${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מינה טומיי: אוכל הודי מצוין בחיפה

הודי, תאילנדי או יפני? מסעדת מינה טומיי חולשת על מטבחים שונים מהמזרח הרחוק. המנות ההודיות נטעמו הפעם ושלחו הביתה רן סער אחד, מרוצה

תגובות

מינה טומיי היא מסעדה שהתפריט שלה מורכב משילוב בין כמה מטבחים: הודי, תאילנדי, יפני ועוד. בביקורי השבוע בחרתי לנסות מנות מהמטבח ההודי, טעמים הנדירים למדי בחיפה. הזמנתי מנת בומביי באטר צ'יקן (56 שקל), מנה המורכבת משיפודי פרגית ברוטב יוגורט וקשיו, המתובלים בתערובת הגראם מסאלה האופיינית למטבח ההודי ומכילה ציפורן, הל, קינמון, כמון, כוסברה, אגוז מוסקט, עלה דפנה ופלפל שחור. נתחי הפרגית מונחים על נאן - לחם הודי המזכיר בצורתו לאפה דקה, עם עלי רוקט ובצל סגול. כל התקרובת הזו מונחת על צלחת מסיבית, ויש לציין כי מדובר במנה גדולה למדי ובכמות בשר נאה.שותפי לארוחה הזמין את מנת הבא לי טאלי (69 שקל). מדובר בפיסות אנטרקוט במרינדת וינדאלו, מעין מרינדה פיקנטית המרככת את הבשר, המוגשות בקערית, עם דאל עדשים מתובל בכמון ובכורכום. עוד הגיע תבשיל כרובית בקארי צהוב, מעין פירה מתובל, אף הוא בקערית נפרדת, נאן שום וצ'אטני עגבניות מתקתק.בטרם נשלח האוכל לשולחן, הוסבר לנו כי התפריט מורכב ממנות קטנות ומנות גדולות ולמעשה אין הפרדה בין מנות ראשונות לעיקריות. הסבר שקיבלנו בהבנה בייחוד כיוון שתוך כדי, הוגש לנו אפריטיף נחמד - שני שוטים של סאקי עם מעין מיץ פירות מעורב, מתוק וטעים. היה טעים אם כי חבל שכמות הסאקי במשקה לא היתה נכבדת יותר.מנת בומביי באטר צ'יקן. מינה טומיי (צילום: יח"צ)את השהות עד להגעת המנות ניצלנו להתבוננות בחלל המסעדה. מדובר במקום מעוצב לעילא, עם בר עשיר בכניסה. הקירות צבועים בגוונים חמים וצבעוניים, האופי אורבני ומוזיקת ג'אז אלקטרונית עוטפת את הסועדים בכל פינה במסעדה, כולל בשירותים. יוזמה ברוכה שכדאי שמסעדות נוספות בעיר יאמצו. בנוסף הבחנו שהמסעדה נהנת מתפוסה חצי מלאה, הישג לא רע לצהרי יום רגיל באמצע השבוע, ובשירות האדיב והמקצועי.לאחר מכן הגיעו המנות, מנת הבומביי באטר צ'יקן נראתה במבט ראשון כמנת שיפודים על לאפה, אולם חיש קל עמדתי על ההבדל. רוטב היוגורט שעטף את הבשר היה נפלא ותערובת הגראם מסאלה לא השתלטה בטעמה על המנה.

 המלצר הציע לגלגל את השיפוד נוטף הרוטב עם הנאן, לשלוף את השיפוד ולאכול. זה היה מהנה גם אם מלכלך. חוויית הטעמים היתה מצוינת. הרוקט הטרי והבצל הירוק הוסיפו מימד של פריכות וטריות לארוחה. במנת הבא לי טאלי הבשר אכן היה רך מאוד כפי שהובטח. טעמיו היו עדינים והשתלבו יפה עם הטעמים העזים של הכרובית בקארי, עם מתיקות הצ'אטני עגבניות ועם טעמו של דאל העדשים. כל התקרובת בתוספת האורז הצחור סיפקה שילוב מוצלח במיוחד של טעמים. לקינוחים כבר לא התפתנו. הסתפקנו בידיעה  המתוקה שללא ספק נחזור וננסה המינה טומיי את מזלנו בשנית, הפעם עם מטעמים ממטבח נוסף.

מינה טומיי  קניון קסטרא, חיפהמאד מעוצבת. מסעדת מינה טומיי בחיפה (צילום: יח"צ)

*#