${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: טאפאסים עם ניר צוק ושאול אברון

זוקיני ממולאים, חביתיות עם ביצה עלומה וארטישוקים צלויים. דנה מלמד מכינה טאפאסים עם ניר צוק ושאול אברון, למי שצריכים מהחיים את הגיוון של הרבה טעימות קטנות

תגובות

ההורים שלי עברו דירה השבוע. וכמו שקורה במעברי דירות, התגלה באחד המדפים ארגז עם כל הפתקים, המכתבים, היומנים והסודות הכי כמוסים משנות ההתבגרות שלי. בתוך ארגז מצאתי גם את ספר המחזור מהתיכון. חיפשתי את התמנה שלי וזה מה שהיה כתוב לידה:

"הייתי רוצה לנסות מהכל, לטעם מכל דבר. אדם חי רק פעם אחת, ולא כל כך הרבה זמן, שיוכל לבזבז אותו כך סתם, אני רוצה לראות הרבה מקומות, להכיר צורות חיים, והרבה הרבה אנשים. לנסות כל מיני חוויות, להכיר עוד דרכים להנות, לגלות" (ורד מוסינזון).

זה מוזר לפגוש פתאום את עצמי מפעם, אבל אחרי ההפתעה הראשונית מסתבר שלא כל כך הרבה השתנה. השורות האלה רלוונטיות היום בדיוק כמו אז. לטעום מהכל, זו בדיוק אני, בכל המובנים. מהסיבה הזאת אני תמיד אעדיף ארוחת טאפאס על ארוחה קלאסית של שלוש מנות.

זה היה יום נהדר. אחד היפים. יום בהיר שכזה, מהסוג שבו חייבים לצאת אל השמש, לתת לה ללטף את הלחיים ולחייך אליה. האופניים הובילו לכיוון הים ומשם, דרומה ליפו. כשהבטן החלה מקרקרת,  נעצרו האופניים בדיוק במתחם המסעדות של ניר צוק. "בא לך להכין איתי כמה טפאסים קטנים של בוקר?" תפסתי אותו בדיוק עם האספרסו והסיגריה הראשונה של הבוקר. "בכיף" הוא ענה. למזלי האיש אלוף באלתורים ורגע לפני שהתחיל האטרף של היום שלו, הסתובבנו בין המקררים, שלפנו מה שהתחשק לנו והשף הרכיב לנו שלוש מנות מפתיעות, זריזות וטעימות.מדושנת עונג המשכתי את טיול הבוקר הספונטני. לא היה כיוון מוגדר וגם לא מטרה. הרעיון היה לתת לרגליים להוביל אותי. מה שכן החל להתבשל בראשי, זה הרעיון להביא לכם ארוחת טעימות בוקר מגוונות. מחשבות על חלמון נוזלי ויין לבן משכו אותי למטבח של יועזר בר יין. את מנת החלמון סיפק צוות המטבח שרקח עבורי מנה קטנה ומעודנת של בליני עם ביצה עלומה וקרם פרש.

את היין סיפק שאול אברון שישב על הבר עם ערימת אויסטרים ובקבוק יין לבן, בדיוק כמו שדמיינתי שאמצא אותו. התכנון היה להכין גם משהו נחמד מארטישוק, אך בעודו מתבשל, החל סרוויס הצהריים והצוות נאלץ להתמסר להזמנות מהמסעדה.

שבתי למטבח הפרטי כשליבי שמח מיין טוב ובידי ארטישוק מבושל כדי להמשיך את הארוחה. בערב, שוב התעורר רעב לטעימה נוספת ולעוד בילוי קטן, שהניב מתכון למנת ברים ספרדית נחמדה וקלה להכנה.

פרחי היבסקוס במילוי גבינת עזים - מתכון של ניר צוק מצרכים:14 פרחי היביסקוס מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים)100 גר' גבינת עזים רכה1/2 כוס יין לבן2 כפות סוכר1/2 כוס מים1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ

הכנה:1. מרתיחים את היין ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-3 דקות נוספות. מוסיפים 1/2 כוס מים וסוכר ומביאים לרתיחה.2. מוסיפים את פרחי ההיביסקוס, מסירים מהאש ומביאים לרתיחה. מצננים (ניתן לאפסן במקרר בתוך הנוזל).3. מערבבים את גבינת העזים עם הפלפל החריף וממלאים את פרחי ההיביסקוס.

יפים, רומנטיים ומאד אדומים. פרחי היבסקוס ממולאים (צילום: דנה מלמד)

קריספי ארטישוק ירושלמי וביצה רכה - מתכון של ניר צוק מצרכים:ארטישוקים ירושלמיים כמספר הסועדיםביצים כמספר הסועדיםפרוסות לחם כפרי כמספר הסועדיםשמן זיתמלח גספלפל שחור גרוסהכנה:1. קולפים את הארטישוקים וקוצצים דק. מתבלים בשמן זית מלח ופלפל.2. חותכים את הלחם לקוביות. מתבלים בשמן זית מלח ופלפל.3. מכינים ביצים רכות – מרתיחים מים ומבשלים את הביצים במשך שבע דקות.4. מסדרים את המנה: שמים בכוס שקופה את הארטישוק עד מחצית הגובה, מעל את קוביות הלחם ולבסוף ביצה רכה חצויה. מתבלים במלח ופלפל.

טאפאס מפולפל לבוקר. ארטישוק ירושלמי עם לחם וביצה רכה (צילום: דנה מלמד)

עמודי זוקיני צהוב - מתכון של ניר צוק מצרכים:4 קישואי זוקיני צהובים1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ דק1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק50 גר' פרמז'ן חתוכה לקוביות קטנותמעט שמן זיתמלח גספלפל שחור גרוס טריהכנה:1. חוצים את הזוקיני, חותכים את הבסיס כך שהזוקיני יוכל לעמוד יציב. מרוקנים את התוכן בעזרת קצה של כפית קטנה.2. מערבבים בקערה סלרי, פרמז'ן, פלפל ירוק, מלח ופלפל שחור גרוס.3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.4. ממלאים את הזוקיני בתערובת ואופים בתנור כעשר דקות, עד צריבה קלה של הזוקיני והמסת הפרמז'ן.

תמירים ושחצנים. עמודי זוקיני ממולאים (צילום: דנה מלמד)

בליני עם קרם פרש וביצה עלומה חומרים לבליני:1/2 ק"ג פירה מוכן50 מ"ל חלב25 מ"ל שמנת מתוקה75 גר' קמח120 גר' חלבונים (בערך מ- 3 ביצים)3 ביצים שלמותקורט מלחלטיגון: חמאה מזוקקת

חומרים לביצים עלומות:ביצים כמספר הסועדיםמים + כף חומץ

להגשה:קרם פרש או שמנת חמוצהבצל ירוק

הכנה:1. מכינים בלילת בליני: מערבבים חלב עם שמנת ומוסיפים קמח ומלח. מערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים חלבונים, שלוש ביצים שלמות, מוסיפים את הפירה וטורפים הכל.2. מחממים חמאה מזוקקת ומטגנים לביבות קטנות מבלילת הבליני.3. מכינים ביצים עלומות: מרתיחים מים בסיר ומוסיפים חומץ. מנמיכים את הלהבה שוברים את הביצים, כל אחת בנפרד לקערית קטנה ומחליקים בעדינות למים. מבשלים כשלוש דקות עד שהחלבון מתייצב ומוציאים בעזרת כף מחוררת.4. להגשה: מניחים על כל בליני ביצה עלומה ומוסיפים בצד כף קרם פרש וגבעול בצל ירוק.5. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.

אין מנה נימוחה ממנה. בליני עם ביצה עלומה (צילום: דנה מלמד)

ארטישוקים ועגבניות צלויות מצרכים:4 ארטישוקים 1/4 כוס שמן זיתמיץ מלימון אחד2 שיני שוםעגבניות קטנות כמספר הסועדים חתוכות לפלחיםמלח גסהכנה:1. מקצרים מעט בעזרת סכין את גבעולי הארטישוקים. מסירים את המחצית העליונה שלהם ומסירים בעזרת סכין קטנה או קולפן את השכבה הסיבית שנותרה מסביב ללב.2. מבשלים את הארטישוקים במים עד לריכוך,עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ושום.3. חוצים את הארטישוקים לאורכם ומטגנים בשמן זית.4. מניחים בצד ובאותו השמן מטגנים קלות את העגבניות.5. מסדרים בצלחת קטנה את הארטישוקים והעגבניות, מתבלים המלח גס ופלפל שחור גרוס.• אפשר להוסיף מעט פרמז'ן.

פתיינים קטנים וצבעוניים. ארטישוק ועגבניות צלויים (צילום: דנה מלמד)

טורטייה דה פטטה tortilla de patata – 8 (מנת ברים ספרדית- מתכון של פרנסיסקו מקנדלה)

מצרכים:8 ביצים7 תפו"א קטנים2 בצלים גדוליםפלפל אדום גדול (לא חובה)2 כפות שמן זיתקמצוץ מלח

הכנה:1. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות וקולים את הפלפל. מקלפים וחותכים לפיסות קטנות.2. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.3. מבשלים במים רותחים עשר דקות עד לריכוך חלקי ומסננים.4. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להשחמה.5. טורפים את הביצים ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל, הפלפל והמלח.6. מחממים שמן זית במחבת, יוצקים את התערובת, משטחים ומטגנים על להבה נמוכה, מכוסה, כעשר דקות.7. הופכים בעזרת צלחת ומטגנים עוד 5 דקת.8. מגישים בטמפרטורת החדר.

*#