שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דנה מלמד, עכבר העיר
דנה מלמד, עכבר העיר

עונת הארטישוק נמצאת כעת בשיאה ואוהבי הירק המעודן יכולים למצוא מנות מעניינות איתו בימים אלה, במקומות שונים. הינה כמה לדוגמא: במסעדת בליני מצטרפים לבבות ארטישוק ועגבניות מיובשות לאסקלופ עגל חלב בציפוי פריך; במסעדת אונו מגישים דניס על הגריל עם ניוקי וארטישוק קונפי וגם תחתיות ארטישוק במילוי דג ים; בבסטה מכינים מארטישוק סביצ'ה ומחברים אותו לרגל של תמנון או לפסטה; וגם בטאפאס ברים רבים מככב הארטישוק כאחד מלהיטי הלילה בצד הדרינק. לטפל בארטישוק בעצמכם במטבח הביתי זו עבודה לא פשוטה, ולכן כדאי לנצל את זמן הופעתו הקצר של הקוץ הטעים הזה, ולאכול אותו בחוץ.בבסטה מכינים ממנו סביצ'ה. ארטישוק בגינה (צילום: אייל טואג)תפריט הודי בימי ראשון - הרברט סמואל

במסעדת הרברט סמואל יוגשו מנות הודיות תחת הכותרת Indian Winter Storm. מדובר בספיישלים מהמטבח ההודי השזורים בתפריט המסעדה, שיוגשו רק בימי ראשון במהלך החודש הקרוב בלבד. בין המנות המיוחדות: טמפורה של שרימפס סלעים (46 שקל), סלט פקורה (קציצות הודיות) שרימפס (48 שקל), קלמרי סגול, לאסי הודי עם דבש ולמון גראס (48 שקל), רביולי טאג' מאהאל עם סקאלופ (58 שקל), פירות ים בומבי היט (136/88 שקל), צלעות טלה טנדורי (124 שקל) ועוד. רושפלד מספר ש"בעקבות ערבי הקונספט ההודיים שנעשו בעבר בהצלחה מרובה נוצר ביקוש אדיר והחלטנו לספק שוב לאורחים שלנו בכל יום ראשון בחודש הקרוב חוויה הודית מרגשת".הרברט סמואל קויפמן 6 תל אביב ערבי הקונספט הקודמים זכו להצלחה. מסעדת הרברט סמואל (צילום: תומר אפלבאום)

מאיר אדוני חושף: מנות מהמקום החדש

היום, יום שלישי (22.3) יתארח בטקסידרמי, במסגרת ערבי מתכוני שועלים, השף מאיר אדוני (כתית). החל מ־21:30 תוכלו לטעום שתי מנות ברוח המזללה, המקום החדש שאדוני יפתח בקרוב. "הרבה זמן לא הגשתי אוכל שכולו יצר של טעם ופשטות", מספר השף. אדוני יכין טרטר פלסטיני - נתח טלה קצוץ, טחינה גולמית, בצל מטוגן, בשר חציל שרוף, צנוברים, כמון ופטרוזיליה, מוגש עם יוגרט סמיך, קרם חצילים שרופים, שמן זית וזעתר; ושקשוקה עם מוחות עגל, מלוחייה, עריסה של סבתא מסעודה ולימונים כבושים בצד חלה וערק. מומלץ להזמין מקומות מראש.טקסידרמי הרכבת 18 תל אביביכין טרטר פלסטיני. מאיר אדוני בכתית (צילום: דודו בכר)פסטיבל קובה - גדרה 26

במסעדת גדרה 26 חוגגים פסטיבל קובה שייארך שבוע שלם ובמסגרתו יוגשו שישה סוגים שונים של מנות קובה: קובה סלק במרק סמיך של סלק, גזר וסלרי (37 שקל); קובה במיה במרק סמיך של במיה, דלעת ונענע (37 שקל); קובה חמוסטה במרק חמציץ עם עלי מנגולד ולימונים (37 שקל); קובה בורגול מטוגן במילוי תפוחי אדמה או במילוי בשר וצנוברים (24 שקל); קובה פירות ים ממולא בשרימפס, מבושל בביסק סרטנים (44 שקל); וקובה מתוק - הממולא במסקרפונה, צימוקים ואמרטו, במרק פירות יער (22 שקל). תפריט הקובה יוגש בימים א'-ה' 31.3-27.3, בין השעות 16:00-12:00. גדרה 26 גדרה 26 פינת הלל הזקן, תל אביביוצאים בפסטיבל קליל של קובה. מסעדת גדרה 26 (צילום: בועז לביא)מאוכל מהיר למסעדה - סניפי הסושיה משנים כיוון רשת הסושיה עוברת לקטגוריה של קז'ואל דיינינג תחת הכותרת הסושיה – בית אוכל אסייתי. בימים אלה הושק סניף הדגל ברחוב אבן גבירול, אשר שופץ ועוצב בהתאם. במסגרת המהלך הושם דגש על תפריט מגוון ובו מנות אסייתיות חדשות. לצד זאת, מתמקד התפריט במספר מצומצם של קומבינציות סושי בצד האפשרות לסושי בהרכבה עצמית. התפריט החדש כולל, בין השאר: שרימפס מצופה בפצפוצי אורז ובוטנים עם קרם ווסאבי (39 שקל), ניו סשימי – מניפת פרוסות דניס דקות על פרוסות אבוקדו ברוטב סויה ושומשום (24 שקל), עוף סאטה עם אורז (46 שקל), נתחי דג לבן בציפוי פריך עם סלט אישי ואורז (42 שקל), בקר, שיטאקה וחצילים (46 שקל) ומנות נודלס כמו פאד תאי עוף (39 שקל) ושרימפס ועוף סצ'ואן עם אטריות ביצים וירקות (49 שקל). לדברי אסף גרינברג, מנכ"ל רשת הסושיה, סניפי הרשת צפויים להפוך בהדרגה למסעדות בשירות מלצרים מלא.הסושיה אבן גבירול 54. פתוח: א'-ד' 2:00-11:30, ה'-ו' 3:00-11:30, שבת 2:00-12:30.בקרוב יעברו למתכונת של שירות מלצרים מלא. סושי (צילום: יח"צ)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ