טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: כדורי בשר עם גרוב

בית הקפה של האוזנבר הופך למקום של מיט בולס עם גרוב של רוקרים. בקורדוברו, בר היין שבפלורנטין, אוהבים בלוגרי אוכל ומזמינים אותם לבשל בערב מיוחד

תגובות

בימים אלה עושה בית הקפה של האוזנבר מהפך והופך ל־Meatball Kiosk, מקום ייחודי בעל אופי אורבני עכשווי המבוסס כולו על כדורי בשר ומחובר, איך לא, לקטע של מוזיקה. הוא ממוקם בחלק שאכלס בעבר את הספרייה של האוזן השלישית ולאחר מכן את בית הקפה הקטן. גיורא שפיגלר (שבבעלותו גם האוזןבר), חבר לאמנון ליפשיץ (לשעבר בליני, ליפשיץ, פרונטו ועוד), וביחד יצרו תפריט הכולל שלושה סוגים של קציצות: בקר ועוף ברוטב עגבניות קלאסי, טלה ובקר ברוטב יין אדום וקציצה צמחונית ללא גלוטן המבוססת על פטריות, קטניות וטופו (גם הקרניבורים יופתעו עד כמה קציצה כל כך בריאה יכולה להיות כה טעימה).

את הקציצות ניתן לקבל בג'בטה מקמח לבן או מלא (28 שקל), כשלכל קציצה יש את התוספות הייחודיות לה. כך נלווים לקציצת הטלה טחינת לימונים כבושים, ירקות וחמוצים תוצרת בית; את קציצות העוף והבקר עוטף טרטר של צ'יפוטלה מעושן; והצמחוניות מקבלות רוטב קוקוס, קארי ומייפל. בנוסף, יש קטגוריה בשם Naked Ball's  ובה מוגשות הקציצות בצלחת אקולוגית מתכלה (העשויה עץ דקל), בצד תוספת חמה מתחלפת דוגמת אורז, בורגול, שעועית לבנה, פירה ועוד. תפריט חדש עם שלושה סוגי קציצות. מנה במיטבול קיוסק (צילום: אורן זיו)עוד בתפריט, מנת Meatball על חומוס שמכינים במקום (30 שקל) ובגזרת הקינוחים - כדור שוקולד, עוגיית שוקולד צ'יפס ניו יורקית ופודינג בננה מיתולוגי (12-5 שקל). את כל המנות ניתן יהיה להזמין גם באוזנבר שבקומה העליונה, ובהמשך מתוכננות ברחבה החיצונית הופעות אמן בימי שישי בצהריים. בנוסף מתכוונים שפיגלר וליפשיץ להרחיב את מחלקת האלכוהול עם ברזים של בירה והפתעות נוספות.

Meatball Kiosk האוזן השלישית, קינג ג'ורג' 48. טל' 6215202. פתוח: א'-ו' 10:00-עד לקוח אחרון.

קורדוברו בר היין שבפלורנטין, מארח במהלך חודש מרץ בלוגרים מובילים בנושאי אוכל, שירכיבו תפריטים מעשה ידיהם. זוהי ההזדמנות הראשונה של הבלוגרים לצאת מהמסך, להיכנס למטבח ולבשל לקהל הרחב. יונתן הלר, בעלי הקורדוברו, מספר כי "בעקבות השינוי שעבר הקורדוברו בשנה האחרונה, הרחבת התפריט והדגש החזק על האוכל, מצאתי את עצמי גולש יותר ויותר באתרי בלוגים קולינריים ומתעניין בבלוגרים שכותבים אותם. חשבתי שאין מתאים יותר מלארח ולתת את הבמה לאנשים רגילים, בדיוק כמוני, שהאהבה הגדולה ביותר שלהם היא אוכל ומבשלים נהדר".

הזדמנות ראשונה לבלוגרי אוכל לבשל לקהל הרחב. קורדוברו (צילום: בועז לביא)במסגרת הפרויקט יתארחו בקורדוברו צחי אביב (bigjack) מהבלוג אוכל וחיות מבית טוב עם שרימפס בחלב קוקוס וקארי אדום, שקדי עגל בזיתים ולימון כבוש, צלי אובוסוקו ושפונדרה בבירה, וחריימה טריפוליטאי (ג' 15.3). יובל שחורי וטל סורסקי מהאתר שמנמנים יכינו מרק פלפלים קלויים, ברוסקטות, שלושה מיני קסדייה במגוון מילויים, ארטישוק ממולא בצ'ילי קון, קרנה, פירות יבשים בליקר קאוונטרו בליווי זביונה (ג' 22.3).

מעיין נדיר מהבלוג קולינרי ונטלי לוין מהבלוג עוגיו.נט עם מרק קרם חצילים ולבנה, פטה כבד עוף בליווי רוטב דובדבנים, קובה מטוגנת עם מטבל פיקנטי, טיבון טלה על מצע עדשים שחורים, פונדנט שוקולד, מלבי שמנת עם הפתעות, עוגת שקדים ואוכמניות בליווי סורבה לימון (ג' 29.3). המחירים נעים בין 59-25 שקל למנה.

קורדוברו קורדוברו 21.  פתוח: כל השבוע 18:00-עד לקוח אחרון.

*#