המלצות טעימות לסופ"ש: בראנץ' חלומי וארוחה דרוזית הוגנת

בראנץ' ב"מקום בלב" החלומית והירוקה ברעננה, ארוחה דרוזית טעימה והוגנת בעוספייה, וארוחה אירופאית בקיבוץ מעברות. מקומות שכדאי לפקוד בסופ"ש

אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין

במדור שבועי זה נגיש מדי יום שישי המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.שישי בבוקר: סיור ביקב צרעה בקיבוץ צרעה שוכן אחד מיקבי הבוטיק הראשונים בישראל. היקב הוקם על ידי חלוץ יקבי הבוטיק בארץ, רוני ג'יימס ז"ל. ג'יימס קידם את תעשיית היין בארץ והיווה השראה ליקבים רבים. כרמי היקב שבהרי ירושלים נמצאים על אדמת סלע וגיר שאינה קלה לגידול ענבים, אך עם זאת, היינות נהדרים ומשנת 1994 הם פרצו לשוק. יינות היקב זכו בפרסים רבים בתחרויות בארץ ובעולם ומשנת 2002 הפכו לכשרים.ביקב נערכות סדנאות שמוסבר בהם על תפיסת ה"טרואר" הצרפתית הקושרת בין מקום גידול הענבים לבין הארומה, הטעם והצבע של היין המופק מהם. סוגי היין המופקים ביקב אינם נקראים על שם זן הענבים מהם היין מופק אלא על שם הכרמים בהם גדלים הענבים (נווה אילן, גבעות החלוקים, שורש). בגלל שלא כדאי לשתות על בטן ריקה, תמיד ניתן למצוא בסדנאות כיבוד עשיר. עלות הסדנאות 70-110 שקלים, בהתאם לאורך הסדנא. כדאי לרכוש בקבוקי יין מהחנות במקום (80-100 שקלים).למעוניינים להמשיך לטייל באיזור מומלץ לבקר ב שבהרי ירושלים. האזור פורח בתקופה זו של השנה ולצמחייה הירוקה מתווספת פריחה צבעונית. ניתן לשלב גם כניסה למערת התאומים ובה נטיפים, עטלפים וזקיפים ולשם כך רצוי להצטייד בפנסים.היכן: יקב צרעה - בתוך קיבוץ צרעה בהתאם לשילוט.יינות איכותיים במחירים הוגנים. חנות היין של יקב צרעה (צילום: דניאל צ'צ'יק)

שישי בצהריים: בראנץ' בריא במקום בלב

מסעדת הוקמה ברעננה לפני כ- 10 שנים. בעליה, חיים שסטל, יצר מסעדת גן מקסימה הפועלת במבנה אבן. סביבו פורח גן מלא הפתעות, גשרים קטנים, שולחנות בפינות נסתרות, פיכפוך מים זורמים ואף קירקורי צפרדעים. בגן מגדלים ירקות אורגנים וצמחי תבלין שמשולבים במנות התפריט. המסעדה פועלת מדי יום אך רצוי לתאם את הביקור מכיוון שבמקום נערכים גם אירועים.בבקרי יום שישי בבוקר מוצע במקום בופה של ארוחת בוקר שבו לחמים טריים הנאפים בתנור המסעדה, גבינות, סלטים, דגים מלוחים שתייה קלה ושתייה חמה. העלות: 58 שקלים. התפריט מושקע ושווה עיון. אל תוותרו על הפוקצ'ה בליווי המטבלים (28 שקלים) ועל מנת הדגל של המקום - רול עיזים הנאפה בתנור האבן ועשוי ממעטפת בצק פריכה במילוי חציל קלוי, גבינת עיזים, פלפל בתחמיץ בליווי סלט עלי בייבי (62 שקלים).אם ברצונכם לטייל באיזור, אל תשכחו את  הגדול והמדובר שבו שבילי הליכה ואופניים, אגם שניתן לשוט בו, מתקני עץ, פינת חי ועוד.היכן: - פרדס משותף 5, רעננה.

פכפוך מים, צמחייה מפוארת ושולחנות אינטימים בגן. מקום בלב (צילום: דודו בכר)

שישי בערב: יין, גבינות ואוכל טוב בקיבוץ מעברות ברוך וריבה וולף מקיבוץ מעברות הקימו את , מסעדה הסמוכה לחנות יין, גבינות ומוצרי מעדנייה אחרים. המסעדה ממוקמת במבנה אבן גדול ששימש בעבר כחדר קירור בקיבוץ. בית הקירור הפך למסעדה שגם מאפשרת לקיים במקום אירועים קטנים ומעבירים בה סדנאות קולינריות שונות.באי המקום מוזמנים לבחור יין מהחנות הצמודה ולשתות אותו בארוחה במקום, תמורת דמי חליצה בסך 25 שקלים. בתפריט מנות בשר וגבינות. בעוד מספר שבועות יתחלפו המנות והתפריט יהפוך לאירופאי יותר בייעוצו הקולינארי של השף מאיר דנון ובהפקת השף אורי תנא. כרגע תוכלו ליהנות שם מפטה כבד עוף ואניס ביין מוסקט (44 שקלים), פפרדלה דל מר- פסטה עם פירות ים (58 שקלים), אנטריקוט 300 גרם או מדליוני פילה בקר בליווי ניוקי (116 שקלים).המסעדה סמוכה לטיילת הסמוך הנקרא על שם המלך החשמונאי אלכסנדר ינאי. כדאי  להמשיך על טיילת הנחל מערבה עד לגשר הצבים. שם צופים בצבים רכי שריון מתת זן מיוחד הקיים רק בארץ, שגודלם יכול להגיע עד ל- 120 ס"מ.היכן:  - קיבוץ מעברות, שמאלה בכניסה לקיבוץ ומעקב אחרי השילוט לבית היין. מסעדה אירופאית הסמוכה לנחל אלכסנדר. בית היין (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בצהריים: ארוחה דרוזית מהטאבון בעוספייה בלב עוספיה, מול בניין המועצה המקומית, ניתן לאכול ארוחה טובה דשנה במסעדה הדרוזית . חלק מהמנות יוצאות מטאבון אבנים גדול, העיצוב פשוט ובסיסי והמקום מלא מאד בעיקר בסופי השבועי.הסלטים טריים וטעימים להפליא. מתבלטים בעיקר סלט חצילים בטחינה עם טעם מודגש של גריל, סלט טאבולה מצוין, חומוס ביתי ועוד (10-15 שקלים לצלחת). המנות העיקריות הבולטות הן צלחות גדולות ומרכזיות שעליהן מצע של פיתה דרוזית, אורז לבן מתובל בקינמון ובשר/עוף/צלעות כבש/קבאב מעליו. מנה כזו מספיקה ל 3-4 אנשים ועלותה רק 50 שקלים. עוד בתפריט עלי גפן ממולאים, לבנה, סמבוסק תרד או זעתר ומנות נוספות במחירים שווים לכל נפש.ניתן להמשיך לטייל באחד המסלולים של יערות הכרמל הסמוכים או להגיע אל הגן האקולוגי המקסים אשר בטכניון. הכניסה אליו חופשית והוא מציג סוגים שונים של צמחים וחורש ים תיכוני.היכן:  - עוספיא, על הכביש הראשי מול תחנת דלק ובניין המועצה המקומית. סלטים מצוינים ואוכל דרוזי נדיב. טאבון זמאן בעוספיה (צילום: אורטל אלטרמן)

יש לכם המלצות קולינאריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ