${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: נפתח המקום הבריא של נלי קרפנר

אחרי שנים של העברת סדנאות, הבשלנית הבריאה פתחה מקום משלה בשוק הפשפשים - הכל אורגני בלי טיגונים וחומרים משמרים; הבר שטרן 1 בפלורנטין מתרחב ועוד חדשות

תגובות

השפית נלי קרפנר עברה לפני כמעט עשור הסבה מיחסי ציבור למטבח הבריא. בשנים האחרונות הפעילה קרפנר קייטרינג, יעצה למסעדות ובתי קפה והעבירה סדנאות לבישול בריא לכל מי שרצה לשדרג את הבריאות מבלי לפגום בטעם. בשבוע שעבר, אחרי התבשלות ארוכה, נפתח בפאתי שוק הפשפשים המטבח של נלי, קפה־מסעדה ומעדנייה. כל המנות במקום מוכנות מרכיבים טבעיים בלבד, עם עדיפות למוצרים אורגניים, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ומזון מעובד וללא טיגון. העוף טבעי ללא אנטיביוטיקה, הביצים, גבינות העזים, הדגנים המלאים, הקטניות, הפירות היבשים, הקמח המלא, הקפה והתה – כולם אורגניים. בשעות הבוקר המטבח של נלי מציע ארוחות בוקר מגוונות – פריטטת מנגולד אפויה, שמגיעה עם סלט ירוק, גבינות עזים, לחם הבית (עם חמאה וריבה) וגם שתייה (43 שקל); הבוקר של נלי: 2 ביצי עין על לחם שיפון מונבט, טחינה ירוקה, פסטו עשבי תיבול, גבינות עזים, סלט ירקות ושתיה (49 שקל); ויש גם מוזלי, מאפי בוקר מקמח כוסמין מלא אורגני, טארט אישי ועוגיות. אגף העיקריות מורכב ממנות קלות יחסית, כמו ראפים העשויים מטורטייה מקמח מלא אורגני –  צמחוני (עם ירקות קלויים) או בשרי (עם עוף), ויש גם מנות יותר "כבדות" כמו כרעי טבע עוף עם ירקות בתנור (52 שקל) או קציצות טבע עוף עם אורז אדום מלא (48 שקל). יש גם קיש מתחלף, מרק וסלטים טריים במגוון סוגים. את כל המנות ניתן לקחת הביתה, בנוסף לתפריט טייק אוויי שמתבשל בימים אלה ויושק בקרוב.

המטבח של נלי  מרגוזה 28. פתוח: א'-ה' 19:00-8:00, ו' 16:00-8:00.העוף טבעי ללא אנטיביוטיקה. המטבח של נלי (צילום: אורן זיו)

בטח שמתם לב שרוב תפריטי המסעדות כבר לא מחולקים כבעבר לראשונות, עיקריות וקינוחים. החלוץ הראשון שיצא מהמסגרת הזו היה רושפלד, עם התפריט של הרברט סמואל. כך עשו גם בקלמטה, כשחילקו את התפריט לקטגורית כמו "מהנמל", "מהירקן" ו"מסמטת הקצבים". בחדר האוכל התפריט בנוי לפי כותרות כמו "קדרות ועל האש", "ילדים" ו"תוספות", ובטוטו המנות ממוינות לפי סוג המאכל. אמנם גודל המנות לא תמיד ברור,  משהו בין ראשונה לעיקרית, אבל הארוחה הופכת כך להרבה יותר מגוונת .

מנה בקלמטה (צילום: איה וינד)

בית הבד והיקב המשפחתי פתורה מחבל לכיש מייצר מוצרים טבעיים ממשק משפחת תמיר. המשק מתמחה בגידול זיתים ובהפקת שמן זית כתית מעולה. במקום מיוצרים שמנים מארבעה זנים שונים של זיתים, שמתאימים לסוגי בישול, טיגון ותיבול שונים. בנוסף, מייצרים בפתורה גם יין ודבש. במסגרת שירות מיוחד של שמן זית עד הבית לתושבי מרכז הארץ, ניתן להזמין את המוצרים באמצעות אתר האינטרנט, לקבל שירות אישי מהמשפחה ואף להתייעץ לגבי סוג השמן. המוצרים יגיעו אליכם תוך 24 שעות מרגע ההזמנה.55-40 שקל לליטר שמן. הזמנות בטל' 6272842־054 או באתר החברה.

תפריט חדש על הבר - Mate ב־Mate משיקים תפריט לילה בשם Late Mate, שיוגש מהשעה 1:00 בלילה ועד אחרון הלקוחות בימים שבת-ד'. במנות: פטה כבד וריבת אגסים (25 שקל), פילה מטיאס כבוש (14 שקל), עלי גפן ממולאים (14 שקל), חזי שוק איטלקי וברזאולה (28 שקל), קרפצ'ו פילה בקר (32 שקל), צלעות מעושנות (27 שקל), חציל קלוי בטחינה (21 שקל) ועוד. בתפריט האלכוהול יש צ'ייסרים של ג'וני ווקר, פיימוס גראוס, ערק, סמירנוף ועוד בעשרה שקלים לצ'ייסר. Mate דיזנגוף 226, Mate ויטל  2, לינקולן 11 תל אביב.מתרחב ומגדיל את הבר - שטרן 1 בר הבירות והנקניקיות הפלורנטיני שטרן 1 מרחיב את שטחו ומגדיל את היצע הבירות מהחבית. בעקבות ההרחבה נוספו לקומה התחתונה של הבר כ־30 מושבים וחלון גדול נפתח לרחוב. הלקוחות יושבים מתחת לפני המדרכה ורואים את הנעליים של הולכי הרגל, מה שהפך את השולחנות שליד החלון למבוקשים ביותר. בשבועות האחרונים גם נבנתה מערכת בירות ייחודית המאפשרת למזוג בירה מ־24 ברזים הכוללת חדר חביות מקורר ומערכת ברזים שנבנתה בחו"ל במיוחד למקום. להיצע נוספו בירות בוטיק ישראליות כמו מלכה, פאבו, ליבירה ובירות מובחרות מחו"ל כמו קווה דה שאטו הבלגית, ניו קאסל במזיגת חנקן וסמואל אדמס עונתית. בנוסף לנקניקיות מוגשות במקום מנות נוספות, דוגמת המבורגר של שפונדרה ואנטריקוט (59 שקל), תבשיל שוקרוט (65 שקל) ועוד מנות בר כמו פלפלוני שרי ממולאים פטה (29 שקל), מטיאס כבוש (34 שקל), ירקות על הגריל (39 שקל), צ'יפס לווינסקי (25/15 שקל) וסלטים.ביום שבת הקרוב (26.3, מ־13:00) יחגגו בשטרן את ההרחבה עם מוזיקה, בירה והרבה שמחה.

שטרן 1  פתוח: כל השבוע 17:00-לקוח אחרון.עוד מושבים, בירות ונקניקיות. שטרן 1 (צילום: דניאל בר און)תפריט ביתי חדש במתחם התחנה - מסעדת רג'ינה מסעדת רג'ינה משיקה תפריט אביב שכולו מחווה לבישולים של בית. הבעלים דפנה בר ציון, מוזיקאית המוציאה בימים אלו את אלבומה השלישי והבעלים של קפה סוזאנה, הקימה את המקום, הקרוי על שם סבתה ונבנה בהשראת תחנת רכבת. המסעדה ממוקמת בלב מתחם התחנה, במבנה עתיק מהמאה ה־19, ובתוכה חללים אינטימיים באווירה אותנטית.  תפריט האביב החדש כולל פתיחים כגון כבד קצוץ עם מלפפון כבוש שעושים בבית (32 שקל); פילה דג צרוב על מטבוחה (42 שקל); שווארמה סינטה על טחינה וסלט של בצל וסומק מוגש עם לחם מרוקאי (65 שקל) או מרק קרעפלך עם אטריות או שקדי מרק או מרק גונדי פרסי (38 שקל). לעיקריות נוספו: פילה דייגים אפוי בנייר עם סומק וזעתר בלדי (74 שקל); עוף עם פירות יבשים, ארטישוק ירושלמי ויין אדום (62 שקל); גולאש בקר תפוחי אדמה ונוקדלי עם קערית אורז (55 שקל) או דג מרוקאי מסורתי מבושל ברוטב חריף, ירקות וגרגירי חומוס (62 שקל). בקינוחים יש עוגה כושית עם סוכריות ורוטב דובדבנים (29 שקל); שטרודל תפוחים (36 שקל) או שלישיית מתוקים: תמרים חלווה ועוגיות (33 שקל).

רג'ינה מתחם התחנה, נוה צדק. פתוח: א'-ה' 2:00-10:00, ו' 10:00-כניסת השבת, שבת מוצ"ש-1:00.המסעדה שיכת לבעלים של קפה סוזנה וקרויה על שם סבתה. רג'ינה (צילום: יח"צ)

*#