אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך הפכה כוהנת הסקס והסמים לבשלנית אוכל תאילנדי?

המתכון להפיכתה של כוהנת סקס וסמים לדודה בשלנית עובר דרך ארבע שנים בתאילנד, בלוג אוכל וספר בישול תאילנדי חדש

תגובות

ronit.vered@gmail.com

עוף או חזיר בצ'ילי ובזיליקום Moo / Gai pat Krapao סוג הבזיליקום שעל שמו נקראת המנה אינו נפוץ במיוחד בישראל, אבל אפשר להשתמש במקומו באחד הזנים המוכרים יותר. מרכיב חשוב נוסף במתכון הוא רוטב הסויה הכהה. חפשו אותו בחנויות או צמצמו כוס סויה עם 3 כפות סוכר עד שנוצר סירופ סמיך. לא כדאי להכין יותר משתי מנות בווק אחד.

המרכיבים ל–2 מנות:> 200 גרם עוף או חזיר ‏(עם מעט שומן‏), קצוצים דק או טחונים> 2 כפות שמן> 4–6 שיני שום חתוכות גס> 1–2 כפות צ'ילי אדום טרי> כפית מלח> 2–4 פלפלים ארוכים טריים ‏(חריפים למחצה‏), פרוסים. אם רוצים מנה פחות חריפה, מגרענים את הפלפלים> כוס שעועית ירוקה טרייה פרוסה דק> 2 כפות רוטב סויה כהה> 2 כפות רוטב סויה רגיל> כפית סוכר> 3–6 כפות מים או ציר> 1.5 כוסות עלי בזיליקום שטופים

ההכנה:1. כותשים יחד את השום, הצ'ילי והמלח במכתש ועלי או בבלנדר.2. מחממים את השמן בווק.3. מזהיבים את השום והצ'ילי, מוסיפים את הבשר ובוחשים נמרצות.4. לאחר שצבע הבשר משתנה, מתבלים ברטבים ובסוכר. אפשר להוסיף מעט מהציר או המים כדי שהתבשיל לא יתייבש לגמרי ‏(נזהרים לא ליצור שלולית בתחתית הווק‏).5. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים על אש גבוהה עוד 1–2 דקות.6. מכבים את האש, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים.7. מגישים עם אורז לבן. אם רוצים ארוחה שלמה בצלחת, מוסיפים למנה ביצה מטוגנת מעל.צאנג קאם. ממלאים את העלים ואוכלים (צילום: עדי עליה)

בלי נימוס בריטי הרי לכם עוד ברנש שסבור שאוכל צריך להיות כיף טהור. על חיבתי לשף האנגלי הסטון בלומנטל כבר הצהרתי בעבר. הארוחה בת 12 המנות שאכלתי ב"Fat Duck", מסעדת שף ומעבדה לחיפוש טעמים, היתה מופע של גירויים וציטטות קולינריות, ספרותיות והיסטוריות מבריקות. חלק מהמנות בארוחה נוצרו בעקבות העבודה על "הסעודות של הסטון" ‏(2009‏), סדרת טלוויזיה שתעלה לשידור ביום שלישי בערוץ האוכל.כל פרק בסדרה מוקדש למשתה מפואר בהשראת תקופה היסטורית אחרת, שבו שישה ידוענים אנגלים זוכים לחוויה קולינרית של פעם בחיים, אך העיקר הוא תהליך העבודה של הגאון האנגלי הצעיר: נבירה בכתבי יד ובספרי מתכונים עתיקים, חיפוש אחר חומרי גלם נדירים שנכחדו, שחזור מדויק של המתכון ההיסטורי ואז צלילה אל עולם הדמיון והמדע כדי להמציא את המתכון בגרסת המאה ה–21.במשתה הוויקטוריאני שולח בלומנטל את אורחיו למאורת הארנב, עם מרק "צב־לא־צב" ומשקה "שתה אותי" - שיקוי ורוד שזוקק במעבדה מתמציות טעם של עוגת דובדבנים, פודינג, אננס, תרנגול הודו צלוי, טופי וטוסט חמאה. גן שלם של חרקים אכילים וג'לי אבסינת המרקד מכוחם של דילדואים הרוטטים בתחתית הקונסטרוקציה, הם מחוות משעשעות לכושר ההמצאה הביזארי של בני התקופה. במשתה בנוסח ימי הביניים מככבים אשכי שור מחופשים לשזיפים ופשטידת ענק שממנה מתעופפות 24 ציפורים חיות.המשתה הנהדר מכולם הוא זה הטיודוריאני. בלומנטל מרחיק עד לצ'יינה טאון בניו יורק כדי להביא צפרדעים טריות ולהכין מהן רפרפת. השחרור מעכבות הפוליטיקלי קורקט והמחויבות לעונג הם משב רוח מרענן בעידן הפוריטני הנוכחי, והחזירנגול ‏(קוקאטריס‏) הוא הכוכב האמיתי. טבחי ארמונות המלוכה בראו יצורים מיתולוגיים חדשים מחלקים של בעלי חיים שונים. החזירנגול הוא מאכל טיפוסי שהופיע בספרי המתכונים של התקופה: חותכים חזרזיר ותרנגול לשניים, מחברים את שני החצאים, ממלאים במלית שופעת תבלינים יקרים ומזגגים בחלמון ובזעפרן או באבקת זהב.בלומנטל, כמובן, מבקש להתעלות אפילו על טבחי הארמון המלכותי. הדרך ליצירת היצור המיתולוגי הפרוע מכולם עוברת דרך חדר ניתוחים ‏(מנתחים פלסטים מסבירים לו כיצד לחבר את ראשו של חזיר לעכוזו של תרנגול‏), סדנת עבודה של מפחלץ מקצועי ‏(שמחבר כרבולת תרנגול, גוף טלה, כנפיים של אווז וראש של חזיר בר‏) ומעבדה של מומחה לפירוטכניקה ‏(לא איש כהסטון יוותר על ההזדמנות ליצור חזירנגול יורק אש‏). האתגר הגסטרונומי הוא רקיחת טרין נהדר, המדמה אנטומיה בדיונית של יצור מיתולוגי, מסוגי הבשר השונים. כיף טהור.» "הסעודות של הסטון", ימי שלישי ב–22:00, החל מ–16 בפברואר בערוץ האוכל

כתבות שאולי פספסתם

*#