טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תערוכת מבשלים: הכל טעים, אבל יוצאים רעבים

מי שמגיע לתערוכה השנתית הגדולה המיועדת לאוהבי בישול ואפייה, בציפייה לשבוע, יתבדה. הרבה דוכני אוכל, מעט טעימות ושפים כוכבים שהגיעו לרגש את הקהל

תגובות

- סליחה, אבל מאיפה השגתם את הכוסות עם היין?-מחלקים בביתן 1-אה באמת? אני רצה, תודה!(ציטוט אופייני מתערוכת "מבשלים")למה מצפים המבקרים בתערוכת מבשלים השנתית שנפתחה השבוע בגני התערוכה בתל אביב? כנראה שלחווית שוק טעימה ומגרה שתעבוד על כל החושים. בעיקר על חוש הטעם. נראה שהמבקר הממוצע מניח שהוא יהיה מוקף במטעמים ומגדנות בתערוכה המוגדרת כגדולה מסוגה בארץ, לאוהבי האפייה והבישול. כאלה שצריך רק להשיט אליהם יד ולקחת. אבל לא. גני התערוכה לא הפכו לשלושה ימים לגן עדן קולינרי הנגיש לכל זללן. החוויה אמנם מגוונת אבל פחות חושנית מהמצופה.

תערוכת מבשלים - לכל הפרטים

כבר ממבט חטוף מזהים שהמבקרים הרבים מגיעים עם ציפייה ברורה לשבוע. לצערם, המבטים המשוטטים שלהם, נתקלים לא אחת בשלט מאולתר וגדול, שנכתב בחופזה ובכעס על ידי בעלי הדוכן: לא טעימות. למעשה אפילו כוס מים קשה להשיג בתערוכה הגדולה.

המתח בין המציגים למבקרים קיים וקצת הורס את החוויה. החקלאי שהזיע על המוצר, רוצה שיתייחסו לשמן הזית שלו ברצינות. המבקר מצידו, לא מבין למה לא מחדשים כבר את מלאי הלחם לניגובים.בשנה שעברה כ-20,000 איש הגיעו לתערוכת מבשלים המכוונת בעיקר לקהל של פודי'ס – אוהבי אוכל שיגיעו רחוק בשביל החוויה הצבעונית. כרטיס הכניסה לתערוכה השנתית הוא לא זול ועולה 40 שקלים. כמעט כמו כרטיס לקולנוע. עבור הסכום הזה מקבלים שני ביתנים המזמנים סיור של כשעתיים, שמתחיל רע מאד. בעוד שביתן 2, המרוחק מהכניסה, מלא בדוכני מזון צבעוניים ויש בו בימה מרכזית עם מופעי בישול, כדי להנות מבית 1 צריך להיות איש מטבח טכני מאד. מצגת - קוויאר והחיוך של אביב משה: תערוכת מבשלים 2011 (צילום: מנחה נופה)הביתן הראשון, אליו מובילה הכניסה, גדוש בעיקר בדוכנים של חברות אלקטרוניקה גדולות שמציעות מיקסרים חזקים, מכונות קפה איטלקיות, כיריים עם להבה מתפזרת ותנורי ענק בעיצוב נוסטלגי. שעמום ניכר למבקר הפרטי.

בדוכנים האלה ניצבים פרזנטורים עם מיקרופון מדונה, שמבשלים או מציגים מוצרים מול הקהל. בפינה אחת בשלנית אנונימית ולא קולחת, אופה מול הקהל קדאיף, בדוכן שממול משחרר איש מכירות מלא ביטחון,  בדיחות גרועות על מעבד מזון שגם יודע לשאוב אבק. שוק במובן הגס של המילה.

את המסחריות החזקה של ביתן 1 שוברים שניים: שף שגב משה – פרזנטור קו המטבח של אלקטרה (והיועץ האסטרטגי שלהם) ואינה קראבצקי, זוכת התכנית מאסטר שף, שבאה לחתום על ספר המתכונים החדש של התכנית. משה, חייכן וצחור שיניים, מפלרטט עם כל מי שמפגיש איתו מבט. מחלק, אם בא לו, את ספר הבישול שהוציא עם אלקטרה ומרגש מאד את המבקרות הצעירות של התערוכה. אלה מחניפות מאד לבנו הקטן שהצטרף אליו ומסכמות, בצדק, ששגב יותר יפה בחיים מאשר על המסך. קראבצקי, גבוהה ומרשימה, מספרת בתשובה לשאלתנו, על שתי תכניות הבישול החדשות של קשת שהיא משתתפת בהן ביחד עם רביעיית הגמר של מאסטר שף: "גורמה בפיתה" שתעלה בקרוב ו"שבע מנות לשבעה ימים", שעלתה לפני שבועיים.מצגת - רוטב עגבניות והחיוך של מיכל אנסקי: תערוכת מבשלים 2011 (צילום: מנחה נופה) 

בביתן השני של התערוכה מציגים גופים קטנים ומעניינים יותר. מרשימה במיוחד משפחת שביב המגובשת, מקיבוץ בית ניר, שעומדת מאחורי דוכן של דבש, זיתים, שמן זית ודואה מתוצרת עצמית. הדואה היא תערובת תיבול מצרית מצוינת המבוססת על כמון, זעתר, שומשום, כוסברה ועוד. היא טובה לתיבול שניצלים או פשוט אם מטביעים בה לחם ספוג בשמן זית. איציק שביב, שמשפחתו המצרית העבירה לו את המתכון, גם רודה דבש כבר ארבעים שנה ומזהיר את הציבור הרחב מדבש ספציפי מאד, כמו דבש אקליפטוס. בעיניו הוא לא אמין. "בקיץ הדבורה עושה סיבוב בין כל פרחי השדה. אין כוורן שיכול להתחייב שהיא שתתה צוף בעיקר מפרח אחד".

דוכן מענין נוסף הוא של 2macho מותג של משפחת חקלאים ממושב חצב, שמציעה בו ארבעה סוגים של צימוקי עגבניות שרי מתובלים, כאלה שירימו כל פסטה ותבשיל עוף: צימוקי עגבניות עם אורגנו ורוזמרין, עם זיתים, עם שום ובזיליקום ובטעם טבעי. מעדן משובח ללא חומרים משמרים ב-20 שקלים לקופסא. עוד בולטות בדוכן סמוך, צנצנות זכוכית עם מעדן צמחי של "סודות האוקיינוס" בטעם קוויאר אדום או שחור, המיוצר מאצות יפניות. פינוק איכותי לאוהבי טעמי ים.

בביתן 2 יש גם דוכן של גבינות עין כמונים הנהדרות, גבינות טובות של משק יעקובס ודוכן של ליה שוקולדים המוקפדים, שלא נותנים טעימות. בין לבין התרשמנו מטוחן אשפה ביתי, מתבניות אפייה מפלדה בצבעי פסטל, שלא דורשות שימון וממכשיר שסוחט ירקות למיץ, עם הקליפה.

הקהל אוהב את מיכל אנסקי, את השף אביב משה ממסעדת מסה ואת בוגרי מאסטר שף שמסיירים בקהל ועולים מדי פעם על הבמה המרכזית למופעי בישול. הרמקולים קטנים מדי ולא שומעים טוב את ההסברים שלהם, אבל זה לא נורא כל עוד החוויה נוצצת ומזמנת מפגש קרוב עם הכוכב. גם אביב משה עולה בקרוב עם תכנית בישול חדשה, כך הוא שמח לספר בצד, והקונספט שלו הוא דווקא בישול עם בני נוער המוכשרים לעניין.

החוויה שוקקת אבל לא המונית, והריחות מגיעים בעיקר מדוכן נקניקיות שפועל בקצה היריד ומדוכן הגבינות והלחמים המופלא של פרומג'רי. ועדיין, ריח אחד משובח נישא גבוה מעל לכל השאר, ריח הבושם של מלכת היריד – אינה קראבצקי. זו חולפת מדי פעם בקהל ומותירה אחריה שובל מעריצים. לבושם שלה קוראים מולקולה 1 ובאמת שאין לה בעיה לנדב לנו את האינפורמציה הזאת. נדיבות היא תכונה חיונית לגיבורה עממית.

תערוכת מבשלים פתוחה עד ה- 7.4, בין השעות - 22:00-10:00, גני התערוכה, תל אביב.

*#