציאות. בדמיוני ציירתי לי האנגר ענק ובו שוק מקורה המאכלס את מיטב המרכולת של שדות הארץ, וכולו משובץ במסעדות מגרות ובבתי קפה אינטימיים. מפרסומי היחצנים השוטפים את תיבת האימייל שלי הבנתי שיש שם מסעדה איטלקית, מסעדה יהודית, מסעדה שעיקר עניינה פירות ים, קצבייה שחבל על הזמן ובר טאפאס שכל העיר מצטופפת סביבו. ובכן, מקדם מינכאוזן עבד גם כאן. כשמסירים אותו מתברר שמדובר בהאנגר לא גדול ובו כמה דוכני ירקות חביבים, טריים, אבל לא ממש שוק. שהמסעדה היהודית היא בעצם דוכן שממנו אפשר לקחת אוכל מוכן הביתה, מסעדת פירות הים כנ"ל, מחירי הקצבייה מוכיחים כי עדיף להשקיע בפרות מאשר בנפט. אבל הטאפאס בר ששמו טאפאס בשוק הוא באמת כפי שתואר – מקום תוסס, צפוף, משובח. שוק הנמל - כל הפרטיםבר דמוי האות חי"ת צופה בגלים המתנפצים על המזח, היושבים סביבו צופים אל המטבח הפתוח ואל אנשי הצוות המשוטטים בתוך הבר, מכינים ומגישים את המנות הזעירות. בקבוקי היין מצוננים באגני קרח ומהם מוזגים המלצרים ישירות לכוסות, האווירה עולצת, נהנתנית וחוגגת את החיים. מצוין לארוחת צהריים קלה או לכוס יין ערבית מול הגלים. טאפאס בשוק (צילום: דודו בכר)התפריט הקבוע הוא דף לבן ופשוט מצופה ניילון קשיח, לצידו תפריט נוסף, קטן, של המנות המיוחדות להיום. מה הזמנו? הזמנו אנשובי אורטיז (רצועות של אנשובי ספרדי בשמן זית, 18 שקל), הזמנו כבד בלהבות (כבד עוף צרוב בצ'ילי ושום, 28 שקל), הזמנו סרדינים וארטה (סרדינים כבושים במלח וחומץ, קרם פרש ובצל ירוק, 37 שקל) וצ'ילי קון קרנה (תבשיל בשר עם צ'יפוטלה ושמנת חמוצה, 28 שקל). מה לא הזמנו? סלטים מבוססים על הירקות הטריים של השוק (נראו לנו בריאים מידי, 33-28 שקל), מטעמי כשרות ויתרנו על שרימפס, קלמרי ו"נקניקים ממסעות העולם של רענן" (42-28 שקל) ועוד. עיניכם הרואות: מחירי המנות לא גבוהים, פירוטן מגרה, רק מנה אחת עוברת את גבולות ה־45 שקל (נתח בקר משתנה, צרוב על הפלנצ'ה – 68 שקל). ההגשה נעימה ביותר – ארבעת נתחי האנשובי הגיעו בצלחת חרס שטוחה, מבהיקים משמן, מלאים מליחות מגרה; כבדי העוף הצרובים הגיעו בפנכה עמוקה, שוחים בשלולית של שמן ריחני, אבל זה לא מנע את העונג של חריפותם המעודנת; שני הסרדינים הכבושים הגיעו מפולטים, נחו על טוסטונים חביבים ונהנו מחברתה של גבעה רעננה של שמנת חמוצה; הצ'ילי קון קרנה היה קצת מאכזב, מעט השטיח את הטעמים המעוררים שהעלו המנות הקודמות ונסך כבדות מה, על אף שהמנה לא היתה גדולה. המנות מוגשות מהר לשולחן, מרחק הכתף הצר שעל הבר מאפשר הצצה קרובה למנה שהזמין זה שיושב לידך (הארטישוק על הפלנצ'ה - 24 שקל - נראה מבטיח, וכך גם חציל המאירי - פרוסה של חציל עם עגבניות לחות ופרוסת פטה של מחלבת המאירי - 21 שקל, אולי נזמין אותם בפעם הבאה). זהו מקום מצוין לארוחת צהריים קלה שתכליתה לא למלא את הבטן, אלא להיטען במצב רוח חיובי, או לכוס יין של ערב מול הגלים עם נשנושים ראויים. אם חזרתם משם הביתה עם צרור פטרוזליה, אתם בהחלט יכולים להצדיק את עצמכם ולומר שלא סתם הלכתם אחר תאוותיכם ההדוניסטיות, אלא פשוט יצאתם לעשות שוק וטעמתם משהו על הדרך.

בקטנה תפאורה: גלי הים, להבות המטבח, שוק הירקות, מושלםסביב הדלפק: נהנתניםשירות: זריז ויעילחיוך: ידידותי מאודשירותים: בשתי הקומותנגישות: מעלית נכים לקומת הגלריהחניה: בחניון הנמל, לא יקרשורה תחתונה: סוף סוף טאפאס בר כמו שצריך טאפאס בשוק - האנגר 12, שוק האוכל המקורה, נמל תל אביב. פתוח: ב'-שבת 23:00-8:00.

*#