${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כדור הפלא החדש: הופך את החיים למתוקים

לכדורים החדשים שהגיעו לתל אביב קוראים מג'יק פרוט, הם מבוססים על תמצית פרי אפריקאי ויהפכו כל מה שתכניסו לפה, למתוק. השוס: אין בהם סוכר

תגובות

מאיר אלאלוף, סו־שף במסעדת מסה וכותב הבלוג שובב קולינרי, גילה במסגרת הרפתקאותיו הקולינריות את פרי הקסם שגדל אי שם באפריקה. המגי'ק פרוט (יענו פרי קסם), כשמו כן הוא. מדובר בפרי קטן ואדום שגדל על שיחים נמוכים במערב אפריקה והופך כל מזון למתוק. הפרי נחשף לראשונה למערב במסע המחקר של החוקר הצרפתי שבאליה דה מארשה במערב אפריקה בשנת 1725. מארשה שם לב שהמקומיים אוכלים את הפרי הזה לפני כל ארוחה. בהמשך הובנה תופעת הלוואי הנהדרת של הפרי שאפילו יש לה הסבר מדעי שלא נפרט אותו כאן, אבל נזכיר ששמו של החומר הפעיל בפרי הוא "מירקולין" בהשאלה מהמילה "Miracle" באנגלית.פרי הקסם הזה גורם לחוויה מתעתעת, ללא כימיקלים וללא חומרים משני תודעה כלשהם. הפרי משפיע על קולטני הטעם הנמצאים על לשוננו, המשדרים למוחנו את טעמי החמוץ והמר. למשך זמן מוגבל, אלה יוצאים להפסקה, ואז כל יתר הטעמים מקבלים משמעות אחרת, ובעיקר הטעם המתוק שמתעצם בצורה שלא תאמן. כל זאת מבלי להוסיף גרגר סוכר או תחליפים ממתיקים. אכלתם לימון? היפכו אותו ללימונדה. מג'יק פרוט (צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב)"מבדיקה וחיפוש גיליתי שבארץ יש כאלו שניסו לגדל את הפרי, אך אף אחד לא הצליח", מספר אלאלוף, "ואז הגיעה אלי בחורה נחמדת בשם ליאור גל כהן שמביאה לארץ כדורים העשויים מתמצית הפרי. כמובן שמיד קפצתי על הגילוי ועכשיו אני כבר לאחר חודשים של ניסיון עם הכדורים הללו בשאיפה לשלבם גם במסעדה לאיזשהי מנה מטורפת, אך זהו מהלך מעט בעייתי לחלק כדורים במסעדה". לדבריו, חבילה מכילה 10 כדורים שניתן בכיף לחצות מבלי להחליש את האפקט. "האופוריה וה'הזיות' שהכדור גרם לי בניסיון הראשון היו מטורפות", הוא אומר, "טעם הכדור כטעם קרטון ויש למצוץ אותו ולהעביר בכל חלל הפה. בהתנסות שלי אכלתי עגבניית שרי. וואו. העגבנייה נהפכה למעין סוכרייה מתוקה. מיד לאחר העגבנייה אני אוכל לימון שהופך ללימונדה. אני לועס את קליפת הלימון והקליפה לא מרה בכלל אלא מתוקה. מה עם לימונים כבושים? ממש ריבה. אבל הכל טבעי, אין לחשוש. בירה לא מרגישה מרירה, יין אדום מרגיש כמו יין פטישים ויוגורט טבעי מרגיש כמו פרילי".הכדור מומלץ כשעשוע חברתי מבדר לאנשים שנמנעים מסוכרים אבל רוצים ליהנות ממתיקות, ולטבחים הרפתקנים. ניתן להשיג אצל ליאור גל כהן בטלפון 2747757־052. מחיר: 50 שקל ל־10 כדורים.

*#