טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הקפה בפינג'אן חוזר, שף אסף גרניט יורד לת"א

המקומות שמגישים בהם קפה מבושל, שף מסעדת מחניודה יורד לבשל לערב אחד בתל אביב, ערב של שלושה שפים מובילים במסעדת קצה הנחל בצפון ועוד

תגובות

בטח שמתם לב שקפה שחור, ריחני ומהביל כזה שמבושל בדיוק כמו פעם, כמעט ונכחד מן העיר. ביפו תוכלו למצוא אותו בכל פינה, עם הל. מסתבר שגם בתוך העיר נותרו כמה צדיקים, שבצד האספרסו והקפוצ'ינו, עדיין עושים כבוד לטורקי קטן. ברשת לנדוור מבשלים את הקפה בכלי מיוחד ומוזגים מפינג'אן לכוס זכוכית שקופה קטנה. ברשת קפה גרג הוא מוגש בתוך פינג'אן אותנטי, ובקפה קאימק שבשוק לוינסקי תוכלו להתענג עליו בתוספת גלילית ואווירת השוק המתבקשת. הכי טוב אותנטי.ג'וספה - ביסטרו שכונתי חדש בימים אלה נפתח בלב תל אביב ג'וספה, ביסטרו שכונתי קטן שמציע תפריט קלאסי ומוקפד באווירה קלילה. את המקום פתח אפי לביטוב (40), שברזומה שלו ניהול ג'ירף, מינה טומיי ואודאון. ג'וספה הוא שמה של סבתו המנוחה, שנולדה וחיה בכפר סנטיאגו אל א־פואבלה שבלב ספרד, והיתה ידועה בכל האזור כבשלנית ומארחת יוצאת דופן. החלל החמים עוצב על ידי המעצב רון בלייברג, שעשה שימוש בפרקט עץ וריהוט שחור ופיזר בחלל אלמנטים נוסטלגיים כמו טרנזיסטור משנות ה־40, מזוודה ישנה ובה מגזינים, כלי מטבח מיוחדים ועוד. החלל מחולק לשני מפלסים קטנים המחוברים זה לזה בגרם מדרגות קטן. בחלקו האחורי של החלל ממוקם בר קטן וחבוי ובו עשרה מקומות ישיבה. את התפריט של ג'וספה בנה השף טל אבוהב (שף אושן לשעבר) שיצר מנות עם קריצה למטבח הים תיכוני. בין המנות בתפריט: סופלה פטריות יער, כמהין וגבינת עיזים (23 שקל), מולים סבא הדייג עם ירקות, חמאת עשבי בר ויין (49 שקל), סלט קיסר עם קריספי בייקון ועגבניות שרי (36 שקל), קלמרי ממולא בבשר בקר קצוץ מונח על לבנה ונענע (28 שקל), פילה דניס בגריל על סלט איטלקי חם (68 שקל), צלע לבן קלבדוס בקרמל תפוחים מעושנים עם פירה (69 שקל), פפרדלה בלאק שרימפס עם חמאה, יוגורט עיזים וצנוברים (49 שקל), שניצל פרגית עם מיקס צ'יפס ואיולי צ'יפוטלה (51 שקל), ניוקי עם עגבניות שרי, פטריות, זיתים שחורים וערמונים (42 שקל) ועוד.

ג'וספה - פרישמן 41 תל אביב. א'-שבת 24:00-9:00.

מקום שכונתי עם תפריט קלאסי ומוקפד באווירה קלילה. ג'וספה (צילום: דניאל לילה)

הפניניג לילי בשוק הנמל האנגר 12, יום רביעי 13.4, החל מ- 20:00אסף גרניט מתארח בטקסידרמי - יום שלישי 5.4. 20:30 – 23:30.אמדוסרקי מנהל מוזיקלית, שרי אנסקי על הכריכים. שוק הנמל בלילה (צילום: יח"צ)

מסעדת קצה הנחל בצומת גינוסר ושף יוסף חנא יארחו ביום חמישי השבוע ה- 7.4 את השף עזרא קדם ממסעדת ארקדיה ותוכנית הטלוויזיה "המטבח" ואת שף חיים טיבי ממסעדת מוסקט מצפה הימים לארוחת ערב מיוחדת שיכינו שלושת השפים. אופי הארוחה יהיה שילוב של  שלושת המטבחים המצליחים, והמנות יוגשו על בסיס פיקס מניו ויכלול יין. מחיר לסועד: 230 שקלים. יש להזמין מקומות מראש.

מסעדת קצה הנחל -  בכניסה לקיבוץ גינוסר, יום חמישי ה- 7.4.

עזרא קדם חיים טיבי מבשלים ביחד (צילום: יח"צ)

*#