המלצות טעימות לסופ"ש: שווארמה בקינמון, פיצה ביתית בוויתקין

איטליז-בוטיק בטירה, של יהודי וערבי, אוכל מרוקאי בפונדק 101, פיצות של החבר'ה בכפר ויתקין ושווארמת עגל בקינמון במסעדה משפחתית בפרדיס

אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין

במדור שבועי זה נגיש מדי יום שישי המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.שישי בבוקר: אטליז-בוטיק לבשר ומעדנים בטירה משק זמיר הוא מיזם של שיתוף פעולה יהודי-ערבי שפתחו ב-2006 הד זמיר ודר מוחמד נאסר ששואפים לקדם ולשפר את המודעות לבשר איכותי בארץ. עבורם בשר הוא שליחות והם מלווים קולינרית על ידי אביו של הד, גיתי, שהוא שף מאסטר המומחה לבשר. במעדניית הבוטיק שלהם בטירה, סמוך לכוכב יאיר, מוכרים השניים  בשרים, סלטים ומוצרי מזון נבחרים מהארץ ומהעולם. המעדנייה פתוחה בשישי עד שעות הצהריים המאוחרות ובשבת מבוקר עד ערב. מומלץ לעצור בה להצטייד במטעמים לטובת ארוחה בחיק הטבע או בבית. אפשר גם להשתמש בשירות המשלוחים של המעדנייה.כדאי מאד לנסות את צלעות הטלה המצוינות של המקום, לקנות אסאדו, צוואר או אוסובוקו טלה וקציצות קבב או המבורגר טריות המוכנות במקום (42-145 שקלים לקילו לפי סוג הבשר). לסופי שבוע מכינים במעדנייה גם סלטים, מעדנים ותבשילים מיוחדים כמו קובה, פטה כבד עוף, קישואים וכרוב ממולאים או חומוס ביתי.טיול באיזור: מי שמעוניין להמשיך לטייל, יכול לעצור ביקב ססלוב הסמוך, בקיבוץ אייל. ססלוב הוא יקב בוטיק משפחתי שנערכים בו סיורים וסדנאות בסופי שבוע.היכן? בכניסה המזרחית של טירה, סמוך לכוכב יאיר (מפה באתר המסעדה). שיתוף פעולה יהודי-ערבי של שני אוהבי בשר. משק זמיר (צילום: נמרוד גנישר)

שבת בערב: ארוחה ביתית בפונדק 101 שמעון רימון הידוע בכינויו כושי רימון, הקים בשנות השמונים את נווה המדבר המיתולוגי בכביש הערבה - פונדק 101 המכונה כך על שם מספר הקילומטרים בין הפונדק לאילת. המקום עבר תלאות ואף שריפה, אבל כיום פורח מתמיד ומשרת לקוחות היוצאים דרומה וזקוקים לעצירה למנוחה ואגירת כוחות. במתחם של רימון פועלים חנות, בית קפה שעומד להיות אחד המקומות הראשונים הכשרים בערבה וצימרים. את המסעדה במקום מפעילה הבשלנית רחל לוי, שמתמחה באוכל מרוקאי. ארוחה בשרית הכוללת מנה עיקרית, סלטים ביתיים טריים ותוספת עולה במקום 44 שקלים. המנה הבשרית המומלצת היא פרגיות וגם הגולאש של רחל מצוין. המעוניינים יכולים גם להזמין גם שווארמה הנעשית במקום.טיול באיזור: אפשר לטייל באיזור בנחל ברק שנטועים בו הרבה עצי ערבה ועשיר בנקיקים וגבי מים שמתמלאים אחרי שיטפון. ניתן גם לבקר בחוות האנטילופות הקרובה - חוויה אפריקאית בלב הערבה של ישראל.היכן? כביש הערבה, צומת מנוחה, 101 ק"מ צפונית לאילת. מסעדת בישולים מרוקאים של רחל לוי. פונדק 101 (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בצהריים: שווארמה עגל עסיסית בפרדיס רבים חולפים ליד צומת פרדיס הגדולה והמרכזית, אבל רק מעטים יודעים שבתוך הכפר הערבי (מועצה מקומית אם לדייק) קיימות פנינים קולינריות. אחת מהן היא המסעדה המזרחית הקטנה באב אלחארה של הזוג אל חארה. המסעדה משרתת את עוברי האורח שמכירים אותה וחוזרים אליה שוב ושוב ואת תושבי הכפר. מנת הדגל של המקום היא השווארמה ובני הזוג המפעילים את המקום טוענים כי הסוד שלה הוא ההרכה העדינה והסבלנית של השיפוד.במחיר 35 שקלים בצלחת או 25 שקלים בבאגט גדול מקבלים מנת שווארמה מכובדת, סלטים הנעשים במקום ותוספת צ'יפס. במשך השבוע מורכב שיפוד השווארמה מבשר הודו ובשבתות מבשר עגל טרי מתובל בקינמון. ניתן במחיר זהה לקבל מנת קבב עגל, מעורב או נקניקיות חריפות המוכנות במקום.טיול באיזור: המגיעים לאיזור יכולים להמשיך לטייל ברכס הרי הכרמל הסמוך ושפע המסלולים הקיימים בו או לנסוע לשמורת הטבע שבחוף הבונים.היכן? כניסה דרומית של פרדיס, ימינה בכיכר ומיד שמאלה.שווארמה הודו או מבשר עגל מתובל בקינמון. באב אלחארה (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בערב: פיצה שמחה בכפר ויתקין רועי שבתאי, מוזיקאי שרצה להשלים הכנסה, נהג להכין פיצות בתנור עצים בקרוואן בו הוא גר. כשההזמנות התרבו, הוא החליט לפתוח מקום שיספק אוכל טוב ואווירת פאב יחד עם חברו גל. במקום שלהם "פאב הפיצה העברי הראשון" המכונה גם פשוט שבתאי, יש אווירה קלילה ושכונתית, האוכל טעים והפיצה לא איבדה מקיסמה. קהל החברים שנהגו להגיע בתחילה התרחב, שמו של שבתאי תפס תאוצה וכמעט כל ערב המקום הומה ושמח.בשבתאי תוכלו להזמין פיצות בשלושה גדלים: קטנה, בינונית וגדולה (32, 52, 62 שקלים) ולבחור מבין התוספות הסטנדרטיות או המיוחדות: אנטיפסטי, ארטישוק, פפרוני, אנשובי, רוטב ראגו, פרגיות, שרימפס חריף וגבינת סנט מור. הפפרוני מומלץ. בתפריט גם פיצות מקמח מלא או נטול גלוטן. חוץ מפיצות יש גם סלטים, כריכים ופסטות.טיול באיזור: באיזור אפשר לטייל בחורבת סמרה הסמוכה לנחל אלכסנדר שבה מבנה מהתקופה העות'מאנית ששימש לאחר מכן כבית אחוזה. אפשר גם לצאת מחוות חבצלת לטיול סוסים בשקיעה.היכן? בכניסה המזרחית לכפר ויתקיןמקום הומה ושמח של מוזיקאי וחברים. פאב הפיצה העברי (צילום: אורטל אלטרמן)יש לכם המלצות קולינאריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ