אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

די לחובבנות: טיפים לעל האש

חושבים שאתם יודעים לעשות על האש? אחרי שתקראו את הטיפים הללו אולי תחשבו אחרת. מדור חגיגי

תגובות

איך שלא תהפכו את זה, יום העצמאות בסופו של דבר מתנקז אל המנגל. לפני שאתם מתנפלים, ליקטנו עבורכם 13 טיפים שיעזרו לכם לעבור את החג בשלום.

1. על הבשר שאתם קונים להיות מיושן. בקשו מהקצב לגעת בנתח שאותו ביקשתם. אל תתביישו לנעוץ בחלק הקדמי ברוחב הבשר את אחת האצבעות ולבדוק את זמן תגובת הבשר וחזרתו למצבו הקודם. אם סימן האצבע שלכם נשאר על גבי הבשר, זה סימן ליישונו של הנתח.

2. הנתחים הזקוקים לזמני צלייה קצרים מתאימים למנגל שלכם. אנטריקוט, סינטה, פילה, נתח קצבים, צלעות טלה, צלעות בקר, וכמובן פרגיות וכנפיים.  3. דרך נוספת לריכוך הבשר (עוף או בקר) היא המרינדה. יש להניח את הבשר בסמוך לפירות טרופיים המזרזים את תהליך ריכוך הבשר, ולחלופין להשרות אותו במיץ לימון, הדרים ושמן זית.

4. אם קיבתכם חפצה בבשר טחון על האש, יש להשתמש בצוואר בקר או טלה (הידוע כבשר מס' 2) ולהוסיף לו בין 20 ל־30 אחוז שומן. קבבים רצוי להכין יום קודם כדי שהחומרים הקיימים בבשר עצמו ובחלב שלו יתפרקו ויסייעו בתהליך קשירת הבשר, דבר שיפתור אתכם מתוספות מיותרות של ביצה או חומרי קשירה אחרים.

5. הדליקו את המנגל כ־45 דקות לפני שאתם מניחים עליו את חומרי הגלם כדי שהגחלים יגיעו לטמפרטורה הנכונה וישמרו ביתר בקלות על חומן באופן שווה לאורך המנגל כולו. (צילום אילוסטרציה: dreamstime)

6. רבים לא שמים לב לפרט הטריוויאלי למדי הזה אבל הוא חשוב והופך את חוויית האוכל להרבה יותר נעימה - יש לבדוק טרם הדלקת האש את הכיוון הכללי שאליו מנשבת הרוח, ולהניח את המנגל כך שהעשן לא יטריד אתכם באמצע האנטרקוט.

7. בין הגחלים יש להניח מעט רוזמרין, תימין או קליפות הדרים, כדי שהבשר יספח אליו את הניחוחות הנפלאים שהם מפיקים.

8. רישמו לפניכם: סדר הכנת הבשרים לפי מידת השומן המצו־יה בהם. רצוי ומומלץ להתחיל מהסינטה, הפילה, הנתח והאנטריקוט, ואז להמשיך לקבבים ולצלעות הנוטפות.

9. טמפרטורת הבשר בתחילת צלייתו צריכה להיות טמפרטורת החדר. בשום פנים ואופן אין להניח בשר קפוא על המנגל או בשר שיצא זה עתה מקירור.

10. אל תמליחו את הבשר לפני שירד מהאש. המלחת בשר על האש פוגמת באיכותו.

11. חשוב לארח חברה למפעיל או למפעילת המנגל (כמו במקרה שלנו) ולדאוג שישתו. אין צורך באוכל, אנחנו מסתדרות בעצמנו. תודה.

12. השתדלו להימנע מאכילת פיתות, בעיקר משום שהן תופסות מקום יקר בקיבה שלכם שיכול להתמלא בבשר. 

13. זכרו להאכיל קודם את הילדים כדי להמשיך וליהנות מהבשר ומהחברותא. » וידאו: המדריך המלא למנגליסט» סלטים לעל האש» מתכונים ליום העצמאות» מרינדות לבשר - מתכונים» מתכוני על האש» מקומות מומלצים לעל האש

כתבות שאולי פספסתם

*#