אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השדה האורגני מגיע לעיר

ירקות, פירות, אורז, עדשים, נבטים: שירות חדש מציע להביא את מיטב התוצרת האורגנית ישירות אל המטבח שלכם

תגובות

עובדה ידועה היא שבישול אינו הצד החזק של בנות משפחת אחיטוב. נולדנו פולניות וככאלו, ידינו אינן חזקות על הסירים. סבתי ידעה להכין אך ורק קניידלעך. אמי ייסדה לעצמה אוסף מרשים של ספרי בישול ויכולת מעקב דקדקנית אחר מתכונים, כך שלרוב זה יוצא לה איכשהו בסדר. אני גם לזה לא מסוגלת ומראה כיריים, סיר או תבנית מטילים עליי אימה שלא תסולא גם במילים "אבל זה מתכון ממש קל להכנה". ורק אחותי מצאה את הפתרון היעיל, הנעים והטעים ביותר: בעל שאוהב לבשל ועושה זאת במיומנות רבה. ולא זו בלבד שבישוליו ערבים לחך, הם גם תמיד טריים ועשויים מחומרים אורגניים.

התחקות אחר חומרי הגלם האורגניים בביתה של אחותי הובילה אותי אל זיו גרין, שהקים לפני חצי שנה עסק ששמו - הירוק, ובמסגרתו הוא מביא עד לבתי הלקוחות תוצרת אורגנית לפי עונות השנה. כוכבי הסלסילות שלו הם כמובן הירקות והפירות, אבל לצדם מונחים (אם רוצים) גם קמח, אורז, עדשים, נבטים ועוד. "באביב, בקיץ ובתחילת הסתיו אני מגדל את רוב הירקות אצלי בשדות, אבל בחורף, הגידולים הבסיסיים (מלפפונים, תפוחי אדמה, גזר וכדומה) מצריכים חממות, אז אני קונה אותם ממגדלים בערבה", הוא מספר ומבטיח שהוא מוודא באופן אישי שכל התוצרת אורגנית. אורגני מבחינתו מחייב ארבעה עקרונות בסיסיים: שמירה על בריאות האדמה, הצמחים והאנשים שלוקחים חלק בגידול ובייצור המזון; שמירה על איזון אקולוגי טבעי שמתקיים לאורך זמן; סחר הוגן בין כל מי שמעורב בתהליכי הגידול, השיווק, המסחר והצרכנות; ולבסוף: הימנעות מטכנולוגיה או הדברה שמזיקות לסביבה באיזשהו אופן.

לפני 14 שנה נסע אביו של זיו לקליפורניה ללמוד גידול אורגני (אוניברסיטת קליפורניה היא חלוצה בתחום), והעביר לילדיו את החיבה לתחום. כקיבוצניק במקור, זיו זכר לטובה את העיסוק בגידולי שדה ואת החיבור הרוחני שחש לאדמה, ולאחר תקופה משמימה בהיי-טק, שלא הביאה לו סיפוק מעשי או פילוסופי, כהגדרתו, החל לעבוד עם חקלאים בעיבוד האדמה. "לאט-לאט התפתחתי והתרחבתי ואני מקווה שהשנה פרנסתי העיקרית תהיה מהגידולים שלי".

רוב לקוחותיו של זיו נמצאים באזור תל אביב, וזאת, לדבריו, מאחר שהנגישות בעיר לירקות אורגניים נמוכה יותר לעומת מקומות אחרים בארץ, שנמצאים ממש ליד המגדלים. בשביל הצרכן, העבודה עם זיו פשוטה מאוד: בתחילת השבוע נשלח מייל עם כל הסחורה המוצעת, הלקוחות ממלאים מה הם רוצים ובאיזו כמות ושולחים חזרה. ביום קבוע, לפי נוחיות הלקוח, זיו מגיע עם הארגז המלא בכל טוב. "חשוב לציין שלפעמים יהיה חסר דבר או שניים ממה שמבקשים, אם הגידול לא היה איכותי באותו השבוע", הוא מתנצל ומוסיף: "גם חשוב לי שיבינו שהתוספת במחיר על תוצרת אורגנית שווה כל אגורה, כי לא רק שהיא משנה את תרבות האכילה שלנו לבריאה יותר, היא גם משנה את תרבות הצריכה באופן משמעותי. אני רואה משפחות שמזמינות אצלי ארגזים ובתוך כמה חודשים כל מערך החיים שלהם הופך למשפחתי ובריא יותר. הם אוכלים יותר בבית כמשפחה, הילדים שלהם רואים את הירקות בצורה ישירה יותר, ופחות דברים נזרקים לפח כתוצאה מהמעבר לאורגני. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הטעם המשובח של הירקות האורגניים".

אנחנו מסיימים את השיחה בהבטחה שלי להזמין ממנו תוצרת אורגנית ברגע שאלמד לבשל או אקים משפחה, ומקבלת נזיפה שמזון אורגני מתאים גם לאנטי בשלנים ולרווקים שגרים בדירות סטודנטים מביכות. "אפשר להזמין גם בכמות קטנה, ואף פעם לא מוקדם מדי לשנות את תרבות הצריכה שלך", הוא מציין באסרטיביות. לא נותר לי אלא להסכים.

לפרטים נוספים: www.thegreen.co.il.

כתבות שאולי פספסתם

*#