שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

המלצות קולינריות לסופ"ש: קוסקוס בצהריים, חוויה יפנית בערב

מקום לקוסקוס בצהרי שישי, המסעדה היפנית עם הסקס אפיל הדיגיטלי ששווה ביקור בשישי בערב, בית קפה מיוחד ליד שמורת טבע ומסעדת בשרים לשבת בבוקר. המלצות סופ"ש

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דנה דרבינסקי ומנחה נופה, עכבר העיר אונליין

המלצות לארבעה מקומות טעימים ומעניינים ששווים תשומת לב בסוף השבוע. מאוכל טוניסאי ביתי ולא יקר ליד הים, דרך מסעדה יפנית מיוחדת בהוד השרון, בית קפה צפוני שמאמץ את בעלי בצרכים במיוחדים ומסעדת בשר פופולארית.

המלצה לשישי בבוקר - קפה הומאני בעמק יזרעאל ושמורת אלונים 

לא רבים הם בתי הקפה הנגישים לאוכלסייה בעלי צרכים מיוחדים, ויותר מזה לא רבים הם המקומות המעסיקים עובדים כאלה. בית קפה מיוחד שמתבלט ביחס בשוק המקומי קיים ברמת ישי מעמק יזרעאל. בתפריט של נגיש קפה יש ארוחות בוקר, סלטים, כריכים ועוד. המנות קלילות ונעימות והרגישות לבעלי צרכים מיוחדים היא גבוהה ומורגשת. יש תאורה מיוחדת עבור כבדי ראייה, תפריט ברייל ומשטחים המיועדים לכיסאות גלגלים. המלצרים עצמם הם לעיתים בעלי נכויות שונות.אחרי הארוחה מומלץ לטייל בשמורת אלוני אבא הסמוכה לבית לחם הגלילית. היער שמשופע בעצי אלון עתיקים, מדהים ביופיו. האיזור כולו פורח בתקופה זו ויש אפשרות גם לטיולי אופניים מאורגנים באיזור המתמקדים באיזורי הפריחה.נגיש קפה - הערבה 1, רמת ישי תפריט ברייל ומשטחים לכסאות גלגלים. נגיש קפה (צילום: מנחה נופה)

המלצה לשישי בצהריים - קוסקוס בשמש בהרצליה

המרכז המסחרי של שכונת נוף-ים בהרצליה, הוא מוקד מפונפן, חינני ועליז שמתחבא ליד חוף הים וחורשה, באחת השכונות המתעתעות של הרצליה. כאילו שכונה עממית, אבל משובצת בהרה וילות מפוארת של עשירי הרצליה שמחפשים את הנוף לים. הרבה שולחנות וכסאות נפרשים בשמש במרכז המסחרי של נוף ים, שהתחושה ששורה עליו מזכירה את הלך הרוח הקולי והמנומם של עיירה שכוחה במערב הפרוע. עליהם מתיישבת אצולת הרצליה פיתוח הצעירה, שנושמת מרחוק את תל אביב (או במילים אחרות: שחר סגל, טל ליפשיץ וחברים). חוץ משני בתי קפה פעילים, מתבלטת במקום מסעדת המטבח של ריטה רומנו. מסעדה טריפולטאית קטנה וותיקה עם אווירה צנועה ואוכל בסיסי ומשמח. הקוסקוס רך ומועשר בתוספות מצוינות, הממולאים דחוסים ונדיבים, הירקות טריים ותמפצחים, לחם הבית מכוייר בבצק בצורת פרח והוא ריחני ושובה ויש גם עוגיות מסורתיות לסיום. טעים ומהנה.המטבח של ריטה רומנו הפרסה 7, מרכז מסחרי נוף ים, הרצליהעוף מתוק של ריטה רומנו (צילום: קובי רומנו)המלצה לשישי בערב - אוכל יפני עם סקס אפיל דיגיטלי  בהוד השרון

נראה שמסעדת יאמטויה בהוד השרון מציעה את החוויה הקרובה ביותר לבילוי במסעדה בטוקיו, שאפשר למצוא בארץ. החיבור בין אוכל מסורתי לסקס אפיל דיגיטלי, הוא כיפי ביותר. הביטוי שלו בשטח הוא שאת המאכלים היפנים האותנטיים מזמינים מתוך מסך טלוויזיה קומפקטי התלוי לצד כל שולחן. זה מסך נגיעה המאפשר ניווט בין תיאורי המנות הצילומים שלהן, ויש כמובן גם ציורי מנגה, כי פה מדובר בחוויה יפנית עד הסוף.את יאמאוטיה פתחה השפית היפנית איה אימאטני, מחברת ספר המדריך "סושי – כל אחד יכול", שנכנס ללא מעט בתים בישראל. היא גדלה כבת למשפחת מסעדנים, שהפעילה מסעדה ברובע קובה ביפן במשך 70 שנה, ולמדה לחתוך סשימי כבר בגיל חמש. אחרי שהדריכה וייעצה בהקמת מסעדות יפניות בארה"ב היא הגיעה לישראל והפכה לאחת הדמויות המעניינות בסצנה הקולינרית-אסיאתית המקומית. עבדה כשף במסעדות אונמי וטקאמרו, בנתה תפריטי סושי למסעדות רבות ולמלונות והכשירה לא מעט טבחים שתופשים היום עמדות מפתח במסעדות.בשני הביקורים שלנו במקום טעמנו שתי גרסאות של מרק האודון – פעם עם אצות ופעם עם טמפורה שרימפס, לא כי התפריט היה דל, פשוט התמכרנו. המרק מגיע בקערה גדולה ומהווה ארוחת לילה מושלמת. יש בו עם אטריות חיטה רחבות, פתיתי טמפורה וטעמים עדינים. מלבי קוקוס שהזמנו לקינוח היה גם הוא מנה טובה ומיוחדת ותה היסמין היה קלאסי וסיפק מופע ראווה של פקעת יסמין הנפתחת באיטיות בתוך קנקן מים חמים, שקוף. השירות סימפטי ויש גם מסך גדול לצפייה במשחקי כדורגל, כי מעודנים עד הסוף, הם לא.יאמטויה בני ברית 6 הוד השרוןמנות יפניות מסורתיות של שפית מוערכת. קרפצ'יו מאקי ביאמטויה (צילום: יח"צ)המלצה לשבת - בשר וטיול עם נוף בעין גב 

בסוף השבוע שמזמן מזג אוויר חם ושרבי, כדאי לשקול נסיעה צפונה לעין גב, למסעדת הבשריםמרינדו. המסעדה ממוקמת במתחם הכולל אטליז וחנות בשרים. המנות בתפריט לא פורצות דרך ומחדשות קולינרית, אלא בסיסיות וקורצות למכנה המשותף הרחב: פרוסות פטה כבד עוף מלווה בריבת בצל ולחם הבית (32 שקלים); נקניקיית טלה של 220 גרם (39 שקלים); עיקריות: סטייק סינטה עגל 250 גרם עם תוספת (99 שקלים); סטייק פרגית עם תוספת  (69 שקלים) ועוד.

הבשר מבוסס על עדר טלאים שבעלי המקום מגדלים במושב כנף. הפופולריות  של הבשר הובילה גם לפתיחת סניף ברמת השרון ולשירות הובלת בשר מרמת הגולן עד הבית, ללקוחות פרטיים ברחבי המדינה.מומלץ לבקר, אם אתם באיזור, גם בגן הלאומי כורסי הסמוך. הגן הממוקם בצד המזרחי של הכנרת ויש בו כנסיה ביזנטית עתיקה, מצפור אופיר שמשקיפים ממנו על נופי הכנרת ומסלול טיול קצרצר בנחל עין גב - עין פיק. מרינדו - עין גבמגדלים עדר טלאים עבור המסעדה. מרינדו בעין גב (צילום: ירון קמינסקי)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ