שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

איפה אוכלים השבוע: שאול אברון חוזר לשורשים בבורגון

מנות ערביות-גליליות בתפריט טעימות חדש באל באבור, ביועזר מחזקים את השורשים הצרפתיים, מנות חדשות לבליינים בבר פיקוק, תפריט כורדי בירושלים ועוד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

גם השבוע קיבצנו את ההצעות החמות בתחום הקולינרי. והפעם: תפריט כורדי מסורתי בירושלים, ימי הבורגון ביועזר בר יין, האביב מגיע לבר פיקוק, ביקור במבשלת בירה צפונית וטעימות באל באבור.עכוב ומח טלה - תפריט טעימות לא יקר באל באבור

רשת המסעדות אל באבור לה סניפים ביקנעם ובאום אל פחם, משיקה תפריט טעימות חדש עם מנות המבוססות על עשבי הבר השכיחים בבישול הערבי- גלילי. על תפריט הטעימות משלמים 120 שקלים לסועד ועבורם מקבלים מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. בין המנות בתפריט: סלט חוביזה עם חומוס; מח טלה מטוגן בשמן זית עם עכוב; צלעות טלה עם אספרגוס בר; לשון פרה מגולגלת במילוי אורז; כנאפה עם גרניום ועוד.מתי: התפריט יוגש בימים ראשון עד שישי, בשעות פעילות המסעדהכמה: 120 שקלים לסועדהיכן:אל באבור אום אל פאחם, צומת עין איברהים, כביש ואדי ערה         אל באבור יוקנעם, מרכז מסחרי כוכב, יקנעם לשון פרה במילוי אורז. מתוך תפריט הטעימות באל באבור (צילום: בועז לביא)

קובה וממולאים מסורתיים - תפריט כורדי חדש בירושלים

השף ליאור חפצדי ממסעדת לארא הירושלמית מכניס לתפריט מנות כורדיות, לטובת מי שצמח כמוהו משורשים כורדים, או נוטה חיבה למטבח מסורתי זה. בין מנות הספיישל שיוגשו במסעדה בחודש הקרוב: קובה נבלוסיה על חציל בלאדי וטחינה לבנה (45 שקלים); מרק קובה סלק (44 שקלים); ממולאים במילוי משתנה כולל בצל, קישואים, חצילים, עגבניות וגזר (42 שקלים); תבשיל עגבניות ובמיה עם מעיים ממולאים באורז (68 שקלים); קובה חמוסתא קובה ירוק חמצמץ (45 שקלים) ועוד. היכן:לארא בן שטח 3, ירושלים כשרפסטיבל כורדי. קובה נבלוסיה במסעדת לארא (צילום: יח"צ)שבלולים וביצי דגים - ימי הבורגון ביועזר בר יין

המסעדן שאול אברון משיק ביועזר בר יין את פרוייקט ימי בורגון. מדובר בעצם במסווה ובכסות בסיסית לעובדה שהמטבח של יועזר הוא בורגוני מהיום הראשון ומבוסס על אותו חבל ארץ צרפתי שאברון מגדיר כמכורתו. התפריט הבורגוני כולל מנות כמו אסקרגו (שבלולים) של בורגון בתוך רביולי עם בוטראדו - ביצי דגים (88 שקל); אף מרט – ביצה עלומה בציר יין ובשר (78 שקל); סלט ליונזי – עלים מרים, בייקון וחלמון (60 שקל); לשונות טלה ביין לבן מבורגון (108/78 שקל) ועוד מנות שרק חיכו לימי הבורגון ואולי אף ישארו בתפריט הקבוע. ליד האוכל הבורגוני יוגשו יינות של  ג'וזף דרוהין בעיקר, שאברון מתרגש מהם במיוחד. יינות אלה יוגשו בכוסות, בבקבוקים וב"הגמדים" -  חצאי בקבוקים המיועדים לאנשים שפוחדים מהחשבון בסוף הארוחה במסעדה כמו של יועזר. (דנה מלמד)היכן: יועזר בר יין יועזר איש הבירה 2, כיכר השעון, תל אביבמחזקים את השורשים הצרפתיים. יועזר בר יין (צילום: יעל רייף)מולים עם צ'יפס על הבר - תפריט חדש בפיקוק

בפיקוק, האח הקטן של הברים הפופלרים ארמדילו וקפה נח, מחדשים את תפריטו ומציעים מנות המשלבות טעמים מהים. בין המנות החדשות: מולים מרינייר עם יין לבן המוגשים עם צ'יפס ובאגט (42 שקלים); ברוסקטת דג מעושן ומסקרפונה (28 שקלים); סטייק סינטה 160 גרם עם פירה ורוטב דמי גלאס (58 שקלים); קרפצ'יו סינטה בשמן זית ובלסמי (32 שקלים); נקניקיות בקר עם פירה איולי קארי (48 שקלים); פיצה פטה כבשים, פלפלים חריפים ואורוגולה (33 שקלים) ועוד. היכן:פיקוק מרמורק 14, תל אביבתפריט יותר מושקע על הבר. פיקוק (צילום: אורן זיו) טעימות של בירת חיטה - סיור במבשלת בירה בזכרון יעקב 

בפאבו מבשלת בירה הפועלת מדצמבר האחרון בגבעת זמארין בזכרון יעקב, מול נופים ירוקים, מציעים סיור עם הדרכה. בסיור יסבירו על תהליכי ההכנה של בירות הפרימיום הייחודיות שמכינים במקום, למשל בירת חיטה, ויחלקו טעימות. הטעימות יחולקו במרפסת מבנה המבשלה המרווח, בגן של המקום או בבר של המבשלה. מתי: כל ימות השבוע כולל מוצ"ש, בתיאום מראש בטל': 04-6398988כמה: 30- 20 שקליםהיכן:פאבומעלה ראשונים 16, גבעת זמארין, זכרון יעקב  כשרמסבירים ומחלקים טעימות על המרפסת. מבשלת הבירה פאבו (צילום: עידן גולקו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ