${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעמי הגלידה החדשים: מטירמיסו ועד קצח

חוויה ממאתגרת עם סורבה סלרי או בזיליקום, גלידת טירמיסו אלכוהולית מעולה או טעם האגן דאז ממכר. בדיקה של טעמי הגלידה החדשים לקיץ

תגובות

באירופה ובאיטליה בפרט, נפוצות גלידריות קלאסית שפועלות שנים ומגישות את אותם טעמים מנצחים. גדולתן היא בקביעות וביציבות שלהן. הקהל יודע שטעם השוקולד יהיה זהה לעד וחוזר בכל קיץ לעוגן של הפינוק הקבוע. בישראל, הקהל תאב חידושים וסטארט אפיסטי והגלידריות, בהתאם, לא מפסיקות להתחדש. הטעמים שיצאו לקיץ הקרוב הם לא אחת הרפתקניים ומציעים הרבה עניין. עוד אספקט מעניין היא התחרות הצמודה בין יצרני הגלידות התעשייתיות לגלידריות הבוטיק. כשמדובר בשקילה של חברת גלידה גדולה ואיכותית כמו בן אנד ג'ריז או האגן דאז, לגלידה של יצרן מקומי קטן ומוקפד, הבחירה לא מובנת מאליה. שניהם מציעים גלידה איכותית ברמה דומה ומשאירים את הגלידות התעשייתיות והדלילות בקופסאות הפלסטיק המשפחתיות, הרבה מאחור. פערי האיכות בשוק גדולים. אבל גם פערי המחיר מאידך. לטעמנו לא ניתן להשוות בין בילוי מתוק, זול ומהיר עם גלידה תעשייתית לחוויה קרירה של גלידת שמנת איכותית שעולה קצת יותר. אבל שכל אחד ישמין בדרך המועדפת עליו. 

הקראנץ' שיטשטש אתכם - האגן דאז

הטעמים החדשים של האגן דאז הם גלידת קרמל עם שברי ביסקוויט בלגי על בסיס סוכר חום, וגלידת שוקולד עם פרלינים פריכים ורוטב קרמל במרקם קרמי. 

לא ספק הגלידרייה המעניינת והנועזת ביותר לקיץ זה. הטעמים החדשים של וניליה הם מפתיעים ויאתגרו גם את חובבי הגורמה הגדולים. כניסה לגלידרייה של וניליה משולה לכניסה למטבח של שף מוכשר ומעז שבא לעבודה כדי לאתגר את עצמו ומצפה ללקוחות שיעלו איתו על הגל. בין הטעמים החדשים שלהם יש כמה נורמטיבים כמו פאי פקאן, פאי לימון, פאי פרג ועוגת גבינה פירורים אבל גם גלידת בזיליקום עם מרקחת מנדרינה, גלידת עשרת התבלינים, גלידת יוגורט "של פעם" עם קרם קצח שכמי, גלידת עץ אלון וגלידת מרשמלו. בדקנו את הטעמים המתאגרים.

חוות דעת: לגלידת 10 התבלינים היה טעם דומיננטי של בהרט ופלפל שחור והיא היתה אוריינטלית ומסעירה. לא משהו שזוללים ממנו בלי סוף אלא טעם שמפנימים באיטיות ובהדרגה ומתענגים על הייחוד שבחוויה. לגלידת קולי בזיליקום ומרקחת בזיליקום היה צבע ירוק ממגנט וטעם צלול ורענן של בזיליקום טרי. היא היוותה מרענן חיך מושלם ותצלח מאד כקינוח לארוחות בשריות. היא הזכירה מאד סורבה סלרי מוצלח של וניליה שמתאים למי שאוהבים סלרי כל כך עד שהם מוכנים לקבל אותו גם כקינוח. לו רק היו מוסיפים פקאנים לסורבה הסלרי, היה מתקבל טעם מדוייק של סלט ולדורף  - מהסלטים המושלמים שיש. לא טעם קל לאימוץ, אבל כזה שמשקשק את החיך ויתחבב על חובבי הרפתקאות קולינריות. גלידת "יוגורט של פעם" עם קרם קצח משכם וחמניות מקורמלות, היתה האוונגרדית מכולן. הטעם המיידי שלה הזכיר בורקס אבל האפטר טייסט היה מושך ומפתיע. הטעם הזה יכול להבהיל את מי שמצפים לטעם אופייני של גלידה אבל עם זאת לספק הרבה עניין. טעם חדש של משמש  צרפתי מחבל רוסיון היה נחמד אבל לא בעל טעמי פרי מובהקים. לא מדובר בטעם שמתמכרים אליו אלא בטעם משלים לאוהבי גלידה בטעם פירות. בגלידת מרשמלו ורודה היו שבבי סוכריות מרשמלו והיא לא היתה מתוקה במיוחד. טעם נחמד למי שלא נרתע מחומרים סינתטיים. טוב למי שמחפש גרסה עדינה לאוכל ג'אנק.מחיר: חצי ק"ג  44 שקלים; רבע  ק"ג  63 שקלים; 1 ק"ג  82 שקלים.ציון סופי: 9

המטרה העיקרית של יוצרי הטעמים החדשים של גלידריית דולצ'ה מלודי היתה כניראה לשבור שיגרה ולא לשעמם. כאן לא פונים לקהל שמרן שנאמן לטעמי שוקו, תות ולפעמים מתפרע עם וניל -עוגיות. הטעמים החדשים שלהם הם בננה מסקרפונה, בניולוזה - פחזניות קטנות, גזר-ג'ינג'ר, פינגווין ועוד.

חוות דעת: גלידה בטעם בננה - מסקרפונה הזכירה את הפרי לטובה. המרקם היה טוב והגלידה לא נמסה מהר. לגלידה בטעם אגוז לוז היה מרקם טוב אבל טעם עז ומתוק מדי. טעם שהוא לא באמת הכרחי או מקורי בשום צורה.

חברת הגלידות הוותיקה הוציאה קרחון גלידל פרי אייס תה אפרסק בעל 22 קלוריות ושלגון יוגורט וסורבה רימונים בעל 72 קלוריות.חוות דעת: את קרחון האייס תה בטעם אפרסק לא אהבנו בכלל. השילוב בין תה, אפרסק וקרחון, לא צלח. לעומת זאת, שילוב היוגורט והרימונים הניב שלגון נהדר והרמוני שללא ספק נחזור אליו בעונה החמה. גם בזכות כמות הקלוריות המתחשבת.מחיר: שמונה יחידות של קרחון גלידל פרי אייס תה אפרסק -  31 שקלים. חבילת שש יחידות של שלגון יוגורט רימונים:  29.90 שקלים.סורבה רימונים וקרחון אפרסק. גלידות פלדמן (צילום: יח"צ)

*#