טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מנות צמחוניות בקפה קאימאק הגרובי

האווירה היא כמו בסיני של פעם, החייכנות נצחית והלקוחות מרגישים בבית. דנה מלמד מבשלת חציל ממולא, מרק "המהפכה" וקינוח תות-וודקה גאוני, במקום הכי שאנטי בעיר

תגובות

חלפתי על פניו בחטף אותו לילה על האופניים,  ואז נעצרתי, עשיתי פרסה ונמשכתי בחזרה אל המקום המיוחד שהאיר את רחוב לוינסקי החשוך. לקחתי כרטיס ביקור של קפה קאימאק המשכתי בדרכי, רושמת לעצמי שבכוונתי לשוב. שבוע אחר כך חזרתי לביקור קצר ופגשתי את יוסף, הבעלים. הפעם הספיקו חמש שניות בשביל להבין שהתאהבתי במקום ושהביקור הבא יקרה בקרוב.קפה קאימאק בשעה 11:00 בבוקר. יוסף (במלעיל, במלרע, גם יוסוף הולך) מכין אימאם בלאדי - חציל ממולא. שלומציון כבר הכינה את רוב התבשילים אתמול ותגיע בצהריים לבשל דברים חדשים. מה שיתחשק לה. אסף הקונדיטור עוד לא החליט איזה מתוקים הוא מכין היום וסגור בינתיים רק על עוגיות גרנולה. נראה לאן נושבת הרוח. לא חייבים להחליט כרגע.

יוסף ואני קופצים בשמש הנעימה לירקן להביא חצילים, עגבניות ושום ירוק. "פרייז דה לורד" מכריז יוסף שמאוהב בשכונה, בשמש בירקות ובתבלינים. אנחנו עושים סיבוב קטן בשוק, אומרים שלום לספר "הכי טוב בארץ" לדברי יוסף וחוזרים למטבח הכי מואר בארץ.מתחילים להגיע אנשים. חלקם מתמקמים ליד הבר החיצוני וחלקם פשוט נכנסים למטבח, מספרים מה חדש ועל הדרך מבקשים את הספיישל שלהם. אלה, המלצרית החייכנית, מכינה טורקי בפינג'אן ומוזגת בירה מהחבית. מהרמקולים בוקע מיקס יווני, סופי וטורקי. ב-12 המקום כבר מלא. אלה מגישה ליוסף, שמחליף היום את השף, ערימת פתקים עם הזמנות: פעמיים מרק "המהפכה", פעמיים תבשיל מנגולד ופול, חומוס אבו דאבי אחד וחציל ממולא. מהרמקולים בוקע מיקס יווני, סופי וטורקי. 

אברם מכין סיר ענק עם פופקורן הבית מתובל בזעתר. מהחלון האחורי מציץ ראשו של מושיקו "יוסוף! פרייז דה לורד! תכין לי את החביתה כמו שאני אוהב עם הרבה חריף, תיכף אני בא לקחת". לפתע נשמע קול אדיר של כלי נשיפה שבטי. משהו בין דידג'רידו לשופר. שחר הגיע להגיד שלום לחבר'ה במטבח. "הוא מהנוודים האמיתיים, מסתובב בעולם ומחייה נפשות" מסביר אסף הקונדיטור שעוצר כרגע הכל כדי ללכת לשמוע את הדרשה ששחר נושא באמצע המטבח ולקבל ממנו פיתרון לחלום המוזר שחלם אמש.

הסרוויס בשיאו. אמנם קצת לחוץ ומתחיל בלגן, אבל בקאימאק, לא מפסיקים לשיר ולשבח את הלורד, את אללה, את בורא עולם ואת ג'ה. תקראו לו איך שבא לכם. אסף מביא תותים ושמנת מתוקה כדי שנכין ביחד את המתוק השני להיום. לרגע חששתי שמדובר בקינוח בנאלי של תותים בקצפת אבל אין בנאלי בקאימאק. את התותים אנחנו מערבבים עם סוכר, ומעסים בעדינות למשך כעשר דקות, עד שהם הופכים חלקים ומבריקים ונוצר המון סירופ אדום סמיך. תוך דקות הוא מרכיב את אחד הקינוחים היותר גאוניים ויפים שפגשתי. צילום זריז, מסתערים על הקינוח, חיבוק של פרידה מהצוות ואני חוצה את העיר לצד המציאותי. בכוונתי לשוב לכאן, אני רושמת לעצמי.

חציל צמחוני ממולא של קפה קאימק

חומרים:

2 חצילים פרוסים לאורך (עם הקליפה)4 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות
4-6 שיני שום פרוסות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/2 פלפל חריף קצוץ (מי שאוהב חריף ישים שלם)
1 שורש סלרי חתוך לקוביותמלחפלפל שחורשמן זית
1/2 כוס שמיר קצוץכוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
200 גרם גבינה פטה צאן מפוררת

הכנה:

1. זורים מלח על החצילים החצויים. לאחר חצי שעה מנגבים אותם בנייר סופג.
2. חורצים חריצים בצורת שתי וערב על פני החצילים. מחממים היטב מחבת פסים עם מעט שמן וקולים את החצילים עם הפנים כלפי מטה עד ריכוך קל. מוציאים בעדינות את בשר החצילי ומשאירים שכבה דקה כדי לקבל "סירות" חצילים.
3. מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ושורש הסלרי ומטגנים מספר דקות. מוסיפים פלפלים וממשיכים לטגן על להבה בינונית עד ריכוך. בסוף מוסיפים את בשר החצילים שהוצאנו קודם את עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. משמנים תבנית במעט שמן זית ומניחים את סירות החצילים. מפזרים מעט גבינת פטה בקרקעית כל סירת חציל וממלאים בתערובת הירקות. מפזרים עוד גבינה למעלה, מזלפים מעט שמן זית וצולים בתנור 10-15 דקות.• מומלץ להגיש עם פסטה שטוגנה עד פריכות עם מעט שום וכוסברה

מרק המהפיכה

(מתכון ששלומץ יצרה בדיוק כשהתחילה הטלטלה במצרים)

חומרים:

בצל גדול קצוץ דק
פלפל ירוק חריף קצוץ
פלפל אדום יבש
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
3 כפות רסק עגבניות
10 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
4 גזרים פרוסים
200 גר' פול מצרי יבש קלוף ושבור
מלח
להגשה: עלי כוסברה ופלח לימון

הכנה:

1. שוטפים את הפול ומשרים במים לחצי שעה.
2. מחממים מעט שמן לטיגון. מוסיפים פלפלים חריפים ומטגנים דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
3. מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות, קוביות עגבניות ומלח. מטגנים על אש גבוהה עד שהעגבניות משנות את צבען. מערבבים תוך כדי ומגרדים את תחתית הסיר. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תפו"א, גזר ופול.
4. מערבבים הכל, מטגנים מספר דקות ומוסיפים מים שיכסו את הירקות. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ45 דקות או עד שהירקות רכים.
5. מוציאים שלוש כוסות מהמרק (משתדלים ללא תפוח אדמה וגזר) וטוחנים. מחזירים לסיר, מערבבים, מבשלים עוד חמש דקות ומגישים עם עלי כוסברה טריים ופלח לימון בצד.

מרק טחון עם פול, תפוחי אדמה, עגבניות ועוד. קפה קאימק (צילום: דנה מלמד)

תבשיל עדשים וירקות

(מתכון של שלומצי)

חומרים:

500 גרם עדשים שחורות250 גרם מאש2 בצלים גדולים קצוצים דק1 שומר קצוץ3 גזרים חתוכים לקוביות4 קישואים חתוכים לקוביות1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים1 פלפל חריף2 כפות רסק עגבניותמעט שמן לטיגוןכף זרעי כמוןכף גרעיני כוסברה3 כפות תמרהינדימלחלהגשה: אורז לבן, כוסברה קצוצה, פלח לימון

הכנה:

1. מחממים מעט שמן ומזהיבים את הבצל והשומר.
2. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מספר דקות.
3. מוסיפים את המאש, רסק עגבניות ומלח, מערבבים ומטגנים כחמש דקות.
4. מוסיפים את התמרהינדי והעדשים, מערבבים,  מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ מעל העדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כחצי שעה או עד שהעדשים רכות.
5. מגישים בצד פלח לימון על מצע אורז לבן ומפזרים למעלה כוסברה טרייה.
להגשה עם אורז לבן.

עוגיות גרנולה מתכון של אסף

חומרים:

120 גרם חמאה רכה
2/3 כוס סוכר חום
1 ביצה
1/2 כפית וניל
3/4 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כפית מוסקט טרי מגורר
1/4 כפית מלחקורט פלפל שחור טחון
1/2 1 כוס שיבולת שועל
3/4 כוס אגוזי פקאן
3/4 כוס צימוקים

הכנה:
1. 
מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצה ווניל וממשיכים להקציף עוד דקה.
2. מערבבים את הקמח עם אבקת סודה לשתיה, קינמון, מוסקט, ג'ינג'ר, מלח ופלפל. מוסיפים לתערובת החמאה והביצה.
3. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים ושיבולת השועל ומערבבים היטב.
4. יוצרים כדורים קטנים ופחוסים ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.עם סוכר חום וקמח מלא.

עוגיות גרנולה בקפה קאימק (צילום: דנה מלמד)

חומרים לארבע מנות:

1 חבילה תותים
3/4 כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה + כפית סוכר
100 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)
כ 8 כפות וודקה
8 גליליות במילוי שוקולד
50 גר' פיסטוקים קלופים
כמה עלי ורדים לקישוט (לא חובה)

הכנה:

עושים מסז' לתותים עם סוכר. קפה קאימק (צילום: דנה מלמד)

קפה קאימאק - לוינסקי 49 תל אביב

*#