טעמי הגלידה החדשים: מטירמיסו ועד קצח

חוויה ממאתגרת עם סורבה סלרי או בזיליקום, גלידת טירמיסו אלכוהולית מעולה או טעם האגן דאז ממכר. בדיקה של טעמי הגלידה החדשים לקיץ

מערכת עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מערכת עכבר העיר אונליין

באירופה ובאיטליה בפרט, נפוצות גלידריות קלאסית שפועלות שנים ומגישות את אותם טעמים מנצחים. גדולתן היא בקביעות וביציבות שלהן. הקהל יודע שטעם השוקולד יהיה זהה לעד וחוזר בכל קיץ לעוגן של הפינוק הקבוע. בישראל, הקהל תאב חידושים וסטארט אפיסטי והגלידריות, בהתאם, לא מפסיקות להתחדש. הטעמים שיצאו לקיץ הקרוב הם לא אחת הרפתקניים ומציעים הרבה עניין. עוד אספקט מעניין היא התחרות הצמודה בין יצרני הגלידות התעשייתיות לגלידריות הבוטיק. כשמדובר בשקילה של חברת גלידה גדולה ואיכותית כמו בן אנד ג'ריז או האגן דאז, לגלידה של יצרן מקומי קטן ומוקפד, הבחירה לא מובנת מאליה. שניהם מציעים גלידה איכותית ברמה דומה ומשאירים את הגלידות התעשייתיות והדלילות בקופסאות הפלסטיק המשפחתיות, הרבה מאחור. פערי האיכות בשוק גדולים. אבל גם פערי המחיר מאידך. לטעמנו לא ניתן להשוות בין בילוי מתוק, זול ומהיר עם גלידה תעשייתית לחוויה קרירה של גלידת שמנת איכותית שעולה קצת יותר. אבל שכל אחד ישמין בדרך המועדפת עליו. 

הקראנץ' שיטשטש אתכם - האגן דאז

הטעמים החדשים של האגן דאז הם גלידת קרמל עם שברי ביסקוויט בלגי על בסיס סוכר חום, וגלידת שוקולד עם פרלינים פריכים ורוטב קרמל במרקם קרמי. 

חוות דעת: הטעם הראשון מוצלח אבל השני ממכר לגמרי. קשה לתאר את הקרנצ'יות של הפרלינים ואת נגיעות השוקולד העשיר שמתחבאות בתוך הגביע ומגיעות במינון מושלם. החיטוט בגביע ההאגן דאז החדש עם כפית ארוכה הופך למסע שקשה להפסיק, בחיפוש אחרי הקראנץ' הבא. בלי שמרגישים מתחסל חצי גביע והתשוקה לפרלינים ולגלידה הטובה שעוטפת אותם, רק גדלה. נכון שבן אנד ג'ריס הם מתחרים חזקים והולמים אבל עם הטעם הזה של האגן דאז קשה להתווכח.מחיר: 31.90 שקלים ל-500 מ"ל.ציון סופי: 9.2 טעם קרמל שגרם לאיבוד השליטה והכבוד העצמי. האגן דאז (צילום: יח"צ)הגלידריה הכי מאתגרת - וניליה

לא ספק הגלידרייה המעניינת והנועזת ביותר לקיץ זה. הטעמים החדשים של וניליה הם מפתיעים ויאתגרו גם את חובבי הגורמה הגדולים. כניסה לגלידרייה של וניליה משולה לכניסה למטבח של שף מוכשר ומעז שבא לעבודה כדי לאתגר את עצמו ומצפה ללקוחות שיעלו איתו על הגל. בין הטעמים החדשים שלהם יש כמה נורמטיבים כמו פאי פקאן, פאי לימון, פאי פרג ועוגת גבינה פירורים אבל גם גלידת בזיליקום עם מרקחת מנדרינה, גלידת עשרת התבלינים, גלידת יוגורט "של פעם" עם קרם קצח שכמי, גלידת עץ אלון וגלידת מרשמלו. בדקנו את הטעמים המתאגרים.

חוות דעת: לגלידת 10 התבלינים היה טעם דומיננטי של בהרט ופלפל שחור והיא היתה אוריינטלית ומסעירה. לא משהו שזוללים ממנו בלי סוף אלא טעם שמפנימים באיטיות ובהדרגה ומתענגים על הייחוד שבחוויה. לגלידת קולי בזיליקום ומרקחת בזיליקום היה צבע ירוק ממגנט וטעם צלול ורענן של בזיליקום טרי. היא היוותה מרענן חיך מושלם ותצלח מאד כקינוח לארוחות בשריות. היא הזכירה מאד סורבה סלרי מוצלח של וניליה שמתאים למי שאוהבים סלרי כל כך עד שהם מוכנים לקבל אותו גם כקינוח. לו רק היו מוסיפים פקאנים לסורבה הסלרי, היה מתקבל טעם מדוייק של סלט ולדורף  - מהסלטים המושלמים שיש. לא טעם קל לאימוץ, אבל כזה שמשקשק את החיך ויתחבב על חובבי הרפתקאות קולינריות. גלידת "יוגורט של פעם" עם קרם קצח משכם וחמניות מקורמלות, היתה האוונגרדית מכולן. הטעם המיידי שלה הזכיר בורקס אבל האפטר טייסט היה מושך ומפתיע. הטעם הזה יכול להבהיל את מי שמצפים לטעם אופייני של גלידה אבל עם זאת לספק הרבה עניין. טעם חדש של משמש  צרפתי מחבל רוסיון היה נחמד אבל לא בעל טעמי פרי מובהקים. לא מדובר בטעם שמתמכרים אליו אלא בטעם משלים לאוהבי גלידה בטעם פירות. בגלידת מרשמלו ורודה היו שבבי סוכריות מרשמלו והיא לא היתה מתוקה במיוחד. טעם נחמד למי שלא נרתע מחומרים סינתטיים. טוב למי שמחפש גרסה עדינה לאוכל ג'אנק.מחיר: חצי ק"ג  44 שקלים; רבע  ק"ג  63 שקלים; 1 ק"ג  82 שקלים.ציון סופי: 9

יש סורבה סלרי או בזיליקום וגם גלידת קצח. וניליה (צילום: יוראי ליברמן)טירמיסו אלכוהולי ומעז - אייסברג

בין הטעמים החדשים של רשת הגלידריות האיכותית אייסברג היו כמה מרשימים ביותר וכמה פחות. טעמים קודמים שיוצרו ברשת יצרו סטנדרטים שקשה להגיע אליהם והכוונה לטעם הקולפי ההודי עם הפיסטוקים ומי הוורדים, ולגלידה בטעם קפה שחור שהכין עבור הרשת השף חיים כהן בקיץ שעבר.חוות דעת: השוס הגדול הוא גלידת הטירמיסו שפותחה הקיץ ומורכבת ממסקרפונה - גבינת שמנת איטלקית בעלת 30% שומן, בישקוטים, אספרסו, קקאו כהה והתוספת האישית שהכניס השף החדש של אייסברג - גראפה, שמחליפה את יין המרסלה המסורתי. ללא ספק טעם מרגש וקרוב לשלמות שלא נועד ללקוחות צעירים, על שום שהוא אלכוהולי בלי להתבייש. הטירמיסו היה כל כך מרשים עד ששלושת הטעמים החדשים האחרים של אייסברג החווירו לידו. סורבה פטל – שילוב בין פטל אדום ופטל שחור מיובאים, היה נחמד אך לא יוצא דופן ולא שונה מאד מטעמי סורבה פירות בגלידריות אחרות, שהן מוצלחות פחות מאייסברג. נוטלה – גלידה שניכר שהשתמשו להכנתה בכמות גדולה של נוטלה, הפגינה טעמי שוקולד שגורים. גם גלידת קוקו-שוקו שבה שכבות של שוקולד כהה וגלידת קוקוס לא הצליחה להיחקק בזכרון. מחיר: גביע גלידה בגדלים משתנים 14-24 שקלים. ק"ג גלידה – 82 שקלים. ציון סופי: 8חמישה טעמים חדשים ואחד שהבריק. גלידת קוקו שוקו של אייסברג (צילום: יח"צ)להחליק בננה - דולצ'ה מלודי

המטרה העיקרית של יוצרי הטעמים החדשים של גלידריית דולצ'ה מלודי היתה כניראה לשבור שיגרה ולא לשעמם. כאן לא פונים לקהל שמרן שנאמן לטעמי שוקו, תות ולפעמים מתפרע עם וניל -עוגיות. הטעמים החדשים שלהם הם בננה מסקרפונה, בניולוזה - פחזניות קטנות, גזר-ג'ינג'ר, פינגווין ועוד.

חוות דעת: גלידה בטעם בננה - מסקרפונה הזכירה את הפרי לטובה. המרקם היה טוב והגלידה לא נמסה מהר. לגלידה בטעם אגוז לוז היה מרקם טוב אבל טעם עז ומתוק מדי. טעם שהוא לא באמת הכרחי או מקורי בשום צורה.

מחיר: כדור בודד - 13 שקלים, שני כדורים - 18 שקלים, מארז של 1 ק"ג - 78 שקלים.ציון סופי: 7.8גלידת הבננה תשמח את אוהבי הפרי. גלידות דולצ'ה מלודי (צילום: יח"צ)שלגון רימון מוסיף המון - גלידות פלדמן

חברת הגלידות הוותיקה הוציאה קרחון גלידל פרי אייס תה אפרסק בעל 22 קלוריות ושלגון יוגורט וסורבה רימונים בעל 72 קלוריות.חוות דעת: את קרחון האייס תה בטעם אפרסק לא אהבנו בכלל. השילוב בין תה, אפרסק וקרחון, לא צלח. לעומת זאת, שילוב היוגורט והרימונים הניב שלגון נהדר והרמוני שללא ספק נחזור אליו בעונה החמה. גם בזכות כמות הקלוריות המתחשבת.מחיר: שמונה יחידות של קרחון גלידל פרי אייס תה אפרסק -  31 שקלים. חבילת שש יחידות של שלגון יוגורט רימונים:  29.90 שקלים.סורבה רימונים וקרחון אפרסק. גלידות פלדמן (צילום: יח"צ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ