טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצות קולינריות לסופ"ש: ארוחת בוקר בקיבוץ או פונדק דרומי

ארוחת בוקר בגבעת אולגה מעל חוף פראי או בקיבוץ ירוק, ופל בלגי מיתולוגי בירושלים ותפריט ביתי של פונדק ורדה בדרום. הצעות למטיילים בשישי-שבת

תגובות

במדור שבועי זה נגיש מדי יום שישי המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.

שישי בבוקר: נוף, רומנטיקה ואוכל טוב בבית חנקין בגבעת אולגה יהושע חנקין, גואל האדמות, אהב מאד את אשתו אולגה. אחרת, כנראה לא היה בונה לה בית באחד המקומות היפים בארץ, על צוק המשקיף לים. גבעת אולגה נקראת על שם ברת המזל הזו, ושם ממוקם גם בית חנקין המשלב נוף, אוכל טוב והיסטוריה רומנטית. מסעדת בית חנקין  מעוצבת בסגנון המשחזר את תקופתם של הזוג חנקין - סוף המאה ה-19, תחילת המאה ה-20 ופזורים בה תמונות וחפצים נוסטלגיים הממלאים את המבקר ברוח חלוצית. בתפריט כתוב סיפור אהבתם של הזוג.בית חנקין כשר ועל כן כדאי לנצל את שישי בבוקר כדי להנות ממנו. במקום מוגשות שתי ארוחות בוקר: ישראלית הכוללת ביצים, טחינה, סלט, גבינות צאן, זיתים, לחמים טריים ושני משקאות (46 שקלים) וארוחת בוקר רוסית הנקראת "בוקר אצל אולגה", שבה פלטת דגים מלוחים כבושים ומעושנים, ירקות, זיתים, גבינת שמנת וכמובן לחם ושני משקאות (49 שקלים). בתפריט עוד מנות חלביות טעימות.לאחר הארוחה מומלץ לרדת לחוף הפראי, לצעוד צפונה ולהנות ממראה הסלעים, המצוקים, הצדפים, ציפורי המים והדייגים. ניתן גם לנסוע לפארק השרון הסמוך ולערוך טיול ברגל או ברכב בין האלונים ובמרחבים הפורחים. היכן: בית חנקין - כפר הים, מפרץ בנימין, חדרהמעוצב בסגנון חלוצי. ארוחה בבית חנקין (צילום: אלון סיגוי) שישי בצהריים: תבשילים בפונדק ורדה בצומת מסמייה פונדק ורדה הוא מקום דרומי הפועל למעלה מארבעים שנה ומנוהל ביד רמה על ידי ורדה בצלאל המכונה גם "אם החיילים". ורדה היא בעלת לב רחב ושופעת נדיבות כלפי כל חייל  שמגיע. המנה הידועה ביותר שלה היא "פופאי בפיתה" - חביתת ירק מיתולוגית המוגשת בפיתה טרייה ועולה 13 שקלים לחיילים, 15 שקלים לאזרחים מן השורה. חוץ מזה בתפריט מופיעים גם מרקים ביתיים, תבשילי בשר וירקות, מנות בשר על האש, סלטים, מלאווח, שקשוקות והרבה סוגים של שלל סנדוויצ'ים בפיתה, באגט או לאפה. מנות מומלצות: מרק תימני (28 שקלים) וקציצות בשר ברוטב (38 שקלים). כמו שניתן לראות, המחירים שווים לכל כיס ואפילו מתחשבים פה בממהרים וניתן לארוז מנות לדרך.היכן: פונדק ורדה - צומת ראם (מסמיה)מנות מומלצות: מרק תימני וקציצות בשר ברוטב. פונדק ורדה (צילום: סטודיו: דרור כץ)שבת בערב: ופל בלגי בבאבט בירושלים בלב ירושלים, סמוך לשכונת נחלת שבעה, פועל כבר עשר שנים בית קפה מיתולוגי שיודע לפנק בוופל בלגי משובח. באבט הוא מוסד מוכר בנוף הירושלמי ובשעות הלילה המאוחרות (בשישי בערב סגור), תוכלו להתפנק שם עם אחד הוופלים הטובים שאכלתם אי פעם. גם האווירה נהדרת ומזכירה ישיבה בפינה אירופאית. בית הקפה אהוב על בני גילאים שונים ועל סטודנטים בפרט. הוא קטנטנן והאווירה בו חמימה. כל הקינוחים בו מיוצרים במקום ונטולי חומרים משמרים. לוופלים מצטרפות תוספות מגוונות כמו פירות יער, שוקולד מומס מטריף, פקאנים, חלבה, גלידה, ערמונים, מייפל אורגני והתוספת המאד מרגשת: רסק תפוחים חם ושמנת חמוצה. גם המחיר שפוי: 23-27 שקלים.חובבי ההליכה יכולים להמשך משם לטיול בנחלת שבעה (קפצו גם לכיכר החתולות) וברחובות שמאי ובית הלל שבהם מסעדות, חנויות ואוירה ירושלמית נעימה. אם הגעתם בשישי בבוקר מומלץ להמשיך מכאן לשוק מחנה יהודה השופע דוכנים, מסעדות והרבה קסם.היכן: באבט - שמאי 16, ירושליםתוספות מומלצת היא רסק תפוחים חם ושמנת חמוצה. ופל בלגי בבאבט (צילום: יח"צ)

*#