${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האחים ירזין: "מסעדות יוקרה זה משעמם"

האחים יורם וארי ירזין, מהמסעדנים החזקים בארץ (רשת מוזס, טוני וספה, קפה איטליה, עד העצם, טאפאס בנמל ועוד), חוזים את הטרנד הבא, מפרגנים למקום החדש של מאיר אדוני ומדברים גם על הכישלונות

תגובות

כבר למעלה מ-20 שנה שקהל אוהבי המסעדות עוקב אחרי המקומות של האחים יורם וארי ירזין  ומקפיד להגיע. המסעדות הרבות שפתחו השניים עד היום הן תמיד מדוברות ומשפיעות ולא נראה שמגע הקסם של השניים עומד להיעלם. העסק הוותיק ביותר בבעלותם היא מסעדת עד העצם שפועלת כבר מ-1988, חוץ ממנה שייכות להן מסעדת  זוזוברה, רשת מוזס הידועה בהמבורגרים שלה, רשת הפיצות טוני וספה, מסעדת קפה איטליה האלגנטית והגדולה במזרח תל אביב והמיזם הקליל האחרון - “טאפאס בנמל", הפועלת בשוק המקורה בנמל תל אביב.הפגישה עם האחים מתקיימת בקפה איטליה, מסעדה שנדמה שהם גאים בה במיוחד. המסעדה נפתחה לפני שלוש שנים אחרי שריפה בצ'ימיצ'נגה, מהמצליחות והמעניינות במסעדות תל אביב. במקום לפתוח את צ'ימיצ'נגה  מחדש, החליטו הירזינים באותה נקודת זמן לחזור לחלום ישן ולפתוח בחלל הגדול מסעדה איטלקית פשוטה וטובה שתגרום להם להרגיש בבית. המשימה בעליל הצליחה וקפה איטליה היא כרגע מהאהובות שבמסעדות תל אביב, וידועה באוכל טוב ואלגנטי ובאווירה קלילה ונעימה.

בשונה מהמצופה ממסעדנים מצליחים, עסוקים ווותיקים, השניים מציגים חזות נינוחה ופתוחה ומדברים חרש. יורם הוא הבכור ומנהל את העסקים בפועל. הוא נוטה להתנסח ברהיטות ודיוק ולהתרענן, באופן לא אנין, עם קולה. ארי, השף, הוא פחות איש של מילים. כשהוא מראה את המטבח המרשים של "קפה איטליה"  והשיחה עוברת לאוכל, עיניו מתעוררות וניכר שהדבר בדמו."הרבה מסעדנים חושבים לטווח קצר". זוזוברה של האחים ירזין (צילום: דודו בכר)איזה דברים טעימים אתם מביאים מחו"ל?"פעם היינו מביאים הכל, היום רק סלמי ופרושוטו מאיטליה".

אם לא הייתם מסעדנים, מה הייתם?יורם: "מהנדס טילים. הייתי מפתח את כיפת ברזל לפני הרבה שנים". ארי: "רועה כבשים".מה שומר אתכם חיים ובועטים?יורם: "אוכל, אוכל, יין, מנצ'סטר יונייטד ואהבה". ארי: "אישתי".מה מרגיז אתכם?יורם: "למדתי לא להתרגז משום דבר". ארי: "חוסר אכפתיות".

מה היעדים הבאים שלכם?יורם:"פתיחת סניף של מוזס באילת ולהישאר בריא". ארי: "צליחת הכינרת".איזו טעות נפוצה מסעדנים עושים?"חשיבה לטווח קצר. הרבה מסעדנים חושבים איך להחזיר את ההשקעה במקום איך לעשות מקום טוב".

איך תאפיינו את הקהל הישראלי?"סקרנים עם תאוות חיים בולטת. כולם רוצים להיות בעניינים. הצעירים אוהבים לבלות במסעדות". ארי: "ישראל היום היא כמו לונדון, יש בה הכל. כבר לא מדברים בארץ על מסעדות בחו"ל כמו פעם".

איזו ארוחה הייתם מוכנים לאכול יום-יום לשארית חייכם?"אספרגוס, סטייק, צ'יפס וסלט ירוק".

איזו מסעדה שלכם נכנסה לכם במיוחד ללב?יורם: "בירנבאום ומנדלבאום. זה מקום שגם היום היינו רוצים להיכנס ולאכול בו. אין לנו בעיה להודות שהיא לא ממש הצליחה". ארי: "אני תמיד אומר שכנראה שלא היינו מספיק טובים שם ושעממנו את הקהל. כשמדובר בבשר, קשה להשיג תמיד סחורה באותה איכות וזה בעייתי. חוץ מזה, היא לא היתה מסעדה שמחה"."לא היינו מספיק טובים בבירנבאום ומנדלבאום ושיעממנו". האחים ירזין (צילום: יח"צ)

איפה אתם הכי אוהבים לאכול בישראל?הם מנסים, "הבית התאילנדי?" ואז מודים, "זה קל לתת את התשובה הזאת כי אין למקום הזה מתחרים". כשאני מתעקשת, הם יורים: "שילה, הרברט סמואל, רפאל, טוטו ובראסרי (יורם) או קופי בר (ארי)“. תשובה דיפלומטית לא פחות שכוללת את כל השמות הנכונים.איזה שף אתם מעריכים?“חוץ מברק אהרוני השף שלנו בטפאס בנמל, יש לנו הערכה לירון שלו ממסעדת טוטו, ולמאיר אדוני מכתית.  אנחנו מאד מחכים לאוכל הפשוט שאדוני יכין במקום החדש שלו בתל אביב. אנחנו אוהבים גם את הראש של החבר'ה הצעירים מהבסטה ומעריכים מאוד את העבודה של יורם ניצן ממול ים. יש לו סגנון אירופאי שאין בארץ". “יש המון שפים מוכשרים שמתבלבלים" אומר יורם. “כותבים עליהם כמה שורות והם שוכחים שהם בסך הכל טבחים ולא גילו תרופה לסרטן". ארי:  "לשפים יש אגו ענק, כמו לכל האמנים".מה זו פלצנות בעינכם?יורם: "לקוח שמדבר על יין ואין לו מושג על מה הוא מדבר". ארי: “ניים דרופינג, רדוד".ומצד המסעדנים?יורם: “להגיד שהקהל טמבל ולא מבין".  ארי "אין מה להבין. כשמקום הוא טוב, הקהל מרגיש בזה ולהיפך".לאיזו מסעדה תל אביבית אתם מתגעגעים?“דלידג. הפעיל אותה מקצוען ברמות על. היו להם את המלפפון החמוץ והאיקרה הכי טובים שיש. בכלל חסרה בתל אביב מסעדת דגים טובה".ירזינים: "אנחנו מתפעלים במיוחד כשיש אמת במסעדה". בורגרים במוזס (צילום: יח"צ)אתם עדיין מתרגשים כשאתם הולכים למסעדות?“כשאנחנו יושבים במקום טוב ומתרגשים, מי שיושב לידנו יכול להיות בטוח שזו הפעם הראשונה שלנו במסעדה. אנחנו מתפעלים במיוחד כשיש אמת במסעדה. כשהכל מתקתק בלי תחושת מאמץ".

מה יהיה הטרנד הבא באוכל?יורם "האופנה של מנות קטנות תמשיך להתקיים ותתפוס כיוונים חדשים. אנשים יוצאים היום יותר ורוצים להנות בלי להעמיס על הבטן. יש מנות קטנות שהן בעצם מנה עיקרית בגרסה מוקטנת ויש טאפאס שנועדו להיות כאלה. מי שיבלטו ויובילו הן מנות עם מורכבות, עניין ויצירתיות. עוד טרנד שיתחזק הוא השילוב של בר ומסעדה. אנשים אוהבים את החיבור. זה מסביר גם את המספר הקטן של מסעדות עילית, סופר פורמליות ומתוחכמות בישראל. הן פשוט משעממות והפער אצלן בין איכות למחיר, מרגיש לא מוצדק". בשלב הזה יורם צריך לעזוב וללכת לנמל. החל מהשבוע טפאס בנמל תיפתח רק בערבים ויש עבודת הכנה רבה. לפני שאנחנו נפרדים, אני מספיקה לשאול את ארי מה הוא הכי אוהב לבשל ומקבלת את התשובה הנצחית: “פסטה".  גם כשהם נשאלים מה הסוד של מסעדת עד העצם הם מנפיקים בלי להסס, תשובה בסיסית ופשוטה. כזו שמניבה למסעדן שמבין ומבצע אותה היטב, הרבה כסף:  "בשר ותפוחי אדמה", הם אומרים, "הם תמיד יהיו באופנה".

*#