טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תחנות חובה: איפה הכי טעים לאכול בשוק נתניה

חומוס עוזי האחד והיחיד, מפרום של צ'צ'ו, תבשילים של מומו, פריקסה ענק וטעים ועוגיות שקדים נפלאות ב"קפה ונציה". אושרת יקותיאל מסמנת את התחנות כי טעימות באיזור השוק של נתניה

תגובות

הירקות והפירות בשוק בנתניה זולים יותר מאשר בשוק הכרמל בתל אביב, הבסטות נקיות יותר, המוכרים חייכנים ובכל זאת, לא מסתובבים שם תיירים עם מצלמות כמו בכרמל או בשוק מחנה יהודה. אולי משום כך אמי אהבה לעשות את קניותיה בשוק התוסס הזה ואולי זה היה האוכל הטריפוליטאי שאכלה שם. אני בטיפשותי לא רציתי להצטרף אליה ברוב המקרים ובכל זאת, כשהגעתי לשוק נתניה בשבוע שעבר הרגשתי שחזרתי למקום מוכר.השוק הוקם בסוף שנות ה-50 על ידי יוצאי תוניס ולוב. בשנת 1963 היו בשוק פחות מ-30 בסטות, כולן מפח. כיום יש בשוק למעלה מ- 300 בסטות, הפזורות על שלושה פרוזדורי שוק מקוריים, על פני מדרחוב רחוב שוהם והרחובות שיוצאים ממנו. עם השנים הצטרפו גם העולים הרוסים, אחר כך הצרפתים והיום מעטרים את החנויות והמעדניות השונות שלטים בעברית, רוסית וצרפתית. יחד עם זאת, רוחם של יוצאי צפון אפריקה עדיין דומיננטית, בעיקר כשמדובר במסעדות ובדוכני האוכל שהם חלק בלתי נפרד מהשוק ומשמחת החיים שלו.שוק נתניה - לכל הפרטיםשוק נתניה בתמונות:(צילום: אושרת יקותיאל)תחנות נבחרות בשוק וסביבותיו:

החומוסיה הכי מדוברת - עוזי חומוס פול נקודת הפתיחה היא המקום שכל נתנייתי ששאלתי אמר שחייבים ללכת אליו - “עוזי חומוס פול". עוזי ממוקם ברחוב שער העמק במרחק פסיעה מהשוק. קל להגיע סקפטים לחומוסיה, גם מהוללת, כי מה כבר אפשר לחדש בתחום וכמה יותר טוב זה יכול להיות מחומוס בכרם התימנים או ביפו. אבל הגעתי והופתעתי – החומוס אכן מעולה. המקום קטן ועוזי החייכן, שנראה כמו איש גדול עם לב גדול, מכין לי מנה כל כך יפהפיה עד שמרוב התרגשות שכחתי לצלם אותה. מנת הקומפלט שלו מכילה חומוס המוכן ביד, פול שמתבשל ארוכות, כמו חמין, בסיר נחושת על פתילייה; הרבה שום, לימון, שמן זית, פטרוזיליה, כמון, פפריקה וזעתר. החומוס לא כבד בכלל, עשיר, מוחצן ולא מתבייש בשורשיו העירקיים. החומוסייה של עוזי פועלת למעלה מ- 23 שנה והיום יש אפילו סניף באזור התעשיה רמת פולג, עליו אחראים בניו של עוזי. "אבל לשם מגיעה אוכלוסיה אחרת", אומר עוזי. מחיר: 35 שקלים למנת קומפלט כולל ביצה ושתייה.עוזי חומוס פול - שער העמק 2 נתניהפה אשכנזים אוכלים טריפולטאי - צ'צו על בטן חצי מלאה אנחנו ממשיכים. עכשיו אנחנו כבר מוכנים לשוק עצמו. התחנה הראשונה היא צ'צו, אולי המסעדה הטריפוליטאית המפורסמת ביותר בשוק. אני יושבת עם נתן, בעל הבית, שמספר שהיום רוב הלקוחות שלו הם אשכנזים מכל הארץ. המסעדה קיימת משנת 1963 ונתן, דור שני למפעילי העסק, נמצא שם משנת 1970. הקהל אמנם השתנה ונהיה צעיר יותר, אבל האוכל בסירי הנירוסטה הגדולים, שמתחממים על הפתיליות כל היום, נשאר כפי שהיה. מבושל לפי המתכונים שהביא סבו של נתן. עד לפני 10 שנים ואפילו פחות, אנשים מחוץ לעדה לא הכירו את האוכל הזה, טוען נתן ואומר שהיום, בעקבות תכניות בישול וסיקורים בתקשורת, אנשים צעירים נפתחו אליו. המנות הפופולריות ביותר במקום הן המפרום ותבשיל שעועית עם בשר. יודעי ח"ן יבקשו גם מצ'ומה - חלקי פנים בבישול איטי בחומץ ושום, או ממרח פול שממכר לא פחות מהצ'רשי המפורסם.מחיר: 50 שקלים בממוצע לאדםצ'צו - שוהם 10, שוק נתניה

בשלן מוכשר ונדיר - פינוקי האוכל של כרמל

זהו הגענו לקינוח. נתניה, שלה את אחת מרצועות החוף היפות בארץ, היתה פעם עיר שמשכה אליה המון תיירים. בפינות מסויימות של העיר יש עדיין זכר לימי הזוהר של העיר. "קפה ונציה" הוא מקום כזה. מחוץ לשוק, על פינת הרחובות שער הגיא ושדרות בנימין. זהו בית קפה שנמכרות בו כמה סוגים של עוגיות שקדים מצויינות.

סביב השולחנות יושבת חבורה חביבה וקבועה של גברים בגיל העמידה. הם שותים קפה, אוכלים עוגיות ומספרים בדיחות לא מצחיקות על נשותיהן. בפנים יוסי,  דור שני, לבעלי העסק, מספר איך פעם המקום הזה באמת יכל להזכיר את ונציה: מהתקרה היו תלויות נברשות מפוארות ולצד העוגיות הוגשו ברנדי ושתייה חריפה אחרת. היום, כעבור 42 שנה, המקום נראה קצת אחרת, אבל את ה"עבמבר" – עוגיות שקדים מעולות בלי טיפת קמח, את ה"בוקה די דאמה" - עוגת שקדים טריפוליטאית, חבל לפספס. קפה ונציה - שער הגיא 7 פינת שדרות בנימין

*#