אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הזוהר הצפוני: מסעדות מומלצות בצפון

אוכל ערבי עם נגיעות מישלן, מוסד דגים עם רזומה מנצח, ביסטרו עם אופי גלילי-לבנטיני ומסעדה שמגדלת את הירקות בעצמה - כל בתי האוכל הטובים בצפון היפה של הארץ

תגובות
עם נוף ששווה הכל. מנה של מסעדת מוסקט
בועז לביא

החיים בעיר מהירים, מהנים וממכרים אבל לפעמים גם עכברי העיר המושבעים חולמים על החיים בכפר, בייחוד כשמדברים איתם על אוכל. לקולינריה בצפון יש את הקסם שלה: מטבח גלילי-ערבי אותנטי, שפים שעזבו את המרכז כדי להגשים חלום על מסעדה באווירת פרובנס ומקומות שמגדלים ירקות ועשבי תיבול בחצר. הלוקיישנים לא פחות מפתים ומתפארים בחורשות אקליפטוס פסטורליות, נוף הררי של הגליל וזרימה של נהרות ונחלים לסוגיהם. כשתוצרת מקומית היא אבן יסוד לכל מנה, הנוף מהפנט והכל במרחק נסיעה - אין סיבה שאתם לא מממשים את הרשימה הבאה.  

» ​ סוכות 2017 - לכל האירועים, ההמלצות והטיולים
» המסעדות הטובות ביותר בירושלים
» ארוחות בוקר מומלצות בתל אביב

מוסקט
במלון הבוטיק הרגוע מצפה הימים תמצאו את מסעדת מוסקט שמצטיינת לא רק באווירה שלווה שמקבלת חיזוק בעזרת מרפסת ענק עם נוף גלילי משגע, אלא גם בזכות חלקות הגידול החקלאיות שנמצאות בשטח המלון. התפריט הקלאסי נשען על חומרי הגלם שגדלים ברובם בשטח המלון, בהם משק חי של רפתות ולולים, גינות תבלים ומחלבות. 
בתפריט: מחבת שרימפס עם קרם שורשים, ארטישוק צרוב ותרד (54 שקלים); רטטוי ירקות כפרי עם שלל ירקות (78 שקלים); ושוק ברווז אורגני בבישול קונפי עם רוטב קרמל תפוזים (124 שקלים). 

על קו החוף

היישר מהגינה ליד. מנה במוסקט מצפה הימים
יוסי סליס

אלמרסא
ממש על קו המים של נמל עכו עם הנוף אל סירות הדייגים נמצאת מסעדת אלמרסא של השף עלאא מוסא. השף, שקיבל חשיפה ראשונה למטבח בגיל 15 כשוטף כלים במסעדת אורי בורי, מביא לעיר קולינריה מופלאה שמפגישה בין טעמים מיוחדים מהמטבח הערבי המסורתי עם טכניקות בישול מודרניות אותן רכש במסעדות מישלן באירופה. מבט בתפריט שמבוסס בעיקר על חומר הגלם הכי טוב שיש לעכו להציע - דגים ופירות ים כמובן, יגרום לכם לרצות את הכל, ולכן במקום מציעים לכם גם תפריט טעימות (החל מ- 140 שקלים) כדי לחסוך מכם החלטות הרות גורל.
בתפריט: קובה עכאויה פריכה עם פירות ים, לבנה וסלט עדשים שחורים (64 שקלים); פילה דג ים טרי שמגיע עם תבשיל פריקה, עולש בר ולאבנה אריסה (114 שקלים);  ולחובבי הבשר מנת מדליוני פילה בקר אירופאית עם רוטב פטריות פורצ'יני (132 שקלים). 

אורי בורי
המוסד העכואי ששוכן במבנה עתיק בן 400 שנה הוא מילה נרדפת למסעדת דגים מעולה שלא לומר המקום הראשון שעולה כשחושבים על העיר עכו. אורי נחמיאס, האיש בעל הזקן המפואר שעושה בית ספר לשיער הפנים המוזנח שלכם מגיש כבר מעל 28 שנה נבחרת מנות שנותנת כבוד לים התיכון ולשפע שהוא מציע, עם פירות ים ודגים במגוון וורסיות שונות. גולת הכותרת היא ארוחת הטעימות של המקום -  בהינתן האות יתחיל רצף מנות מיוחדות שלא יפסקו עד שתאמרו חדל. 
בתפריט: מנת תמנון עם פקוס, ערק ושמן זית (52 שקלים); בקצה השני של הטעמים תמצאו סשימי סלמון מרענן עם רוטב סויה וסורבה וואסבי (48 שקלים); לשלבים המתקדמים תנסו את מנת הפורל בקדרה שמגיע עם רוטב שמנת ופלפל ארבע העונות (66/118 שקלים); או שרימפס וארטישוק שמוגש עם אטריות אורז שחורות כורכום וחמאה (69/126 שקלים).

אורי בורי - לכל הפרטים

אוכל מסורתי, נגיעות מודרניות. קובה פירות ים של אלמרסא
באדיבות יח"צ

וניה ביסטרו
בוניה ביסטרו שנמצאת בעיר התחתית של חיפה, ממש ליד הנמל, מציעים לכם אוכל יצירתי ומדויק בלי התחכמויות מיותרות. פשוט אוכל טעים. המקום מתאים לכל מטרה בין אם ארוחה משפחתית, שיכר עם חברים או עסקית באמצע היום. מומלץ מאוד להגיע בערבי חמישי בהם מתקיימות הופעות חיות ברחבה החיצונית של המסעדה, או בסופ"ש כשהמקום מארח דיג'ייז שמרימים את האווירה. 
בתפריט: מחלקת הדגים מצטיינת עם סלט קלמארי צרוב גרגרי חומוס, לימון כבוש ונענע (54 שקלים); יש גם חריימה לוקוס שמוגש בתוך חלה ולאבנה כבשים (92 שקלים); בבשרים תמצאו עראייס טלה אותנטי שמגיע עם סלט טאבולה חריף (73 שקלים); ואם אתם ממש בעניינים נסו את מנת הפורקטה המושקעת - בטן חזיר שנאפת לילה שלם בתנור יחד עם תפוחי אדמה ושום  (82 שקלים).

מיכאל
אווירה שקטה ופסטרולית של מושב בגליל, מנות שמתבססות על תוצרת מקומית-עונתית ושף בעל רזומה מכובד ביותר שעזב את העיר להגשים חלום הם התמהיל שהופך את מיכאל שבמושב לימן לאחד המקומות הצפוניים המדוברים ביותר. בשונה ממסעדת סושיאל קלאב, שהייתה הנחלה התל אביבית האחרונה של השף מיכאל גרטופסקי, בתפריט של המקום תמצאו מנות שנעות על הקו הגלילי-אירופאי-לבנטיני, וכולן שומרות על פשטות קלאסית וכבוד לחומרי הגלם מהם הן מורכבות. לחלוטין יעד ששווה להגיע אליו במיוחד. 
בתפריט: בהשראת הגליל תנסו את הכרוב הבלאדי הידוע בשמו המנצח - מלפוף במילוי טלה ואורז, מגיע עם סלט פאקוס זעתר וג'יבנה (56 שקלים) ; מהים יש חריימה של דייגי עכו שמוגש עם שרימפס, קלמרי, דג ים ומלא רוטב (92 שקלים); במקום גם תנור פחמים מקצועי ומיוחד שבתוכו מושחמים שקדי טלה שמקבלים חיזוק של קרם ארטישוק ירושלמי וגזרים בגחלים (88 שקלים).  

המוסד המוכר. פותחים שולחן באורי בורי
סיון עסקיו

צ'אנג בה
המטבח התאילנדי המשובח שעשה עלייה מוצלחת ביותר לארץ ישראל מגיע גם לעיר התחתית בחיפה בדמות מסעדת צ'אנג בה. לצד אווירה קלילה ולא מחייבת תמצאו מטבח תאילנדי אותנטי, טעים וחריף שעושה שימוש בחומרי גלם וכלים מסורתיים שמגיעים היישר מבנגקוק הנכספת והתוצאה - הכי תאילנד שיש. בין השעות 12:00-16:00 תהנו מ-15% הנחה על כל התפריט במסגרת העסקית של המקום.
בתפריט: במנות פתיחה תמצאו את הסלט יאם פלה שמגיע עם קוביות פילה דג צלויות, עשבי תיבול ברוטב פיש סוס וסוכר דקלים (42 שקלים); בגזרת האטריות לכו על הפאד סי יו המעולה שמגיע עם באק צ'וי וחלבון לבחירתכם (58/68 שקלים) ועוד הרבה דברים טובים.

סובב כנרת

לכל ארוע. מנה בביסטרו וניה
באדיבות המקום

מגדלנה
מגדלנה שנמצאת למרגלות הר הארבל ונהנת מהבריזה של הכינרת, היא מסעדת שף ערבית גלילית שלוקחת הכי רחוק מחומוס, פלאפל ועשרים סוגי סלטים (כבודם במקומם מונח). השף יוסף (זוזו) חנא מבשל את הטעמים הגלילים עליהם גדל ומוסיף טאצ' איכותי ואינטליגנטי של שף מנוסה ומוכשר, עם מנות נדיבות ומפנקות שמציגות את המטבח הערבי במלוא הדרו. 
בתפריט: סשימי דג ים עם גבינת שנקליש בתיבול גלילי להתחלה (48 שקלים); כיסוני שישברק  ממולאים בטלה וצנוברים ומבושלים ביוגורט עזים (48 שקלים); ומהבשרים מנת אוסובוקו טלה גלילי עם מפתול בלדי וגרגירי חומוס (145 שקלים). 

מגדלנה - לכל הפרטים

אווירה פסטורלית ואוכל משגע. מנה של מיכאל
באדיבות המקום

רוטנברג
במסעדת רוטנברג שבקיבוץ גשר תמצאו תפריט ייחודי שמתבסס על תהליך חקירה ולמידה של מתכונים בני מעל 800 שנה, שמקבלים טוויסט חדשני, ונשענים על טכניקות בישול עתיקות כמו כבישה, ייבוש וליקוט התוצרת המקומית. אם כבר מטבח מקומי, למסעדה גינה פרטית בה מגדלים פירות, ירקות ועשבי תיבול שמגיעים אליכם לצלחת הכי טריים שיש, לצד תוצרת איכותית של חקלאי האזור.    
בתפריט: סלט עגבניות קיץ ומנגו, כוסברה ופיסטוקים (39 שקלים); קרעי פסטה טרייה עם זוקיני גרדת לימון וגבינת בר (68 שקלים); ונתח טלה חי-בריא במשקל 180 גרם שעובר עישון עדין עם פריקה, עשבים ורוטב עגבניות מותסס (115 שקלים).

1910
בדגניה א', מוקפת מבני אבן עתיקים בני 100 שנה, שוכנת מסעדת 1910. אומנם הגעתם לקיבוץ הראשון שהוקם אי פעם אבל אתם יכולים לשכוח מכל אסוציאציה שיש לכם לגבי מתחמי אוכל קיבוציים. במקום תפריט איטלקי בטוויסט ים תיכוני עם מבחר פסטות בעבודת יד, פיצות ומאפים שנעשים בטאבון שהגיע היישר מארץ המגף, מנות משובחות מהים ומחלקת קונדיטוריה בעלת רזומה מרשים.
בתפריט: פולנטה תירס עם אספרגוס טרי, מחית פטריות כמהין ופרמזן (51 שקלים); ניוקי בשר בעבודת יד עם סלק צלוי ופלפל צ'ומה (56 שקלים); ומהטאבון המפורסם פיצה ליגוריה עם קרם בשמל, כמהין, מוצרלה, פטריות, בצל על הפלנצ'ה, תרד ורוקט (62 שקלים).

האסיאתית הצפונית. צ'אנג בה
גלעד הר שלג

עוד כמה מקומות בקטנה:

לימוזין 
מסעדה ואטליז קרניבורי מהמפורסמים בארץ, באווירה הפסטורלית של עמק יזרעאל. תמצאו שם נתחי בשר מובחרים שמיושנים באוויר הפתוח ומחכים רק לכם.
לימוזין - לכל הפרטים

*#